Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,mám chlapečka 2,5 měsíce a vůbec ho nezajímají hračky ani chrastítka cokoliv prostě nic nezájem.Jemu bohatě stačí když má pozornost maminky nebo tatínka kteří si s ním hrajou a to se směje na celé kolo:)ALe hračky ani náhodou.Máte někdo taky takovou zkušenost?Vím že u nás to bude třeba trochu jiné kvůli těm ouškům(ještě musíme čekat 14 dní)ale přece i kdyby opravdu neslyšel tak aspon očičkama by ho už měly hračky zajímat ne?
Je ještě maličký, hračky děti zajímají později…aspon u mých dětí to tak bylo. ![]()
je moc brzy, malou to zajímalo minimálně o měsíc později a možná i dýl. Aktivně si začala trošku hrát tak kolem 5-6. měsíce a to jen chviličku. Neboj to přijde, i kdyby neslyšel tak ho to zajímat bude. ![]()
Ahoj,
myslím,že je to normální.Našeho Péťu začaly hračky pořádně zajímat až tak cca kolem 3 - 4.měsíce.A to mu to stejně vždycky vydrželo na chvilku,teď už je to lepší,už je mu 7 měsíců a už si vydrží hrát i sám.Ale stejně víc než hračky ho zajímají ovladače,klávesnice,vodovodní baterie........hrnce…
Takže si myslím,že si nemusíš zatím lámat hlavu,ještě je malej.
Taky mám takovou zkušenost, hračky až kolem 3.-4. měsíce, kolem 2,5 - 3. měsíce jen koukal na kolotoč nad postýlkou a jen chvilku.
Pak si vyhrál dost a pustilo ho to, co začal lézt, opět ztratil zájem o hračky a objevuje byt.
![]()
no já právě že maldší děti kolem si hrají a vlastně i starší syn si touhle dobou už dost všímal hraček ale Oli nic tak snad to přijde později no.
nám je 8m a hračky ho taky moc nezajímaj. Raději má mámu a tátu. Myslim si že to je normální ![]()
Ahoj, tak u nás malou taky hračky v tomhle věku nezajímali. Stačila ji pozornost mámy a táty.Myslím že to je normální.
Je ješta malinkatý, zajímají ho především obličeje, ale dobré jsou černobílé hračky, stimulují zrak a děti upoutají víc než barevné nebo pasteové barvy.
Crystal naší malou taky hračky ještě nezajímaji…je ještě brzo ![]()
teda,to je ještě fakt brzo,je moc maličky…no našeho nezajímají vůbec a to se podívej na metřík !!!! u nás vedou knížky a jeden traktor…!! ale neboj to příjde !!!
Našeho malého také nezajímaly. Ani nereagoval na mluvení. Když spal, tak se vždy najednou něčeho lekl, škubl sebou ale když jsme na něj mluvily tak nicˇ. Pak jsme byli s ouškama a vše v pořádku. S hračkama si nehrál asi do půl roku, pak začal zkoumat. Držím palečky ![]()
Náš malý si začal hrát s chrastítkama až tak od 3-4 měsíce, koncem 4. ho teprve začly zajímat i větší hračky (šustící knížky atd.). Ale taky každé dítko to má jinak, lepší nesrovnávat…
Tak jak nashcvál dneska snad hodinu čučel na kolotoč a smál se jak blázen a pak byl chvíli v lehátku a tam si mlátil do hraček
je mi jasný že neúmyslně ale zrovna dnes kdy jsem si na něj v tomhle stěžovala
![]()