Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminy
.
Chtěla jsem se zeptat, zda dáváte každý večer kaši nebo jestli to nějak měníte? Pokud ano, tak s čím? Já dávám malé jen kaše kupované, skoro všechny od Hamé, ale zdá se mi to takové fádní, dávat každý večer to stejné, jen s jinou příchutí
. A také se mi zdá, že už jí to nějak nestačí, začala se budit
. Děkuji za příspěvky
.
ahojky, malému jsem dávala od 5m k véče jen kaši a to různé druhy a různé chutě a teď mu to přestalo chutnat a tak jsem mu to začala střídat, že jednou má kaši a jednou zeleninku co dávám k obědu. dříve mu stačilo dát,před spánkem kaši a spal celou noc, až do rána, později jsem měla pocit, že mu to nestačí a tak mu dám 1.večeři např.kaši, pak si hrajeme a za hoďku po koupání dostane ještě sunárek a spí opět celou noc, bez probuzení ![]()
petraslexas píše:
ahojky, malému jsem dávala od 5m k véče jen kaši a to různé druhy a různé chutě a teď mu to přestalo chutnat a tak jsem mu to začala střídat, že jednou má kaši a jednou zeleninku co dávám k obědu. dříve mu stačilo dát,před spánkem kaši a spal celou noc, až do rána, později jsem měla pocit, že mu to nestačí a tak mu dám 1.večeři např.kaši, pak si hrajeme a za hoďku po koupání dostane ještě sunárek a spí opět celou noc, bez probuzení
Já taky kaše střídám - Hami, Sunarka, Nutrilon…nic jiného jsem ještě nezkoušela dát, ale myslím, že v tom není vůbec problém
před spaním pak dostane mlíko ![]()
Říká se, že stereotyp v jídle vadí pouze maminkám ![]()
Jinak vám teda závidím to spaní po kaši, mi to mladej docela odmítá a pak se v noci stejně budí tak co 2-3 hoďky ![]()
misburka…sunárkem před spaním jsem myslela UM
jinak kaše jsem začala střídat, protože se mu po pár lžičkách začal zvedat žaludek a kolikrát se i pozvracel a to ne po velké porci, ale prostě mu to nejelo…dala jsem u týden pauzu, pak najela na to, že mu to střídám a řekla bych,že je teď spokojený ![]()
Syn dostává zatím k večeři jenom kaši. Je to jedlík dost na baterky, ale kaše mu docela jede, tak není důvod to měnit. Značky a příchutě střídám.
Ja do kase uz cca 2 mesice pridavam trochu presnidavky - 100procent ovoce. Takze jednou ma kasi s merunkama, jednou s hruskama atd. Znacku a typ kase ma porad stejny (Nutrilon), jen menim ovoce ![]()
Dávala jsem jenom kaše poměrně dlouho. Střídala jsem značky a příchutě a malý si nikdy nestěžoval, ale přiznávám, že jsem taky měla divnej pocit z toho, že má pořád to samý.
davam od 5m vecer kasu…obcas dostane polivku kdyz kasa dojde. stridam vlastne jen asi tri prichute od sunaru..jinak mi to prijde hnusny…terka si nestezuje ![]()
Tak malej než jde spát kolem 18h, tak dostane zeleninku a pak když jdu spát já třeba kolem 23h, tak mu dám ještě 250ml kaše, pak to ještě zapije čajíkem, to všechno vypije ve spánku, pije jen vanilkovou kaši, takže si myslím, že jim jedna příchuť dlouhodobě rozhodně nevadí.Každopádně u nás kaše nemá vliv na to, jestli v noci spí nebo ne, když v noci tu kaši nechce, tak stejně spí až do 9h do rána.
Holky, můžu se vás zeptat, jakou dáváte kaši a jestli to jde i z lahvičky? Malý je 5,5 měsíců a chtěla bych jí začít dávat, ale nevím jakou, aby jí to šlo večer z lahvičky ![]()
Lucyus myslím, že NUK dělá savičku na kaši. Popřípadě vem obyč dudlík a udělej do něj větší dírku. Já osobně jsem dávala z lahvičky celkem dlouho asi až do 11.m. Většinou jsme totiž dlouho trajdali po venku a pak jsem nestíhala. Malý měl hlad, takže lahvička to jistila.
Když mu bylo asi půl roku, tak jsem tady trpěla se lžičkou, všechno bylo od kaše, tak jsem přešla na lahev.
Tak jestli chceš začít poprvé, tak určitě bez příchutě, nějakou rýžovo-mléčnou třeba Hami nebo Nutrilon a mně to tedy teče normálně přes dudlík, máme vel.3, takže tím to jde krásně.
My jsme teprve začali s příkrmy a právě si myslím, že by mi ze lžičky nesnědla tolik jako z lahvičky. Už teď máme savičku od NUK č. 2, tak myslíš že 3 by kaše prošla? Malá spí celou noc, tak se bojím, aby měla na noc dost…