Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojte, chtěla jsem se zeptat jakym stylem se vaše mimi poprvé sedlo. Co tomu předcházelo. Všem děkuju a přeju krásný den
Tak Mates nejdříve lezl…pak se posadil…
sám asi v 10ti měsících…
to jo, malej taky leze a péruje na čtyřech jak divej. Ale děla s nožičkama takový kreace že nevim jestli se pokouši posadit. Já myslela jak to vypadá když se mimi pokouši sednout ![]()
No uvidíš…
mates lezl lezl a najednou se tak nějak stočil na bok,opřel se o jednu ručičku a seděl ![]()
leze po 4, sedne na paty, a jedno krásného dne hodí prťku do strany a sedí
. Ho nechej, on si na to časem přijde ![]()
tak u nás to vypadalo takhle - oblíbil si pérování na kolínkách, pak zkoušel v kleku na 4řech jednu ručičku dát do vzduchu a otočit se za ní, když chytl stabilitu, tak k tomu začal vytáčet i zadek a jak si seděl na patách, tak s ním sjel do boku na stranu tý ruky, kterou se držel na podložce.A takhle pár dní sebou šmejkal sem a tam na obě strany.Vypadal jak nějakej cvičenec.
A pak najednou, jak byl na tom boku, tak jednu nožičku natáhl a na druhej si seděl a tu pod sebou postupně vystrčil před sebe, že sedí s roztaženýma nohama a ručičkama se přidržuje buď za ty nohy nebo mezi nima před sebou. To vše mu trvalo tak dva týdny, začal s tím asi v 6,5měsících.Už se dostane do sedu ve vteřině a teď si začal klekat a ručičkama se vytahovat, tak si nám nejspíš brzo stoupne.Každej je jinačí, ale já si říkám, zda to nedělá moc brzo.
Rozarka perovala na kolinkach (jeste nelezla) a snazila se strcit ten zadecek co nejdal dozadu, az si na nej sedla ![]()
Petra Z píše:
Tak Mates nejdříve lezl…pak se posadil…
sám asi v 10ti měsících…
tak nam je 6 a pul mesice a skoro sedime sami,davam tomu tyden nanejvis 2 a bude sedet sama
No, nejdriv asi 2m valel sudy, pak se nekdy v 9m zacal plazit, v 10m si kleknul, ale nelezl. Pak si zacal sedat v kleku mezi nohy a pak si sednul pres nozicku, ze ten zadek nestrcil mezi nohy, ale vedle nich, pak pomalu natahnul jednu nohu, po case druhou. Jiste sedel tak v roce.
Tak my seděli až ve 13ti měsících, nechtěl sedět za žádnou cenu, když babičky zkoušeli dávat ho na nočník
tak přepadal hlavičkou dolů a zaboha nechtěl sedět ani když ho podpíraly. Takže když začal v těch 13ti měsících chodit, padal do zadu na záda a vždy se pěkně praštil do hlavičky
. Byla jsem z toho pěkně nešťastná a všude za ním chodila aby tak nepadal…ale to neuhlídáte na 100%
. Pak najednou spadnul na zadek a bylo to ![]()
Ahoj,malej tak jako by péroval na kolinkách,pak si jako by lehl na bok,ale ručičkama se opíral o podlahu.Tak to šlo nějakou dobu,až se postupně narovnal.Bylo to tak v 10,5m.Současně začal i lézt po čtyřech.
andela píše:
leze po 4, sedne na paty, a jedno krásného dne hodí prťku do strany a sedí. Ho nechej, on si na to časem přijde
Souhlasím,nech ho být,on si na to přijde sám.Neposazuj!
špatně si mě pochopila, já ho neposazuju. Zrovna já patřim k těm matkám co čekaj až si dítě sedne samo. Proto jsem se hned na začátku ptala,jakym stylem to mám očekávat.
motika píše: špatně si mě pochopila, já ho neposazuju. Zrovna já patřim k těm matkám co čekaj až si dítě sedne samo. Proto jsem se hned na začátku ptala,jakym stylem to mám očekávat.
Já vím,byl to jen takový dodatek
moc se za to omlouvám ![]()