Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
proč jsi se stěhovala 200km od svýho dítěte? To jste nemohli zůstat ve stejném městě. Kdo ví co v tom je.
@dalmatinka 123 píše:
@Cipecek 14 a proc syn nejezdi na vikendy k tobe?
Protoze ho tata nepusti ze je to 6h cesty a ze ho nebude omlouvat ve skole aby mohl vyjet rano a ne ve 3 odpoledne
@hapolda píše:
200 km daleko od syna a jezdis tam co 3 mesice? To je teda sakra malo.a to, ze dcera chce po tydnu k otci je taky podezrele. Vas vztah asi nebude uplne ok
Presne. Tohle rekne ex na ospodu a dobrou vizitku ti to neudela. A ze by normalni holka v 8 letech s normalni vychovou nechtela byt s mamou?
@iiiv píše:
proč jsi se stěhovala 200km od svýho dítěte? To jste nemohli zůstat ve stejném městě. Kdo ví co v tom je.
Protoze jsem si nasla pritele ktery tak daleko bydli
@Cipecek 14 tak se přítel mohl přestěhovat za tebou, takže je ti vlastně přednější přítel než dítě
Se dětem ani nedivím, že chějí k otci.
@jenny.fields píše:
Presne. Tohle rekne ex na ospodu a dobrou vizitku ti to neudela. A ze by normalni holka v 8 letech s normalni vychovou nechtela byt s mamou?
On za ni nejezdil dva roky a ted pro ni jezdi 2× do roka to asi taky neni pro nej pekna vizitka ne? Jinak ji vozim porad ja.
@iiiv píše:
@Cipecek 14 tak se přítel mohl přestěhovat za tebou, takže je ti vlastně přednější přítel než dítěSe dětem ani nedivím, že chějí k otci.
V tu chvili kdyz nas ex vyhodil na ulici nic jineho nezbyvalo nez jit nekam bydlet tak jsme odjeli,nasla jsem si praci mala mela skolku ono se lehce soudi kdyz neni v te situaci
No blba situace… chapu to jedine v tom, ze tam si muzou decka delat co chteji, maji totalni volnost a moznost se sminkovat, coz ty nechces…
Na druhou stranu cetnost navstev je taky silena. On ti ho nemohl dovezt na pul cesty?? A co mi tam nesedi 200 km na 6 hodin dlouhou cestu? Zabojuj, jde o deti.
U nas situace taky naprd, pokud jde o decka. Byli jsme spolu-,oba Cesi- v zahranici od r.
2001 on a ja o rok pozdeji. V r.2016 doslo.k rozchodu, pote k rozvodu, kdy on se vratil do CR do naruce milenky, mel dost zivota venku, neintegroval se spravne.. ve vztahu byla dlouhodoba neduvera, zhruba 10-11 let. Pak se provalila stara nevera, pak aktualni vztah a ja jsem se chtela rozvest.. deckam bylo v te dobe 5 s 8 let, takze mali.
Ten starsi chtel jit k otci, jsou jedna duse… tezko jsem to davala. Nakonec jsem mu rekla, ze pokud by se citil stastny a vic v pohode, at se teda zepta otce sam.. a ten mu rekl, ze to nejde a ze az jednou bude studovat vysokou, ze muze a bla bla…
Ten mladsi prijel z poslednich prazdnin s tim, ze chce chodit v Cesku do skoly a bydlet tam..
Popravde vubec ndmam chut se vracet do CR, jako samozivitelka to mam mnohem jednodussi tady mam dobrou praci, decka jsme chteli vychovavat spolecne tady, at se nauci jazyky, zacinali jsme tu od piky.
V CR uz nemam rodice, praci bych sehnala, ale… pokud by deti odesly tam, k nemu, tak je jasné, ze bych to tu zabalila…
Mame to 1000km a on decka vida co 6 tydnu, kdyz maji prazdniny. Budje vezu komplet tam i zpet, kdyz mam dovcu, nebo na pul cesty oba. Je to opruz, ale jinak to bohuzel nejde…
@alvapinka píše:
No blba situace… chapu to jedine v tom, ze tam si muzou decka delat co chteji, maji totalni volnost a moznost se sminkovat, coz ty nechces…
Na druhou stranu cetnost navstev je taky silena. On ti ho nemohl dovezt na pul cesty?? A co mi tam nesedi 200 km na 6 hodin dlouhou cestu? Zabojuj, jde o deti.U nas situace taky naprd, pokud jde o decka. Byli jsme spolu-,oba Cesi- v zahranici od r.
