Práce ve Škodovce

5425
10.10.17 13:55

Práce ve Škodovce

Ahoj holky, často se mi stává, že lidé co znám řeknou, že pracují ve škodovce (konkrétně Ml. Boleslav). Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, až teď, když mi jedna z kamarádek řekla, že tam od ní z rodiny někdo pracuje a jí napadlo, že by tam ze své současné práce přestoupila, protože aktuálně má necelých 15tisíc a tam prý bude mít určitě víc.
Nic moc pozitivního na tuto fabriku slyšet není, má někdo z vás vlastní zkušenost, nebo zná někoho, kdo tam dělá? Spousta lidí nadává, že tam je buzerace, ale prý zůstávají kvůli penězům. Samozřejmě jsem se nikdy neptala na plat. Proto se obracím na vás, ví někdo, kolik hodin tam musí makat? Jak taková práce vypadá? Za jaké peníze?

Manželův kamarád loni udělal to samé, co se chystá udělat kámoška a po zkušebce utekl. To je to tam tak hrozný? :nevim:
Podotýkám, že i pár jedinců od nás z obce tam pracuje několik let, dojíždějí přes hodinu, ale asi se jim to vyplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
10.10.17 14:46

Je to práce většinou na tři směny. Vydělají si dost, ale makat musí. Já sama tam nepracuju, ale hodně spolužáků ze základky tam po střední šlo a žije se jim dobře. Mívají i šestou noční z pátku na sobotu. Já tolik nevydělám, co má dělník na lince, ale dělat bych tam nechtěla. Jen kdybych neměla jinou možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.10.17 14:50
@Russet píše:
Je to práce většinou na tři směny. Vydělají si dost, ale makat musí. Já sama tam nepracuju, ale hodně spolužáků ze základky tam po střední šlo a žije se jim dobře. Mívají i šestou noční z pátku na sobotu. Já tolik nevydělám, co má dělník na lince, ale dělat bych tam nechtěla. Jen kdybych neměla jinou možnost.

A kolik si tam tedy můžou vydělat? Protože jestli tam má ženská za 12tky třísměnný provoz 25tisíc čistýho, tak nevim nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.10.17 14:56

Třísměnný provoz je na osm hodin denně s tím, že bývá místo pěti nočních šest. Ale je rozdíl, pokud je kmenový zaměstnanec nebo přes agenturu. Odhaduju tak 25 tisíc, ale dostavají i bonus na Vánoce a ještě v průběhu roku. Já jsem poměrně nenáročná, takže se mi to za manuální práci zdá dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.10.17 14:59

A dovolenou mají většinou hromadně kolem poloviny prázdnin - teď to vyšlo spíš na červenec. Pracovala jsem jako externistka a vyplatilo se jim mě zaměstnat, protože kmenovému by museli dát za stejnou práci víc. Ale já byla v kanclu v open space, tam jsou platy výš. Ale jen tak se tam člověk nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
10.10.17 15:07

@Borůvka1990 bydlím u Boleslavi a v mém blízkém okolí tam pracují snad úplně všichni. Pokud to nejsou zdravotníci, nebo učitelé. Většina teda v kanceláři, ale sousedky jsou všechno dělnice. Řeknu to takhle, ani jedna ze sousedek by nikde tolik nevidělala. Jedna má 22, druhá 23 v čistým. Plus třináctý plat rozložený na půlku v červnu, půlku v listopadu. Škodovce se daří, takže každý rok ještě bonus z kolektivní smlouvy. Letos to bylo myslím 25k v hrubým na jaře.
Jedna sousedka má základku a druhá je vyučená prodavačka smíšeného zboží.
Mají několik dalších benefitů nárazových. 5k za narození dítěte, den volna navíc na každé dítě do 12let. Týden volna navíc, když přes ně jedete do lázní. A další vše nemám v hlavě.
No dril to je, pořád více práce. Ale udělají svoje a práci si rozhodně domů nenosí. Čistá hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
10.10.17 15:07

Manžel tam pracuje, ale ve vývoji a není přímo zaměstnanec Škodovky, ale je tam naprosto spokojenej a peníze jsou taky celkem slušný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
10.10.17 15:17

@Borůvka1990
K těm dalším dotazům. Jak práce vypadá, záleží co děláš. Pokud jsi u linky, tak něco prodělávala k autu… Neděláš pořád to samé, točí tam kolečka, takže ke stejné práci se dostaneš třeba až za tři dny…
Pracuje se na osm hodin. Po 2'5h jsou přestávky 10min. Obědova pauza 30min. Hrozný to není, jen jde o to přijmout že děláš na směny. Zvyknout se na to prý nedá. No a pokud máš maturitu, (spíš aspoň Bc.) Tak jsou pořád nějaká volná místa po kancelářích (někdo jde do důvodu, ženský na mateřskou…) A když už jsi škodovák, tak se na ně můžeš hlásit. A dělat pak 8h v kanceláři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
10.10.17 15:22

Já jsem tam dělala v kanclu, to byla pohoda. Bývalý dělal na lince a nenáviděl to, ta práce ho ničila. Prachy tam byly, a ty ho tam právě držely, nedokázal totiž už odejít jinam a finančně si tak pohoršit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.10.17 16:23

Ahoj holky, díky za příspěvky. Alespoň už vím, jak to tam chodí. No, jsem zvědavá, jestli tam kámoška vydrží. Aktuálně je v kanclu, takže to pro ní bude dost změna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.9.18 00:31

Dobry den, mate skutečnou pravdu co řikate dělam, tam 5 let a ty lidi šileny v te praci na lince, ne stoji to už ani za ti penize jaka tam je buzerace… :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
3.12.18 20:59
@Russet píše:

Dobrý večer chtěla bych jsem se zeptat na časové směny mám na mysli od kolika začíná ranní odpolední noční dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.12.18 22:37
@Babylu1 píše:
Dobrý večer chtěla bych jsem se zeptat na časové směny mám na mysli od kolika začíná ranní odpolední noční dekuji

Od šesti ranní, odpolední od dvou a noční od deseti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
4.12.18 23:04

@Russet Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.18 17:26

no jo ale ze zivota nic,az treba skončite ve skodovce tak se podivate co jste vsechno zmeskali jen kvuli penezum ktere take nemuzete utratit protoze nemate kdy,a to nemluvim kdyz mate rodinu deti uvidite jen kdyz se narodi a pak az pri promoci.takze zivot v praci jako robot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová