Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Naše holčička (3,5 měsíce) poslední týden nějak špatně usíná. Prostě si třeba hraje a najednou spustí takovej hysterák, že to svět neviděl. Pak jí musím dát do kočárku kde ještě chvíli brečí než usne… Připadá mi, že je přetažená, ale před tím žádné projevy únavy nemá. Navíc přes den nespí jinde než v kočárku. V lehátku mi neusne, ani jinde. Nemáte nějakou radu jak to udělat, aby usínala bez tohohle děsného pláče??? Díky
je nám 8m a máme to pořád. Třeba nějaká maminka poradí,ale u nás nic nepomohlo
. Jen když dostane flašku s čajem tak se trochu uklidní.
Ahoj,tak u nás to jinak než bez histerického řvu ani nejde.Ale myslím,že to tak má většina miminek.Prostě se nemůžou umlátit a tak se prostě nějak unavit musí.Asi ti moc neporadím,tak přehi aspoň pevné nervy ![]()
Dcera to má také… dám do postýlky - řev / 1-5 minut / a najednou ticho - spinká… z psychologie je to správný - dítě se tím uklidňuje…
luciaasek píše:
Ahoj. Naše holčička (3,5 měsíce) poslední týden nějak špatně usíná. Prostě si třeba hraje a najednou spustí takovej hysterák, že to svět neviděl. Pak jí musím dát do kočárku kde ještě chvíli brečí než usne… Připadá mi, že je přetažená, ale před tím žádné projevy únavy nemá. Navíc přes den nespí jinde než v kočárku. V lehátku mi neusne, ani jinde. Nemáte nějakou radu jak to udělat, aby usínala bez tohohle děsného pláče??? Díky
To má asi každý mímo v nějakým období, jenom jednou to jsou prdíky, jindy zoubky, spurt, přetažení..Verunka taky dřív usnula, kam padla, později se chtěla chumlat do plínky a dudlíka a i tak usla kdekoliv. Teď potřebuje plínku i dudáka a špatně usíná kdekoliv jinde než v postýlce a i tam (pokud není naprosto vyřízená) chvíli hejká, než usne. Takže pokud to má jenom před spánkem, brala bych to jako jakýsi spánkový vývoj, za měsíc to zas může být úplně jinak.
Díky holky za uklidnění. Já si říkala, že je to asi normální, jen že to dřív nedělala. U nás taky pomáhá ta plínka a dudlík, jenom mě štve, že ji musím vždycky dát do kočárku. Copak doma je to dobrý, ale co třeba někde na návštěvě..... U našich jsem musela mít aspoň korbičku na zemi. Tak ještě jednou díky, jsem kidnější ![]()
můj malej (4měsíce)taky usíná s řevem ale já ho uspávám v náručí.protože když ho nevemu řve ají 45minut
v kočáru je to lepší ale občas v něm taky nechce za každou cenu být.snad to bude ve sportáku lepší.a to usínání doufám taky.
Ahojky, ma 2,5 měsíčni a ona se tet nějak naušila usínat na bříšku. Když usne tak ji otočim na zadíčka a ona spí dál. Co stím? Říkala jsme to doktorce ta my řekla že některý to dělají.
jééé..je nám 7,5 měsícůa máme to od narození do teď.spíš je zázrak když před usnutím nepláče.večer tedy usíná sám bez kňourání a pláče,ale přes den taky brečí..
Ahoj,
kdysi jsem někde četla, že tím plakáním si děti večer urovnávají myšlenky a vyrovnávají se s zážitky za celý den. No ti naši takhle řvali až do 8m a usínat nechtěli nikde, zabrala pouze lehátka. Takže jsem kolikrát houpala a houpala a houpala…
a dost často usínala dřív jak oni.
Snad to brzo přejde.
ted me tak napadlo..jak jsi to delala treba na navsteve,kdyz je mimi unaveny a neusne mi jinde nez v kocarku nebo ve sve postylce?jezdim autem a kocar do nej nedostanu tak jezdim bez.. ![]()
já prostě jezdím na návštěvy i s korbou. Nám se do auta vejde… jinak nevím, zkus třeba jestli ti neusne v autosedačce, tam se nám taky občas zadaří ![]()
Holky potřebuji poradit.
Mám chlapečka 3,5 měsíce. Jsou tomu 3dny co začal mít problém s usínáním v postýlce. Do teď spinkal krásně sám, vždy jsem jej tam položila, když jsem viděla, že mžourá nebo zívne a bylo, usnul.
Najednou to nejde, pláče a nejde utišit. Zkoušela jsem mu pustit bílý šum, zpívala, hladila - nic. Nechala jsem jej samotného - nic, řev, když jsem přišla úsměv a byl spokojený, ale za chvíli zase začal plakat, protože nemohl usnout. Když ho vezmu na ruky taky ne, usne v sedačce, když ho uhoupu nebo v kočárku. Poradíte mi co se mohlo stát? Nechápu to. Všechno dělám pořád stejně
jsem zoufalá, byl spokojený všechno klapalo a najednou je to
v háji
![]()