Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měla jsem kamarádku co vyšla zvláštní školu, odstěhovala se a cca 10 let jsme si psaly dopisy. Měla tam chyby a co? Měla jsem ji dopisy vracet zpět červeně opravené?
Postupem času, když měla dítko školou povinné, tak se chyb začalo objevovat méně.
Třeba já se začátku měla velké problémy psát na tabletu, házelo mi to nesmysly a právě i chyby. A dělá mi to dodnes, i když si dávám větší pozor a tohle je jeden z důvodů proč mám raději počítač.
inko kvůli kamarádce.
1. ukáže, pokud je to veřejná skupina, vždy se podívej na nastavení toho co komentuješ, něco je jen pro členy skupiny, někdo má status jen pro přátele atd. obecně, co je veřejné uvidí i tví přátelé.
2. pokud někdo nejde na fb více jak 24 hodin (možná víc) zmizí časový údaj, kdy byl naposledy online
3. ne blbce nekomentuju, nedělala bych nic jiného
1. Ukáže se všem ve skupině
2. Nevím, nepamatuje si třeba, s kým víc komunikuješ?
3. Nenutí, jen se nad tím pousměju. Jsou inteligentní lidi, co můžou mít poruchu tady toho vnímání a hrubky píšou a jsou lidi, co jsou prostě jednodušší a nemůžou za to a nepřísluší mi je takhle soudit. Znám hodné pracovité lidi, co prolezli školu s odřenýma ušima. Takový člověk s hrubkama je mi bližší, jak nějakej hnidopich s perfektním pravopisem ![]()
@GabinkaCh Pokud je skupina veřejná tak to vidí každý, viditelnost v messengeru se dá vypnout takže tam můžeš být ale nikdo tě nevidí. A hrubky? Ne, nekomentuju to ale vždy se najde někdo kdo na to upozorní a původní téma, dotaz atd zapadne ve smršti urážek aby se dotyčný vrátil do školy. Spousta skupin má v pravidlech že chyby se prostě nekomentují, nikdy nevíš kdo a proč to tak napsal i když to rve oči, to zas jo ![]()
@arinecka Viditelnost v messengeru se nedá vypnout, jen to, že nejsi aktivní/online, nebude to svítít zeleně, ale pokud si vypneš chat a budeš si s někým psát, ostatní to vidí jakože jsi byla aktivní před minutou.
1. Ano, bohužel vidí.
2. Nevím, jsem o ani nikdy nezpozorovala.
3. Ne, nenutí a myslím si spíš něco o těch, co potřebují komentovat hrubky, než o těch, co tu hrubku napíšou.
@Petronellina To jsem si taky myslela ale není to tak, vyzkoušela jsem to s dcerou a fakt nebyla vidět žádná aktivita ![]()
@arinecka vidět to není, že nesvítí zeleně, ale po rozkliknutí přímo na daného člověka uvidíš, kdy byl naposled online. Nebo já alespoň ano a všichni v okolí taky, protože já mám chat vypnutý permanentně a stejně se z ostatních zařízení vidím, kdy jsem byla aktivní.
@tzipora píše:
Mně taky nepřísluší soudit lidi podle hrubek.
Vím vím, ale napsat : mýsto, to může snad jen dyslektikodyskrafikoblb
@GabinkaCh píše:
Vím vím, ale napsat : mýsto, to může snad jen dyslektikodyskrafikoblb
No vidíš. A podle mě může to, co jsi právě napsala ty, ze sebe vyplodit akorát kráva
![]()
@Tunrida píše:
No vidíš. A podle mě může to, co jsi právě napsala ty, ze sebe vyplodit akorát kráva![]()
Aspoň to mám napsáno bez hrubek
![]()
@GabinkaCh píše:
Aspoň to mám napsáno bez hrubek![]()
No jo, to z tebe hned dělá lepšího člověka, co má právo se povyšovat nad jiný ![]()