Chceme dítě, ale musíme počkat

Anonymní
23.2.23 22:48

Chceme dítě, ale musíme počkat

Jdu si sem vylít srdíčko a popovídat si 🙂. Máme syna (20M) a nejradši bychom druhé dítě hned teď 😀. Je tu je avšak pár ale, a tak jsme si řekli, že o mimčo se začneme snažit až příští rok. Jenže touha po druhém je silnější a silnější 😀… hodně nás k tomu poposunulo i narození neteře a úplně jsme si vzpomněli na ten krásný pocit, jak se nám malý narodil - a je to to nejvíc, co můžete zažít 🙂.

Proč chceme počkat?

~ Syn je dost náročný, cítím na sobě, že to nezvládám tak, jak bych chtěla, ale je to jen období.

~ V září se plánuji vrátit do školy a ráda bych si našla i práci. Rodičák je pro mé mozkové buňky teror 😀.

~ Příští rok plánujeme svatbu, kterou bych si ráda užila. Hodně se těším i na rozlučku se svobodou a svatební cestu 😅 - trošku sobecké, ale prostě to k tomu patří.

~ Těším se, až půjde syn do školky a budu mít víc času na sebe. Byla jsem zvyklá chodit pravidelně na kosmetiku, manikúru, ke kadeřnici, ale jelikož babičky bydlí daleko, už přes rok a půl jsem nikde nebyla a chybí mi to 😒.

~ Po svatbě chceme teprve začít řešit bydlení. Prozatím jsme ve 2+1, ale s dalším mimčem by to bylo složitější. To stejné auto, máme hodně staré (rok 2002), sotva jezdí.

Asi takové hlavní “důvody”… nebo spíš oddůvodnění, proč teď ne. Samozřejmě, že kdyby se cokoliv stalo, tak se se situací popereme a mimčo si necháme, ať přijde kdykoliv, ale zatím se snažíme držet plánů a vizí, a ráda bych si pokecala třeba s někým, kdo je ve stejné situaci 🙂.

A omlouvám se za anonym, nechci veřejně “vykřikovat”, jak to vypadá s dalším dítětem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4383
23.2.23 23:02

Kolik vám je let? Napsala jsi podle mě dost velké důvody proč počkat. Počkala bych aspoň po tej svatbě nebo až budete v novém a zařízeném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
23.2.23 23:03

A klik ti je? Jak dlouho chcete čekat. Já takhle čekala a najednou bylo synovi ne 20 měsíců, ale let. Ale stihla jsem to teda ještě. S odřenýma ušima a staženýma půlkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.23 23:08

Jsme mladí, není nám ještě ani 30. Zařekla jsem se, že další dítě až po svatbě, dřív ne, ale prostě to nutkání je 😀. Ještě jsem zapomněla uvést, že jedním z důvodů je i to, že přítel je prozatím ve zkušebce, nemáme tak žádnou finanční jistotu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.23 23:10

A čekat chceme zhruba do příštího roku. V létě plánujeme svatbu, tak nějak po by to šlo. Stěhovat se do nového můžu i těhotná, leasing na nové auto se dá vzít v pohodě, pokud ovšem bude ta finanční jistota, o které píšu výše 🙂. (To jen doplnění k tomu, že když otěhotním po svatbě, tak pořád nebude bydlení a auto.)

Příspěvek upraven 23.02.23 v 23:11

• Citovat
  • Upravit
4383
23.2.23 23:11
@Anonymní píše:
Jsme mladí, není nám ještě ani 30. Zařekla jsem se, že další dítě až po svatbě, dřív ne, ale prostě to nutkání je 😀. Ještě jsem zapomněla uvést, že jedním z důvodů je i to, že přítel je prozatím ve zkušebce, nemáme tak žádnou finanční jistotu.

Počkejte po svatbě. I já se dost cítím na dítě, ale chci počkat aspoň po tej svatbě. Nemáme ještě ani jedno dítě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
23.2.23 23:13
@Anonymní píše:
A čekat chceme zhruba do příštího roku. V létě plánujeme svatbu, tak nějak po by to šlo. Stěhovat se do nového můžu i těhotná, leasing na nové auto se dá vzít v pohodě, pokud ovšem bude ta finanční jistota, o které píšu výše 🙂. (To jen doplnění k tomu, že když otěhotním po svatbě, tak pořád nebude bydlení a auto.)Příspěvek upraven 23.02.23 v 23:11

Tak to nemusíš nic řešit. Jo, touha je touha. Ale to uteče. Kor když můžeš zaměstnat mysl třeba tou svatbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.23 23:14
@Lu66 píše:
Počkejte po svatbě. I já se dost cítím na dítě, ale chci počkat aspoň po tej svatbě. Nemáme ještě ani jedno dítě. :mrgreen:

My to plánovali původně úplně jinak, ale syn si k nám našel cestu sám, za dob covidu, kdy to na svatbu nebylo úplně ideální, a taky jsem se nechtěla vdávat těhotná 😀. Takže nebýt synka, volím pořadí svatba, hypotéka, leasing.

• Citovat
  • Upravit
843
23.2.23 23:15
@Lu66 píše:
Počkejte po svatbě. I já se dost cítím na dítě, ale chci počkat aspoň po tej svatbě. Nemáme ještě ani jedno dítě. :mrgreen:

Tak svatba zas není tak důležitá. Spousta lidí to vnímá dost romantický, ale je to hlavně právní akt, který v neupravené podobě může být dost nevhodný pro oba (odpovědnost vůči třetím osobám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
23.2.23 23:17
@Anonymní píše:
My to plánovali původně úplně jinak, ale syn si k nám našel cestu sám, za dob covidu, kdy to na svatbu nebylo úplně ideální, a taky jsem se nechtěla vdávat těhotná 😀. Takže nebýt synka, volím pořadí svatba, hypotéka, leasing.

Tak stane se :mrgreen: my se chceme vzít letos v září a samozřejmě spolu spíme, tak kdoví co bude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.23 23:17
@Liška obecna píše:
Tak to nemusíš nic řešit. Jo, touha je touha. Ale to uteče. Kor když můžeš zaměstnat mysl třeba tou svatbou.

Taky se snažím uklidňovat, že to uteče, že budou jiné starosti, když budu ve škole a v práci. Ale hodně na mě “tlačí” i partner. Oba jsme se ale shodli, že teď to není úplně ideální - za což jsem ráda, že to vidí stejně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.23 23:19
@Lu66 píše:
Tak stane se :mrgreen: my se chceme vzít letos v září a samozřejmě spolu spíme, tak kdoví co bude :lol:

Já si schválně po porodu nechala napsat HA, protože jsem se chtěla vyhnout zase nečekaným dvou čárkám na těhotenském testu, ale poslední dobou mi vůbec nedělá dobře, tak jsme se doma dohodli, že doberu balení a vysadím, a budeme se chránit jinak. Tak snad nám to plánované rodičovství vyjde 😀.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.23 23:23
@Liška obecna píše:
Tak svatba zas není tak důležitá. Spousta lidí to vnímá dost romantický, ale je to hlavně právní akt, který v neupravené podobě může být dost nevhodný pro oba (odpovědnost vůči třetím osobám)

Ona je pro mě svatba důležitá hlavně proto, že přítele miluji, máme rodinu, plány do budoucna a chceme to vše zpečetit. Když se narodil syn, netrvali jsme na tom, že se nutně musíme vzít, ale už jsme oba došli do fáze, kdy cítíme, že je čas 🙂. Druhé mimčo bych tak ráda až v manželství - i kvůli “papírování”.

• Citovat
  • Upravit
4383
23.2.23 23:27
@Anonymní píše:
Já si schválně po porodu nechala napsat HA, protože jsem se chtěla vyhnout zase nečekaným dvou čárkám na těhotenském testu, ale poslední dobou mi vůbec nedělá dobře, tak jsme se doma dohodli, že doberu balení a vysadím, a budeme se chránit jinak. Tak snad nám to plánované rodičovství vyjde 😀.

My se nechráníme s partnerem vůbec :mrgreen: no každopádně hodně štěsti do budoucna :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.23 23:28
@Lu66 píše:
My se nechráníme s partnerem vůbec :mrgreen: no každopádně hodně štěsti do budoucna :kytka:

Nápodobně :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí