Pláč před spánkem – 3,5měsíční dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
22.2.13 19:31

Hlavne se tim moc netrap, jak to prislo, tak to mozna prejde. Ber to tak, ze jsi spis mela stesti, ze ti zatim tak krasne sam usinal :lol:
A je fakt unaveny a ospaly? Jestli to neni tim ze jak povyrostl, tak vydrzi dyl vzhuru?
Co kolotoc? U nas to zabira (ne vzdy), ze kouka na kolotoc, to ho zabavi a casem usne (nekdy :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
22.2.13 19:41

@Ali-Ali jj, unavený je, protože si mne očka, usíná s plinečkou a jak si ji dává na očka úplně je přivírá a prostě ne a ne zabrat. A když jsem ho z postýlky vyndala, že teda spinkat nebude, tak začal plakat i v obýváků, protože chtěl spinkat. Kolotoč ho nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
22.2.13 19:44

@Esterkaaa U nas to tak taky bylo a zase to preslo. Zadny boleni nemel, zuby taky nerostly, proste najednou spatny usinani, asi tak mesic to trvalo, pak uz jsme meli houpaci ritual a on zase zacal plakat v naruci a kdyz jsem ho dala do postylky usnul sam… Asi je uplne normalni, ze se zrovna to spani a i dalsi ruzny veci casem meni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
22.2.13 19:47

@Esterkaaa
Neprožil nějaký stres? Nebo očkování? Moc vjemů za den?

Jinak já jsem taky musela přijít na to jak prcka uspávat-ono se to totiž mění :think:
No dnes usne buď v ruce, když ho uhoupám, nebo u prsa :think:
A někdo uspává na míči, že se pohupuje.
Někdo nechá vyplakat, ale toho já zastáncem nejsem teda ;)
Mě třeba moje mami taky prý uspávala v kočárku ;)
To bude jen období, uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
22.2.13 19:52

@Kaculatko taky mi přijde, že žádné bolení nemá, to by plakal pořád, ale on se směje. Měsííc? Mě odvezou :mrgreen: jsme s manželem si hezky zvykli na pohodičku, ale teď nám to právě asi začíná :roll:
@mari1912 očkování měl, ale jsou to dva týdny a on začal teď 4dny zpět. Stres neprožil, jen jsme teď více lítali po doktorech, je možná, že tam měl moc vjemů, přece jen cizí prostředí apod.
Asi ještě vytáhnu ze skříně míč a nafouknu ho :think: Vyplakat ho nechci nechat, nemám na to srdce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
22.2.13 19:58

@Esterkaaa No ja jsem taky nevedela co se stalo, ze nastala takova zmena. Vyplakavani mi taky neprijde pekny, tak jsme proste s manzelem nosili a houpali. Ale stacilo malo a syn usnul, po prendani do postylky uz se nastesti neprobudil a jak jsem psala, po mesici se to zase vratilo a chce usinat sam ( s dudlikem teda). Tak uvidis, treba je to jen neco chvilkovyho (my zaciname s ockovanim az pozdeji, takze tim to urcite neni). Drzim palce! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
22.2.13 20:04

@Esterkaaa
Mozna je to opravdu temi novymi (nebo intenzivnejsimi) vjemy. Nas maly to ma casto, staci puldenni navsteva, na kterou neni zvykly a v noci to hned poznam. Akorat u nej to neni problem s usnutim, ale s tim, ze se v noci budi (nastesti zase usne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
22.2.13 20:49

Můj syn taky před spaním brečí - jak přes den, tak před nočním spinkáním, nechce občas ani jíst. Já to dělam tak, že ho dám do postýlky a on za chvilku usne sám, když ho hladim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
22.2.13 21:17

Tak jsem se dneska rozhodla, že ho v postýlce uspím chtě nechtě. Jen co jsem ho tam položila začal plakat, hladila jsem ho, zpívala a pak začala trochu s postýlkou hýbat (víte jak myslím :mrgreen: ) Mezitím jsem podávala dudlík, ale zabralo to, trvalo to cca 45min :roll: ale už spinká. Už jako pokrok beru to, že se mi ho tam podařilo uspat, i když to trvalo dlouho.

@Ali-Ali, @štěpánka11 a kolik má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
22.2.13 21:22

@Esterkaaa Tak gratulace, taky jsme „trepali“ postylkou :-D Aspon nejaky pokrok, za par dni to bude treba uz ve starych kolejich :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
22.2.13 21:23

Můj má necelých pět měsíců:-) většinou se třeba ještě za hodinku probudí a uklidněný napapá:-) ukládáš každý den ve stejnou dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
22.2.13 21:36

@Kaculatko jsem zvědavá co ta postýlka vydrží :mrgreen:

@štěpánka11 jj, snažím se dodržovat čas stejný. Je to takhle mezi 18:30-19:30h. koupeme, podle toho jak se vzbudí ještě z večerního předspánku (koupu sice ob den, ale každý den si ho vezmu do koupelny, kde jej sevleču, omyju obličej a dupku, když nekoupu celého, namažu), potom dostane napapat a ukládáme do postýlky a to bývá mezi 19:30-20:30hod. záleží jak dlouho nám trvá jídlo. Tohle se fakt snažím dodržovat, aby si zvykl na nějaký rituál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
22.2.13 21:39

Já koupu každý den, ale ne jenom obden s mýdlem, protože jinak mi nechtěl spát. Ten náš se teda upřímně může zbláznit, když ještě v osm není v posteli. Ještě se mu lépe usíná, když leží na boku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
22.2.13 21:42

@štěpánka11 my nemůže koupat každý den kvůli ekzému :-(
Se má, že může ležet na boku. Ten náš to taky zkouší, ale jelikož má ještě široké balení na kyčle, tak mu to nejde :( ale už jsem ho několikrát přistihla jak ležel prohnutý do luku a druhou nožkou se odrážel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
22.2.13 21:46

To bude dobrý, ten náš taky nechtěl a ječel, dožadoval se houpání v vibračním lehátku, tahání na ruce a všelijakého hraní a pak jsem řekla že ne a dala jsem ho do postýlky, hladila, houpala, tišila a nakonec to zabralo, určitě to pomůže i tobě :) ještě můžeš zkusit nějakou hrací hračku, Matýsek ví, že když se pustí kolotoč, tak se jde chrupkat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí