Chce se rozejít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.10.17 09:07

To je opravdu smutné čtení. Pokud se přítel hroutí před zodpovědností a nezvládá potíže, touží po životě bez dětí a chová se tak nezrale, jak jsi popsala a chce vztah ukončit, pak ti nedává moc na vybranou. U nesezdaných párů to jde opravdu rychleji, protože tam není pojistka rozvodových tahanic, které manžele brzdí, odrazuje a protahuje to období, kdy je možno to dát dohromady.

Zbývá jen intenzivně pracovat na sobě, aby ses naučila žít sama a neupínala se k němu. Pokud se bude cítit stále pod tlakem tvé závislosti na něm, situace se bude zhoršovat. Nedojmeš ho tím, že ti bude špatně, děti budou mít potíže, jsi na něm závislá, tím víc ho to naopak bude iritovat a bude víc unikat.

Zkus se naučit samostatnosti ještě v době, kdy je s vámi. Abys věděla, jak zaplatit složenky, kde se vypíná voda, mění pojistka atd. a snaž se poznat v tom městě nějaké jiné maminky. Určitě je tam nějaký mateřský klub, kde si třeba navzájem hlídají děti, dějí se tam nějaké akce ap.

Navštiv psychologickou poradnu, případně manželskou poradnu – pokud on s tebou nechce jít, nevadí, běž sama a hledej nějakou oporu ve vnějším světě, pokud se nemůžeš vrátit do své rodiny, kde máš nějaké zázemí a vazby na kamarády a musíš žít v cizím městě. Bylo by ale dobré, kdyby s tebou do té poradny šel, abyste tam dořešili aspoň praktické věci – dohodu o styku s dětmi, alimenty, bydlení atd. Na to by mohl slyšet i on, protože určitě ani jeden z vás nechce tyto věci řešit pod tlakem, nemáte s tím zkušenosti a i ty, i když se rozejít nechceš, kdyby to být muselo, budeš chtít, aby to proběhlo v klidu a neničilo to křikem a hádkami tebe i děti.

Je možné se i domluvit na kompromisu rozchodu na zkoušku, na pár měsíců, kdy zásadní rozhodnutí prostě odsunete a oba uvidíte, jak se vám žije samotným, jestli se jemu po vás zasteskne, případně ty objevíš, že to přece jen zvládáš, protože ti nic jiného nezbývá ap.

V krajním případě je možnost azylového domova pro matky s dětmi, je to přechodné řešení tak max. na rok, než si najdeš byt. Jsou tam k dispozici i právníci a psychologové a sociální pracovnice. Azylové domovy jsou snad v každém krajském městě. Ale doufám, že tohle nebudeš mít za potřebí, že pokud má peníze, postará se o vás alespoň materiálně, případně máš nějaké zázemí původní rodiny, která pomůže. Jen to tu uvádím jako poslední možnost, kdyby došlo k nejhoršímu, abys věděla, že vždy je nějaké řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
12.10.17 09:16

Jo holky, ono se to lehce řekne, běž od chlapa pryč s dvěma malými dětmi, a ještě když je jedno nemocné. Není to lehká situace. Nejsem zastáncem nějakého dolizani a ponižování, proseni chlapa…ale udělala bych všechno prototo aby se mi vztah nerozpadl. Zkusila bych poradnu. Promluvit si, co ho nejvic trápí. To je základ všeho. Musí se mluvit. A pak bych se pokusila najit řešení. A kdyby to opravdu nešlo až pak bych mluvila o rozchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
12.10.17 09:34

Ja osobne bych nechtela byt s takovym clovekem, co vas odmita a vyhazuje.
Urcite by ti bylo lip kdyby ses nastehovala treba zpet k rodine. Byt v klidu, nestresovat se tim oslem a nenechavat se od nej ponizovat.
A jak rika Swami Harashimi postavit se na vlastni nohy, nedavat to na sobe znat. Treba zmeni chovani, kdyz uvidi, ze se dokazes postarat sama a nejsi na nem zavisla. Taak preju hodne sil! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.17 09:34

Ahoj měla jsem nemlich to samé 4 měsíce. Vydržela jsem a zázrak se opravdu stal a dobrý. Netroufám si radit nebo soudit sebe jeho tebe nebo tvyho. Sama nevím co je dobře. Ale neboj rozhodne nejsi sama. Mne hrozné pomohlo jit do sebe a opravdu hodně věci přehodnotit a naučit se ho přijímat se vším všudy. Jeho nezměníš, pokud sám nebude chtít. Na sobě zapracovat můžeš a stát se tak „zvouci ženou“ tou, která ho bude přímo lákat k dobrým rozhodnutím. Rozhodni se ale podle sebe, pokud ho chceš bojuj, pokud o nej nestojis… ale ujasni si na čem ti záleží a jeď jak buldozer. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
1638
12.10.17 11:59
@truelly píše:
Nesezdane patry co mají děti se rozpadají rychleji, hodně v době, kdy žena ještě není po mateřských a rodičáku v práci a taky častěji než páry, co měly nejprve svatbu a pak az promyšleně děti. Navíc o ji ne sliboval před svědky, že s ni zůstane v dobrému i zlému. Teď došlo na zlé a on, místo toho, aby jí pomohl, podpořil, se ji chce zbavit…

Jo takže ty co nejsou sezdaní mají děti nepromyšleně? Kdyby se děti měly rodit až po svatbě tak jich tu půlka není…páry se rozcházejí úplně stejně, akorát když jsou manželé je to víc papírování. Nic víc nic míň. Ale to jsem nepatří. Myslím, že zakladatelce by nepomohl ani ten papír, že jsou svoji. Bude v tom někdo třetí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
12.10.17 12:00
@aleba píše:
Tipla bych, že je v tom milenka.

Taky si myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.17 12:03
@aleba píše:
Tipla bych, že je v tom milenka.

TAky si myslím, sex s ní nechce, ona ho nepřitahuje, je furt nevrlý, samé hádky, čím to asi bude? A prý tak si někoho najdi (když už on má, tak může i ona). Ať je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
12.10.17 13:03
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych se pořádně vypsat.Je mi 23 let a mám dvě děti. Obě dvě děti jsou úžasný. Moc je miluju, ale poslední dobou.Od narození druhé dcery mě přestal bavit život. Nemyslím si, že by to zapříčila poporodní deprese. Vztah s přítelem do porodu by přímo ukazkový, ale po narození druhé dcery už je to jen o hádkách. Posledních pár měsíců řešíme jen rozchod.Po porodu nastali komplikace jak moje tak dcry.Ona je nedonošená, takže spousta kontrol u lékařu a já to samé, kvůli plicní embolii po cs-neustále docháení k lékařům. Nebaví to ani mě ani přítele. Je to zroj věčných hádek. V práci je dost vysoce postavený a když musí jezdit s námi na kontrolytak je to prostě špatný. nedivím se mu.Je to hodně těžké. Bohužel on už to vůbec nedává. Chtěl by život jako měl předtím( bez dětí).Nejraději by mě vystěhoval…Já už to taky psychicky vůbec nedávám. Není s ním řeč. Probudí se se špatnou náladou a hádky jsou po celý den. Já být sama nechci, ale on chce staašně rozchod. Nevím co bych dělal s dvěma dětmi. Už nevím co dělat. počád se to snažím dávat dohromady, ale on nemá zájem. Dokonce mi řekl, ať si někoho najdu. Že mě tu nechá, ale bude mít hlavně klid. Momentálně jsme spolu jen kvůli dítěti a mým strachu ze samoty. Bydlíme ve městě, kde nikoho neznám a přitom nejsem moc komunikativní. Nemám tu žádné kamarády, takže když nejdu s dětmi někam, tak nejdu nikam. Už mě ten život nebaví. Jeho ven nedostanu. Má vlastní aktivity. Nemáme ani sex, nechce ho. Řekl, že ho nepřitahuju :nevim:.Když starší dcera odjede na víkend k rodině, a my máme čas na sebe, ttak on sedí u počítače nebo jde do hospody. Mě nikdy nebavilo tohle dělat. Už opravdu nevím jak dál. Byl někdo ve stejně situaci?

