Od kdy polévku

veselabaculka
13.11.10 11:21

Od kdy polévku

Ahoj, od kolikátého měsíce jste začali vařit nějaké polévky? Mám 7 měsíční holčičku. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8413
13.11.10 11:25

A jiné příkrmy ti už papá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.11.10 11:28

Záleží, co myslíš pod pojmem „polívka“ :-D
Třeba brokolice uvařená ve vodě, rozmixovaná, zahustit buď rýžovou bezmléčnou kaší nebo pak normální krupičkou, pár odměrek UM a hurá - brokolicová polívka :andel:
A jinak od nějakých 10ti měsíců jsem vařila husté zeleninové, jíška na másle (Majda byla hubeňour, tak to nevadilo), zalít vodou nebo vývarem bez soli když byl, naházet zeleninu, kousek masa nebo žloutek, nějaké vločky do toho, ovesné nebo pohanku, červenou čočku, co bylo po ruce, uvařit, rozmixovat (část zeleniny jsem vytáhla a jen nakrájela), trochu kmínu do vaření, nakonec třeba trošku majoránky, nebo nějaké bylinky, petrželku… Majda je má moc ráda doteď, už teda dělám normální „dospělácké“ verze i se solí a třeba smetanou a tak.
Vývar taky nějak od těch 11ti měsíců, roka, jedla už pak normálně ten co my, jen my si dosolovali na talíři ještě trochu. Mohla by ho asi dřív (nesolený), ale neměla jsem nervy ji tím řídkým krmit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.11.10 12:09

Já dělala Máje zeleninovou polévku hned od začátku příkrmů. Nejdřív jsem teda samozřejmě postupně zaváděla jednotlivé druhy zeleniny a když byly odzkoušené, tak jsem je míchla dohromady. A rozdíl mezi polévkou a nepolévkovou zeleninou jsem měla jen ten, že polévka byla řidší :lol: . Teď do nic přidávám i těstovinová pismenka nebo jáhly. Zeleninu vařím spíš v parním hrnci, polévku v kastrolku a mixuju i s tím vývarem (zeleninovým).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
13.11.10 13:14

Čemu říkáš polévka? Já moc nevidím rozdíl mezi polévkou (zeleninový krém) a mixovaným masozeleninovým příkrmem.
Klasická polévka - tedy vývar s kousky zeleniny a masa může v teoreticky od začátku příkrmů, tedy až zavedeš dostatečné množství zeleniny a maso.
Prakticky to jde tehdy, kdy je dítě zralé jíst kousky a ty psychycky připravená na to, že bude okolo bordel. U nás to bylo někdy mezi 10ti a 11ti měsíci. Do té doby jsem raději dávala hustší mačkanou masozeleninu, v ní případně pár menších kousků, přecijen to neteklo všude.

• Citovat
  • Upravit
35545
13.11.10 15:56

Já mu dělám takové pyré, polévku jsem vyzkoušela jednou - skleničkovou, už nikdy více-dokud nesedí a nebude jíst tak nějak „normálně“, ten byl tak zapatlaný, že musel jít do vany dřív, měl to až na zádech :roll: Jinak ve své podstatě taky nevidím velký rozdíl, bylo to prostě naředěné vodou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
14.11.10 20:57

Chystám se na to teď. Protože malá k obědu sní dost velkou porci. Ale jsem teda pohodlná, dostane z flašky ten vývar, který vznikne uvařením masozeleniny. Taková rádobypolívka.
Na krmení polívky lžičkou se ještě necítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí