Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
maminky, jsem už zoufalá. Prcek (8m) začal asi před 14dny válet sudy,pérovat na všech čtyřech a lézt po zadu. To je všechno ok,ale ta potvora to začal dělat aj ve spánku. Je to hrůza po celym dni jsem i s manželem ráda že malej spinka a sednem si konečně třeba k TV. Ale ono nééé, já za půl hoďky musim k němu do ložnice a pokládat ho zase na zádíčka protože začne pérovat na čtyřech a brečí ale SPÍ! Pak si ho musim dát do postele protože začne válet sudy a to v postýlce nemůže tam by se vzbudil jak by narazil do postýlky. Takže já už několik dní nespim,protože hlídám prcka v posteli když válí sudy z jedný strany na druhou a převracim ho na záda když péruje. Já vám nevim,je to normální,když u toho spí? Dělá to tak od cca devíti večer až do šesti ráno. Ještě tak týden a budu zralá do blázince
. Omlouvám se za román
Tý jo… od 21 h do 6 h??? Tak to je masakr! No, kdyby to dělal jen občas za noc, tak bych si myslela, jestli jej třeba nebolí bříško, ale takhle??? Já s tím zkušenosti nemám, ale věřím, že ti zkušenější maminky určitě poradí. Já bych dala kolem postýlky 2násobnou vrstvu mantinelu, ať se neobouchá a strčila bych jej do spacího pytle. Tak nebude mít možnost moc „tancovat“ po postýlce. No a kdyby neplakal, tak bych ho tak nechala. Teď mě napadlo, jestli třeba nemá nějaké špatné sny… ale zase celou noc vkuse??? ![]()
Tak za mě jednoznačně spací pytel.Malýho jsem tam šoupla teď v 7měsících, protože taky dělal v noci blbosti a ten pytel ho hodně omezí, tak to zkus taky. ![]()
Kuba to taky dělal,ale ne celou noc.nakonec se naučil spát na bříšku a nohy pod sebou.pytel nám nepomohl,ale aspoň nebyl odkopaný.bohužel neporadím,ale neboj jednou to přejde.
já právě myslela že na pytel je už velkej
. Bříško nebo špatný sny to nebudou. On se prostě naučil spoustu nových věcí a dělá to hold i ze spaní,ach jo. A to brečení je jen když se dostane na všechny čtyři a já ho včas neobrátim. V tom spaní se nějak neumí obrátit zase na zádíčka,je to můj trouba
.
Taky bych zkusila spací pytel. Proč by na něj byl už velkej? Náš synek v něm spí a to je mu 15 měsíců, počítám že bude spát až do jara, máme v ložnici dost zimu. Dost možná že pokud z něj nevyroste, ještě použijem i příští rok
Trochu ho to zbrzdí.. a myslím že z toho bude taky unavenej, jak v postýlce cvičí, určitě to nebude dělat extrémně dlouho ![]()
Malá dělá to samé - 7měsíců, ale ne celou noc, zapéruje na kolínkách, trochu popoleze. Obrátím ji na záda, dám dudlík, pohladím - zklidním, a ona spí dál. Dělá to tak 1-2-za noc, což se dá přežít. Spací pytel má taky, ale spíš kvůli zimě, v pohybu ji nebrání. Kolem postýlky mám mantinel, aby se nebouchala a nemohla prostrčit ruce a nohy.
Snad to jen chvilková záležitost a přejde to. ![]()
motika píše:
já právě myslela že na pytel je už velkej. Bříško nebo špatný sny to nebudou. On se prostě naučil spoustu nových věcí a dělá to hold i ze spaní,ach jo. A to brečení je jen když se dostane na všechny čtyři a já ho včas neobrátim. V tom spaní se nějak neumí obrátit zase na zádíčka,je to můj trouba
.
Neni velkej, ja mam deti v pytli do tri let. A od dvou jsou ve velky posteli ![]()
Mně to malá dělá taky, i když ne úplně celou noc. A tak 2-3× za noc má vyloženě hysterák, u kterého tvrdě spí - sama začne brečet a sama se taky uklidní, nic nezabírá, jen ji probudit a to nechci. Kolikrát je na všech čtyřech a přitom spí. Já ji ale neotáčim, ona se po čase otočí sama. Prostě jí do toho vůbec nezasahuju, ona celou dobu spí a ráno je vyspaná, odpočatá.
Tak malej spí v pytli od 6 měsíců doteď a dlouho ještě bude ![]()
Jinak dělal to samé, vrtěl se, lezl, fňukal, vše ve spánku. Teda nedělal to pořád, ale vstávala jsem třeba co hodinu, ho obracet, nepomohlo nic, dělala jsem to takhle měsíc dva, pak jsem ho nechala, ať si je na břiše, on většinou na tom bříšku zůstal a spal, pokud se někde nezašprajcl. Pak jsem mu dala do hlavy srolovanou deku, aby se nemohl šparjcnout v rohu a maličko se to zlepšilo. Poslední asi měsíc spí různě na boku, břiše, přestal lézt a vstávám jen kvůli vypadenému dudlíku.
Asi to holt budeš muset vydržet, nám nepomohlo nic a časem se to zlepšuje.
Nečetla jsem ostatní reakce, ale myslím, že si zkouší ze spaní co už všechno umí, dětem se to ve snech promítá.U malýho taky pomohl spací pytel a byl klid, pak ho oceníš až si začne stoupat a ty bys ho jinak musela chodit pořád pokládat.
Na pytel velkej? Tobísek v něm spí pořád..Je sice už fuška ho na něj sehnat, ale dá se..My si to bez pytlů neumíme představit, peřinu k smrti nesnáší..normálně v něm i lítá po bytě…Pytel je supr věc, jen některé děti ho prý nesnesou…Tobík je na něm doslova závislej, má problém bez něj usnout - třeba v létě, když jsou vedra…Ale mě to vyhovuje, vím, že je celou noc v teple, mladšího do něj taky narvu hned jak přijdem z porodky ![]()
Pytel kluk ještě má a dlouho mít bude.
Já dávala okolo kluka kojící polštář - nohy měl jakoby té podkově.
já jsem taky pro pytel. Malá v něm děsně ráda spala. Už je mám zase připravený pro druhou cácorku.
Holky a jak oblíkáte do pytle? My máme celkem teplý, bez rukávů, a má v něm jen bavlněný overálek, ale přijde mi, že bývá studený, ruce a tak. Takže mu asi dám ještě na to tenkou mikinku, aby měl vršek a ruce, co má venku, teplejší. Ale na druhou stranu je tu 24 stupňů a bývá na hlavičce někdy zpocený…