Je mi tě moc líto. :hug: Nicméně, svědčí to o špatném výběru partnera. V případě prvních vážnějších problémů místo poskytnutí opory svojí partnerce, tě vyhazuje i s dětmi, případně si máš někoho najít. 8o To je ubožák. Taky mě už napadlo, že má asi milenku.
Vím, že je to těžké, ale zapracuj hlavně na sobě, na svém sebevědomí, a osamostatnění se od něj. Jak ti už tady holky radily, zkus tu poradnu třeba i sama. Pokud nemáš kam jít, pokusila bych se s ním v klidu vykomunikovat třeba ten rozchod na zkoušku s tím, že tě finančně podpoří, a případně vypomůže s dětmi. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
12.10.17 14:47
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych se pořádně vypsat.Je mi 23 let a mám dvě děti. Obě dvě děti jsou úžasný. Moc je miluju, ale poslední dobou.Od narození druhé dcery mě přestal bavit život. Nemyslím si, že by to zapříčila poporodní deprese. Vztah s přítelem do porodu by přímo ukazkový, ale po narození druhé dcery už je to jen o hádkách. Posledních pár měsíců řešíme jen rozchod.Po porodu nastali komplikace jak moje tak dcry.Ona je nedonošená, takže spousta kontrol u lékařu a já to samé, kvůli plicní embolii po cs-neustále docháení k lékařům. Nebaví to ani mě ani přítele. Je to zroj věčných hádek. V práci je dost vysoce postavený a když musí jezdit s námi na kontrolytak je to prostě špatný. nedivím se mu.Je to hodně těžké. Bohužel on už to vůbec nedává. Chtěl by život jako měl předtím( bez dětí).Nejraději by mě vystěhoval…Já už to taky psychicky vůbec nedávám. Není s ním řeč. Probudí se se špatnou náladou a hádky jsou po celý den. Já být sama nechci, ale on chce staašně rozchod. Nevím co bych dělal s dvěma dětmi. Už nevím co dělat. počád se to snažím dávat dohromady, ale on nemá zájem. Dokonce mi řekl, ať si někoho najdu. Že mě tu nechá, ale bude mít hlavně klid. Momentálně jsme spolu jen kvůli dítěti a mým strachu ze samoty. Bydlíme ve městě, kde nikoho neznám a přitom nejsem moc komunikativní. Nemám tu žádné kamarády, takže když nejdu s dětmi někam, tak nejdu nikam. Už mě ten život nebaví. Jeho ven nedostanu. Má vlastní aktivity. Nemáme ani sex, nechce ho. Řekl, že ho nepřitahuju :nevim:.Když starší dcera odjede na víkend k rodině, a my máme čas na sebe, ttak on sedí u počítače nebo jde do hospody. Mě nikdy nebavilo tohle dělat. Už opravdu nevím jak dál. Byl někdo ve stejně situaci?

Nevím, kolik mu je, ale přijdete mi oba jako další děti v rodině. Jsi hodně mladá a hned dvě děti za sebou. Co jsi si myslela? Že to bude brnkačka? Že je máš na hraní? No nemáš, je to napořád. „Přítel“ má být v práci a lítá s tebou po doktorech. Proč? nejde to udělat nějak jinak? Dovedu si živě představit, jaké problémy v zaměstnání mu to dělá. Je to na vás hodně a to na oba. Ale chtěli jste to, tak se seberte. Nedivím se mu že přijde domů z práce a má dost. Ale zrovna tak ty to taky nemáš jednoduché. Zkus mu tolik neviset na krku. Pomocnou ruku najdeš na konci svého ramene a ne tak, že budeš všude fňukat, jak jsi nešťastná. Dělej něco proto, abys byla šťastná. POkud má ten tvůj „přítel“ milenku, tak nenaděláš nic.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
12.10.17 22:53

Řekla bych, že dokud budeš s tímto exemplářem, tak tě ten život ani bavit nezačne. Mě by to asi taky nebavilo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová