Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
brokolici a květák jsem moc nedělala, malou z toho strašně nadýmalo, špenát mixovaný s bramborem ano, žloutek do toho můžeš dát. My nejčastěji papali mrkvičku s bramborem, nebo cuketku s tuňákem
My kupujeme mražený listový špenát, ten v podstatě jen ohřeju (většinou trošku povařím) a namixuju se vším co k tomu chci dohromady (to když byl ještě malý). Teď už ho dělám na cibulce a s bramborem a masem .)
Ahoj. Brokolici jsem nevařila, dala jsem párkrát kupovanou ze skleničky (někde jsem četla, že by se kvůli dusičnanům úplně malým dětem „normální“ dávat neměla). Špenát malé zatím taky nevařím ale květák jo.
Květák jsem koupila, když jsem objevila nádherný a ne moc velký. Rozkrájela jsem ho na drobné růžičky (vybírala jsem fakt jen růžičky, ten košťál nejvíc nadýmá) a dala do mrazáku. Pak vyndám jen potřebné množství zeleniny (květák, pár kuliček hrášku, mrkev, porek) a dám do parního hrnce společně s kouskem kuřecího masa - to mám taky naporcované v mrazáku), uvařím, rozmixuju a přidám přílohu. Když brambory, tak je vařím taky v páře společně se zeleninou a masem, jinak dávám jáhly nebo těstoviny. Ale nevím, jak máš staré mimčo, tak podle toho vybírej, co vaříš. Pěkně je to rozepsané na kojeni.net a já se víceméně toho držím.
Brokolici jsem povařila ve vodě, nebo na pařáčku a rozmixovala s trochou vody.
Květák to samý. Špenát jsem nejdřív dávala v příkrmech ze skleničky a kolem 9.měsíce koupila mražený(chtěla jsem normální, ale nikde zrovna neměli)povařila v mlíku a přidala žloutek.
já kupuji v Tesku mražený špenát listový je po kuličkách a pak si vyndám potřebné množství a rozmrazím,povařím a rozmixuju.Stojí 17Kč
já kupuji v Tesku mražený špenát listový je po kuličkách a pak si vyndám potřebné množství a rozmrazím,povařím a rozmixuju.Stojí 17Kč
ja ze zacatku kupovala mrazeny bio spenat, taky byl po kulickach, takze se dalo udelat jen male mnozstvi
bio proto, ze jsem cetla, ze ve spenatu je hodne dusicnanu, proto je lepsi pro male deti ve sklenickach, tam je to hlidane, ale Rozarka sklenicky moc nejedla, radeji jsem varila
vzdycky jsem ho uvarila jen ve vode
Ahojky, jsem asi Ťulda, ale mám první mimčo, tak to nechci udělat nějak špatně. Jak doma připravujete příkrm špenát,brokolici a květák s bramborem? Kupujete ten levnej zmraženej špenát a jen to ohřejete a uvaříte brambory a smícháte? (třeba i s tím žloutkem?) Díky moc.