Prochladlé ručičky

963
10.11.10 19:51

prochladlé ručičky

Ahoj maminy,

dnes jsou naší berušce 4 týdny a stala se nám taková mrazivá záležitost. Byli jsme venku na prochajdě, cca 2 hodinky. Nasyslená byla dost, rukavičky dvoje a když jsme přišli dom a já ji odstrojovala, tak celý tělíčko bylo teplý, ale ručičky až po zápěstí studený, jak když saháte na led a bílý jak stěna, no hrůza. Tak jsem z toho vyděšená a říkám si, jestli se jí nemohlo něco stát nebo je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
10.11.10 19:53

myslím že se jí nic stát nemohlo ale je to známka toho že už jí mohla být zima, dcera byla zimoumřivá a ruce měla vždy studené jako první. Asi to chce víc ještě zababušit a neboj jak poroste tak se to zlepší. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
10.11.10 19:54

luciashku, pokud měla rukavičky, tak se jí nic nestalo. takto malé miminko nemá ještě termoregulaci a ručičky mívá studenější než zbytek tělíška. Pokud za krkem nebyl studená, tak jí zima nebyla, tak neboj. Maximálně jí můžeš dát ještě jedny rukavičky, ale dle mého až bude větší zima, teď ještě taková není, ale neboj, nic se jí nestalo.Spíš pozor na přehřátí.Já se řídila nosánkem a tím, zda byla za krkem spocená nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
1277
10.11.10 19:58

mívali jsme taky, u obou dětí. a mají oba doted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
10.11.10 20:47

není to také tím, že dítko mělo ručky nahoru? odkrví se a jsou pak studené i přes rukavičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
10.11.10 20:53

Juj, to jsi mi připomněla, jak jsem se takhle probudila v létě a šáhla malému na ručičky a taky jako led, krve by se ve mě nedořezal. 8-o Už vím, že to je běžné a nijak tomu nezabráníš, ještě jim pořádně nefunguje „termo“ systém :lol: , ale vyděsilo mě to taky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
10.11.10 21:01

Je to normální. U novoše se nikdy nemá regulovat oblékání podle ručiček, ale podle teplety tělíčka (zátylku. Takže pokud byla celá teplá, tak více neoblékat.
Dítě nemá dobře yvinutou termoregulaci a krení oběh a praventivně syslí teplo ovnitř těla a proto do končetin zbytečně nepouští moc teplé krve (centralizuje oběh).

• Citovat
  • Upravit
101710
10.11.10 21:07
neczuz píše:
Je to normální. U novoše se nikdy nemá regulovat oblékání podle ručiček, ale podle teplety tělíčka (zátylku. Takže pokud byla celá teplá, tak více neoblékat.
Dítě nemá dobře yvinutou termoregulaci a krení oběh a praventivně syslí teplo ovnitř těla a proto do končetin zbytečně nepouští moc teplé krve (centralizuje oběh).

Tak v tom případě jsem miminko doteď :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
11.11.10 14:01

Můj syn 4 měsíce má ruce studené i teď, ale zima mu není..takže podle ruokou se určitě neřiď..jak psaly holky, buď nos a nebo zátylek..a určitě se jí nic nemohlo stát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí