Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Cukrovka je burt. A bud nejakou zdravku nebo gympl. Ale spis zdravku. Pak se muzete pripadne rozhodnout, ze doktorka je moc tezka a jit treba na zdravotni sestru.
Jdi na gymnázium, tam tě nejlépe přípravy na přijímačky na lékařskou fakultu. A nemusíš mít strach, že by cukrovka byla překážkou. Nebyla by jsi první ani poslední lékařkou, co trpí tímto onemocněním.
Cukrovka nevadí na štúdium medicíny. Ale dobre ti radím, rozmysli si to. Zničíš si život. Ja som tiež po tom veľmi túžila, bol to môj veľký sen a z veľkého sna sa stala skôr nočná mora.
Ne cukrovka nevadí, známky na základní škole nejsou podstatné.
Podstané je udělat maturitu a přijímačky a vystudovat školu a udělat atestace. Je to ještě tak na dalších 15 let ![]()
Studium na medicíně dost zjednoduší jít na gymnázium. Ale primárně se potřebuješ naučit se učit a potřebuješ především biologii, chemii a jazyky.
Medicína je skutečně o zapamatování si ohromného množství informací, se kterým ovšem pak umíš pracovat a propojovat je dohromady. To se dá vytrénovat, ale prostě tomu musíš věnovat energii a čas.
Pokud ty nepremiantské známky máš proto, že tě to nebaví a flákáš se, tak to je něco co nemusí být na škodu a teď si můžeš vyzkoušet, jestli zvládneš zabrat a zlepšit si známky a připravit se na přijímačky tak, aby ses na gympl dostala.
Pokud tě ty známky co máš stojí hodně práce a fakt se učíš, ale stejně to moc nedopadá, zvážila bych spíš tu zdravku. Na medicínu se z ní taky dá dostat a vystudovat ji, ale není to potřeba, protože třeba zjistíš, že je to vlastně zajímavější práce, kdy děláš přímo s lidmi a máš daleko méně papírování, než doktor a k samostatné práci se dostaneš daleko dříve než doktoři, co pak ještě mají atestace.
Příspěvek upraven 13.09.19 v 20:56
Na gymnázium, v nejhorším případě na zdravotnické lyceum. Ze zdrávky je minimální šance udělat přijímačky. Ale u gymplu dost záleží na známkách a na tom, co si představuješ po pojmem nejsem jedničkářka.
Cukrovka nevadí, jdi na gymnázium. A až se budeš po v posledních ročníku opravdu rozhodovat, přečti si hlavně o tom, jaké podmínky pro lékaře v našem zdravotnictví panují…kdo neví, je pak mírně překvapen a zaskočen
Ale i tak, pořád mě to baví.
Urcite jdi na gymnazium, lip te pripravi v profilovych predmetech a celkove te nauci se ucit, coz se nasledne na VS hodi. Znamky na zakladce bych az tak neresila. Jeste by bylo fajn se trochu seznamit s podminkami ve zdravotnictvi, od nekoho z rodiny nebo od znamych, treba jeste sve plany prehodnotis. Ale na to mad prave ty 4 roky na gymplu. Ja osobne bych to svym detem dost rozmlouvala aby k tomuto oboru smerovaly.
Cukrovka určitě nevadí. Znám lékaře s porušenou míchou nebo dmo a normálně pracují. Určitě zvol gympl.
@Anonymní píše:
Jsem v deváté třídě, a budeme si vybírat školy. Chtěla bych být doktorkou ale nejsem jedničkářka. A navíc mám cukrovku 1.typu. Nevíte jestli by to nevadilo že mám cukrovku? Na jakou mám jít školu?. Máte nějaké zkušenosti? Předem děkuji za odpověďi
rozhodně na gympl… a začni se pomalu připravovat na přijímačky, abys je udělala a vzali tě… cukrovka nevadí… ale počítej s tím, že jedničkáři mají za vysvědčení na přijímačkách víc bodů…
@Anonymní píše:
Jsem v deváté třídě, a budeme si vybírat školy. Chtěla bych být doktorkou ale nejsem jedničkářka. A navíc mám cukrovku 1.typu. Nevíte jestli by to nevadilo že mám cukrovku? Na jakou mám jít školu?. Máte nějaké zkušenosti? Předem děkuji za odpověďi
Gympl stoprocentne a cukrovku neres.. znam lekare s lupenkou atd..takze cajk..
@Cenarius píše:
Cukrovka je burt. A bud nejakou zdravku nebo gympl. Ale spis zdravku. Pak se muzete pripadne rozhodnout, ze doktorka je moc tezka a jit treba na zdravotni sestru.
zdrávku rozhodně ne. na všeobecné lékařství se dělají testy zpravidla z fyziky, chemie a biologie a to nejsou předměty, které by na zdrávce zrovna frčely
jednoznačně gympl, případně zdravotnické lyceum. však pokud bude chtít jít na všeobecnou nebo dětskou sestru (nebo se rozhodně pro jiný zdravotnický obor - fyzioterapeut, záchranář, nutriční terapeut…), může pokračovat i z gymplu.
@Cenarius píše:
Hlavně ne zdrávku. Ty holky to měli neskutečně těžký, pak.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.