2001 on a ja o rok pozdeji. V r.2016 doslo.k rozchodu, pote k rozvodu, kdy on se vratil do CR do naruce milenky, mel dost zivota venku, neintegroval se spravne.. ve vztahu byla dlouhodoba neduvera, zhruba 10-11 let. Pak se provalila stara nevera, pak aktualni vztah a ja jsem se chtela rozvest.. deckam bylo v te dobe 5 s 8 let, takze mali.
Ten starsi chtel jit k otci, jsou jedna duse… tezko jsem to davala. Nakonec jsem mu rekla, ze pokud by se citil stastny a vic v pohode, at se teda zepta otce sam.. a ten mu rekl, ze to nejde a ze az jednou bude studovat vysokou, ze muze a bla bla…
Ten mladsi prijel z poslednich prazdnin s tim, ze chce chodit v Cesku do skoly a bydlet tam..
Popravde vubec ndmam chut se vracet do CR, jako samozivitelka to mam mnohem jednodussi tady mam dobrou praci, decka jsme chteli vychovavat spolecne tady, at se nauci jazyky, zacinali jsme tu od piky.
V CR uz nemam rodice, praci bych sehnala, ale… pokud by deti odesly tam, k nemu, tak je jasné, ze bych to tu zabalila…
Mame to 1000km a on decka vida co 6 tydnu, kdyz maji prazdniny. Budje vezu komplet tam i zpet, kdyz mam dovcu, nebo na pul cesty oba. Je to opruz, ale jinak to bohuzel nejde…
No tak to take neni jednoduche
budu bojovat tech 6 h cesty je busem autem 3,5h bohuzel nemam ridicak momentalne na nem pracuji a chlap ma praci co mu nedovoluje nas tam vozit pokazde kdy chci
a co se tyce polovicni cesty?rekl chces videt syna prijed si
@Cipecek 14 píše:
No tak to take neni jednoduchebudu bojovat tech 6 h cesty je busem autem 3,5h bohuzel nemam ridicak momentalne na nem pracuji a chlap ma praci co mu nedovoluje nas tam vozit pokazde kdy chci
![]()
a co se tyce polovicni cesty?rekl chces videt syna prijed si
Tak to je pekny sobec taky… nezavidim, zkus to resit, jak navrhovaly ostatni
Já bych mu to vrátila takhle: Chceš vidět dceru, přijeď si. Nebo zkus dceři vysvětlit, že kdyby o ní měl tatínek takový velký zájem, tak proč za ní nejezdí každý měsíc? Nějak jí říct, aby se snažil i on.
@Anonymní píše:
Já bych mu to vrátila takhle: Chceš vidět dceru, přijeď si. Nebo zkus dceři vysvětlit, že kdyby o ní měl tatínek takový velký zájem, tak proč za ní nejezdí každý měsíc? Nějak jí říct, aby se snažil i on.
To jsem zkousela mluvila jsem o tom s ni ale proste si mele svou ze tatinek nema penize na benzin ze je to daleko a nema to na vikend cenu a ze nikde prespavat nebude ze je vse drahe a pak povida jak byli v kine,v bazenu,v mekaci,a pak nekde na jidle kde si dali sushi a kdyz mel platit ze prskal jak je to vse drahy a ze pry cituji budou do vyplaty zrat korinky jeste ze uz roste trava tak co si o tom myslet
@Cipecek 14 píše:
On za ni nejezdil dva roky to asi taky pekna vizitka pro nej nebude ne?On za ni nejezdil dva roky a ted pro ni jezdi 2× do roka to asi taky neni pro nej pekna vizitka ne? Jinak ji vozim porad ja.
To rozhodně není, ale nedivila bych se, kdyby na tebe jako na matku měly tvrdší měřítka.
@Cipecek 14 píše:
Protoze jsem si nasla pritele ktery tak daleko bydli