Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Úplně stejně, žádná zpětná vazba není. Jen je taky vše ok. Asi mají dost práce se zlobiči a s feedbackem jejich rodičům.
![]()
Asi jo, asi chces hodně. Možná po ucitelce v soukrome školce kde mají málo deti a platis tam, tak tam bys to mohla chtit. U nás info podobne, řešilo se jen když nějaký problem. Co dite umi nebo neumí prece vidíš sama doma, pokud se mu trochu věnuješ.
No to si nedovedu představit, že by měly učitelky rodiče měsíčně mailem nebo jakkoliv písemně ještě o každém dítěti informovat, co dělá a jak se chová. Už takhle je papírování a administrativy nad hlavu. Buďte v klidu, když řekne učitelka, že u syna dobrý, tak je to prostě dobrý, zapojuje se, nevybočuje chováním. Nehroťte to.
Nedostáváme žádné zprávy. Ze začátku sem se ptala učitelky, jestli syn obědval apod, ale ona sama kolikrát přemýšlela, jelikož maj ve třídě 20 dětí, tak si určitě nebude pamatovat kdy které třeba bylo na zachode, kolik toho snědlo, jestli spalo nebo jenom leželo, s kým a čím si hrálo atd… Není v silách učitelky si vše pamatovat a na zapisování každé blbosti čas nemá. Kdyby byl nějaký problém, tak ho určitě bude řešit, ale když žádný není, tak není potřeba řešit co se dělo. Moje dítě mi teda poví jestli ve školce spal, jestli sned aspon část oběda, jestli ho někdo nezlobil, s kým si hrál nebo jestli něco tvořili. ![]()
V Nemecku taky nemam poradne informace, zvykla jsem si a nevadi mi to, kdyz mam cas, zeptam se ucitelky a neco malo se dozvim od dcery. A jednou rocne mame hodinovy rozhovor o tom, co zvlada/nezvlada, jak se chova, zhodnoceni vyvoje.
@veria píše:
A víš co se říká - Žádný zprávy, dobrý zprávy.
No, presne
Mne se sama dcera pochlubi, ze treba zlobila a ucitelka rekne, ze vse v poradku
jsou asi zvykli ![]()
@sweetpuppy řekla bych, že kdyby mu něco výrazně nešlo, mlátil děti nebo mu nekdo ublizoval, popřípadě by nejedl, tak by ti to řekli… Prostě máš bezproblémové dítě, buď ráda ![]()
Jinak většinou říkají na schůzkách tak všeobecně, co by měly umět ![]()
Holky, díky za názory, jsem ráda za to, že je vše ok. Přesto mě zajímá, co těch 8 hodin dělal. Jenže od něj se toho moc nedozvím.
U nás jsou odpovědi u malé stejné. Ale občas učitelka řekne co a jak ( pochválí jak ji jde oblékání, jak pomáhá, atd…) Nebo třeba nám doporučila logopedii.
Jindy zase vyzvidam já, jak to malé ve školce jde, jestli spí po obědě nebo třeba jak jí. Vždy se dozvím, co je potřeba.
@sweetpuppy ale je pravda, že časem se její odpovědi trochu zlepšují. Dřív si pomalu ani nevzpomněla, že v té školce byla. A teď už mi povídá co jedla, jestli byli na vycházce, s kým si hrála atd. Ale chodí už třetím rokem. Chce to čas, než si bude trochu pamatovat.
@sweetpuppy u nas teda vim harmonogram, co v kolik a to dodrzuji uz treti rok, kdyz se harmonogram zmeni, vime o tom. Samozrejme jake jry hraji s kym si hraje nevim, ale jidelnicek vidim na nastence. A v utery jsou v telocvicne a ve ctvrtek v takovem odpocinkově pokoji pro deti se stiny a lampou. Ostatni dny na zahrade dopo i odpo. V kolik ji vim. Orientacne mi to staci. ![]()
moje dcera v miniškolce měla půl roku každý den na oběd „žíži“ - rýži a hrála si s Ukinem - Lukáškem a Ejmí.
Jen jednou bylo něco jiného - krmili kačeny u řeky, to ji tak moc nadchlo, že mi to sdělila, když jsem pro ni přišla.
Ostatní aktivity nikdy nesdělovala, ale školka měla na webu fotky - tak jsem viděla, co dělali
@blumen no přesně tak, jídelníček je vyvěšený, když jdou třeba do divadla, tak také je to na nástěnce - jinak harmonogram má MŠ na webu - kdy se jí, řízená činnosti, spánek, vycházka, volná hra -to mi stačí
kdyby byl problém, věřím, že by to učitelka bez povšimnutí nenechala
@sweetpuppy píše:
Holky, díky za názory, jsem ráda za to, že je vše ok. Přesto mě zajímá, co těch 8 hodin dělal. Jenže od něj se toho moc nedozvím.
A vy nemáte rozpis, co se kdy děje? U nás je třeba dopol svačina, něco tvoří nebo cvičí, jdou ven, pak se vrací má oběd, po obědě mají hodinku klid a pak mají volno ve smyslu že si buď malujou nebo hrajou v herně a jde se domů. Víceméně se ty dny opakuji pořád dokola, takže ty děti ani nebaví doma pořád hlasit co se dělo, když je každý den podobný
náš se pochlubí sám od sebe leda když má třeba nějaký menší úraz typu sedrene koleno, nebo když maj ve školce třeba divadlo nebo nějakou akci.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.