Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, zrejme mi ani neporadite ale potrebuji se vypsat. Jsem nervak, rozhodi me snad vse. Obcas si rikam ze je toho na me proste moc a dusim to v sobe a pak vylitnu na kazdou hloupost. Mam manzela je to zlaticko, ale desnej bordelar
ponozky se vali u stolu, obaly od susenek to same, nadobi stoji dokud ho neumyju atd.. Dnes jsem prisla s prace uplne vyrizena, mam spory s predackou ( je na me vysazena, protoze ji odporuji). Ona je desne vysazena na NORMY, podle ni se musi plnit na 120% a pokud to tak neni je ohen na strese. Nesmime se bavit, dokonce ji vadi ze chodime na 5min pauzy ( ona nekouri). Kdyz ji rekneme ze jdeme na WC tak odpovi,,jo jdi si, ja se este nebyla vychcat od rana,, treba dneska jsem radila kolegyni na lince lepsi,,figl,, a ona na me vylitla ze si mam delat svoji praci, ze nemam stat a tak, ja drzela s prominutim hu** ale ona prisla za 5 minut a rika,, nebud na me nas*ana ale nic nedelate
jen se vybavujete a tak,, - stale jsem drzela hu**ale po tom co rekla ze jsem spomalila, tak jsem bouchla
i ta kolegine se me zastala. To ale neni zdaleja vse, je to na dlouho. Pak jsem prisla domu a v kosi zavazanej pytel a na pytly se to hemzilo dalsim bordelem. Na sporaku jidlo co jsem varila rano a melo byt v lednici. Na prehozu prez gauc rozpatlana cokolada
ted si delam nove zuby ale zubarka me vzdy objednava po mesici, rotoze ma plno. Takze mam 3 mesice rozvrtane zuby, 3 se mi uz zlomily az u dasne, takze nemuzu poradne jist. Brachovi jsem pujcila 2000,– ktere mi nevratil a neumi napsat ani pip.. Uz mam vseho plne zuby, jsem skoro na dne.. Bubam, bublam, vypenim, pak bouchnu a nakonec brecim
kolikrat bych si nejradeji nafackovala.. Manzel uz me ani neposloucha, nebavi ho to (nedivim se mu).. Mela bych k psychologovi ale emam na to cas.. Prace, doma uklidit, uvarit, vyprat, obstarat chlapa a zvirata,
Omlouvam se - pokracovani!!
Zvirata, pak si jdu lehnout a hura zase na budik do kolobehu.. S manzelem se snazime 3 roky o dite, marne. Vsichni rokaji, nenervuj se ale uz mi nokdo nepomuze. Premyslim ze to dite snad uz ani nechci, bylo by chudacek
nemusite mi odpovidat, staci kdyz si to nekdo precte.
Prosím tě, co to děláš za práci? Supermarket, u pásu? Tam je to opravdu na mezilidské vztahy psycho. Bych asi bouchla také. A ten bordel doma znám také, já kliďas pak také vypěním a pak mě to mrzí. Takže ti přeji pevné nervy a nezbláznit se.
Nemuzu uz ani poradne spat. Premyslim co zas musim udelat rano a jake to bude v praci. Premlouvam se ze az se vyspim vse bude jinak a ja budu resit problemy v klidu a s usmevem ale pak BUM, zase bouchnu. Desi me nocni mury, nemam spanek beze snu. Sny mam hororove, bolestne a nechutne. Vzdy chce ve snu nekdo ublizit me nebo memu okoli. Bojim se ze timto stylem o manzela prijdu. Zacina byt odtazity
chci to napravit ale uz nevim jak. ![]()
@Enmamma dekuji jsi hodna, dordel jeste decentne prekousnu, je to chlap
ale ta prace.. Delam na lince ve fabrice na 3 smenny
@Nicollka1993 píše:
@Enmamma dekuji jsi hodna, dordel jeste decentne prekousnu, je to chlapale ta prace.. Delam na lince ve fabrice na 3 smenny
Mohu tě ubezpečit, že takovéto drzé manýry si dovolují vedoucí jen ve fabrikách a supermarketech. Dělala jsem v životě na řadě místech a jediné, kde jsem se dočkala takovéhoto chování, byla fabrika a supermarket. Pokud půjdeš jinam, máš šanci na lepší zacházení a uklidnění rozbouřených nervů.
@Enmamma ano v supermarketu jsem take delala, vydrzela jsem tam 3 roky a utekla do fabriky ale moc jsem si nepomohla. Bohuzel mam jen stredni odbornou a na vyber nic jineho nez obchod nebo fabriku nemam
ale moc ti dekuji ze jsi napsala, konecne to mxuzu nwkomu rict a opadne to trosku ze me ![]()
S manzelem mame protismeny, prehodit to nejde, takze se vidiime jen vykendy nebo 5 minut pred spanim, pokud nema jeden z nas nocni. Jeho to stve a me take. Ikdyz ted chrupci vedle me a cpe me na zed
ani v te posteli nemam misto ![]()
@Nicollka1993 píše:
@Enmamma ano v supermarketu jsem take delala, vydrzela jsem tam 3 roky a utekla do fabriky ale moc jsem si nepomohla. Bohuzel mam jen stredni odbornou a na vyber nic jineho nez obchod nebo fabriku nemamale moc ti dekuji ze jsi napsala, konecne to mxuzu nwkomu rict a opadne to trosku ze me
Pokud bys byla nastavená trošku charitativně, stačí si udělat kurz pracovníka v sociálních službách a jít někam do sociální sféry. Finančně to terno nebude, ale podmínky budou podstatně lepší a vstřícnější.
@Enmamma Tak pokud zakladatelku všechno rozhodí a je nervák, tak si ji u starých a dementních lidí ani raději nepředstavuji
.
A pracovní podmínky v soc. službách taky nejsou žádný terno. Kolikrát máme i 5 dvanáctek v týdnu, pracujeme i o víkendech a svátcích. Práce dosti náročná psychicky i fyzicky.
Taková práce se musí dělat srdcem.
Navalilo se toho na vás hodně, takové stokrát nic umořilo osla. Zkuste si ty jednotlivé problémy ale namalovat. Představte si je jako kameny a do každého vepište jednotlivé trápení a problém. Pak to cvakněte a dejte sem, já vám poradím, co s tím dělat dál, případně mi to pošlete do soukromé zprávy. Já se vám tu horu pokusím trochu odlehčit.
Doporucuju zmenu prace, co nejdriv. Ja taky chodila z prace zdeptana a vysata. Jsi unavena, ve stresu, proto te vsechno rozcili a lezou ti na nervy i malickosti. Ja otehotnela ve chvili kdy jsem si nasla lepsi praci a vedela, ze uz je to za mnou - opadl stres, tak slo i tehotenstvi.
S manzelem je to tezke, stokrat nic umorilo osla - znam to sama velmi dobre. Tady moc neporadim, muzu o neco poprosit stokrat a za tyden uz zase nevi ktera bije ![]()
Ahojky četla jsem tvůj příspěvek, ale nečetla jsem ostatní reakce, tak se omlouvám, jestli budu opakovt něčí názor. Podle mě by bylo nejlepší najít si jinou práci, přijdeš domů rozhozená a nas**ná z práce, je jasné, že tě doma pak vytočí i maličkost. Mám to stejně. V práci se to rozhodně nezlepší, myslím, že i kdyby přišla nová vedoucí, tak situace nebude o moc příznivější. Příjde mi, že v těchto „podnicích“ je to vedení vždy takové… myslím si že máš na víc než pracovat 8 hodin mlčky, bez malé pauzy na WC… moje rada je změn práci. Sama píšeš, že manžel už tě ani neposloucha, je z toho nešťastněj. Ten stres z práce přenášíš domů a vašemu vztahu to určitě neprospěje, nehledě na to, že za těchto podmínek neotěhotníš. a i když otěhotníš, jak chceš donosit dítě, když budeš zít ve stresu dokud nepůjdeš na mateřskou?
@Nicollka1993 píše:
Manzel uz me ani neposloucha, nebavi ho to (nedivim se mu).. Mela bych k psychologovi ale emam na to cas.. Prace, doma uklidit, uvarit, vyprat, obstarat chlapa a zvirata,
Mě by spíš vadilo, že musím doma vše dělat sama a ještě k tomu obstarat chlapa. Ani si nejsem jistá, že to čtu správně. On není dospělý? Co si neuklidí (ponožky atd..) bych mu normálně vyhazovala. Mohu se zeptat v čem je můž zlatíčko, když se s tebou ani nepodělí o chod v domácnosti, když ví, jak máš psychicky náročné zaměstnání?