Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Mam to podobne. Do prace nechodim. Deti ve skole a ja si practu knizky, mrknu na telku, uvarim, obcas se psem.
V lete do lesa na houby.
Kazdy den s detmi ukoly.
Kdyz je potreba uklidim pudu, dvur, kulnu, atd.
Tudle sem byla pro drev. brikety. takze nalozit, odvezt, vylozit.
A ze bych si pripadala, ze musim byt akcnejsi, to ne. A vubec mi to nevadi.
Mam furu casu na domacnost, na deti.
No a kdyz chlap o vikendu prijede, tak jedeme nekam na vylet, nebo dokoupit co je potreba.Je teda pravda, ze mam uklizeno, vytreno kazdy den. To me bavi.
Kamaradky nemam. Nepotrebuju je. Bych na ne ani nemela cas.
Denne s manzelem protelefonuje cca tak dve, tri hodky. Po deseti letech manzelstvi.Ono treba casem dostanes nejaky impuls. Ale ono co si budem povidat.
Anonym 2. Citl. udaje.
Vylety nekam taky neco stoji. Benzin, vstup, obcestveni.
Nic te nestoji prochazka do lesa.
Tak ono kdyz ti to nevadi, tak to je jen dobre, me to vadi, neudelam vubec nic, dny se mi prelevaji jeden za druhym a ja nevim jak to zmenit, chci mit dobrou naladu, bejt spokojena a tak a ne na.sebe byt kazdy den nastvana ze zase nic… ![]()
Ahoj! Já bych si zkusila pro zacmátek naplánovat na každý den nějakou jinou malou aktivitu - procházku, tvoření, čtení dětem pohádku, ale jako bys hrála divadlo. Prostě něco nenáročného. Časem si třeba spolu vyrobíte papírové „loutky“ a budeš jim pohádky hrát v „divadle“ z nepoužívané krabice.
Teď před Vánoci je spousta návodů na tvoření dekorací a všeho možného pro dospělé i děti. Doporučuju třeba na FB skupinu Babo raď, kde jsou různé výtvory, často krásné a překvapivě lehké..
Ale myslím si, že bez plánování a následného dodržování to nepůjde..
Ve všední den toho taky moc nestihneme, ale o víkendech vždy něco děláme, do bazénu, na bruslení, na kolo, pouštění draků, výlet vlakem apod. Většinou se s dětmi domluvím co budeme dělat a pak lenost nelenost, slib se musí dodržet, takže jdeme ![]()
Tak v tydnu je to, jak kdy. Zalezi, jak moc jsem mela narocny pracovni program.
Vetsinou mam naplanovano, co je potreba udelat. A take to splnim. Nednesla bych neporadek v byte. Bavi me varit i uklizet. Odpocivam u toho ![]()
Kluci uz jsou skolaci, tak jsme si poridili stene. Chodime na prochajdy a povidame a povidame. Cozbje skvele a me to maximalne naplnuje.
Ovikendu se vzdy domluvime, co se nam chce delat. Vetsinou jsou s manzelem plavat a jeden vecer mame filmovy. Nebo si stahnem a vegetujem u telky, treba do pulnoci ![]()
Kdyz mam cas pro sebe ctu, jdu na kafe, nakupovat, nebo se pripravuji do prace.
Neplánovat velké věci, spíše maličkosti. A sutečně se k nim dokopat. Neodkládat.
Ale taky mám dny, kdy jen zoufale přednávám věci z místa na místo - nesjem schopná ani uklidit.
Ja nevim, ale prijde mi, ze je dnes hrozny tlak na akcnost, zazitky, porad vylety, tvorit, jinak si pripadame jako spatne mamy.Mam to stejne a tak tvorime, hrajeme si, vymyslime programy a jsem nejak unavena, nedelam nic sveho, chci stihnou vse a ty deti stejne nijak nadsene natoz vdecne nejsou. Momentalne mam hrozny pocit marnosti.Moje mama si s nama nehrala, vecne jsme byli u babicky, zazitku pomalu, vylet max o dovolene a mamu jsem mela rada ![]()
@tini ono nejde o to, ze si clovek predstavuje ze bude dokonalou mamou diky vyletum a tak.. me jde i o sebe da.se rict ze mi ten zivot protejka mezi prsty den za dnem ti same, pak je z toho tyden, mesic… proste chci abych ja i deti z toho zivota neco měli ale neumim se dokopat..
Ahoj všichni:) ani nevím, jak začít.. jde mi o to, že jsem asi hrozně líná nebo nevim jak to popsat. Mam dva male kluky, chodim do prace, doma nerikam ze mam bordel, ale uklizim jen tak to nejnutnejsi ( obcas se prinutim k velkymu uklidu ) svuj volnej cas, kdyz jsou deti ve skolce a skole travim sezenim u telky, uz is tema detma nemam napady co podnikat a tak.. vecer kdyz jdu spat jsem na sebe nastvana, ze jsem za ten den vlastne nic nestihla, nevytvorila zazitky, proste se mi ten den zase jen tak prelil do dalsiho.. vzdycky si reknu zejtra to musim zmenit a ejhle… rano se vzbudim a nic se mi nechce, nemam napady a najednou je vecer a ten den.byl uplne stejny.. nudny.. jaky ty dny pred tim.. potrebuju nejak nakopnout. Chci vecer ulehat do postele s tim ze budu mit radost ze se ten den něco delo, ze jsme sis detma uzili krasny den a tak, ale nejak se mi to nedari. Jak vypadaji vase dny? Jak travite cas s detmi? Jak travite cas kdy mate chvilku jen pro sebe? Anonym proto, protože sem chodi znami a nerada bych aby vedeli co me trapi, pokud nepujde anonym tak smazat, dekujuu