Informace o dětech z MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37132
9.9.19 23:29
@sweetpuppy píše:
Holky, díky za názory, jsem ráda za to, že je vše ok. Přesto mě zajímá, co těch 8 hodin dělal. Jenže od něj se toho moc nedozvím.

A vy nemáte rozpis, co se kdy děje? U nás je třeba dopol svačina, něco tvoří nebo cvičí, jdou ven, pak se vrací má oběd, po obědě mají hodinku klid a pak mají volno ve smyslu že si buď malujou nebo hrajou v herně a jde se domů. Víceméně se ty dny opakuji pořád dokola, takže ty děti ani nebaví doma pořád hlasit co se dělo, když je každý den podobný :nevim: náš se pochlubí sám od sebe leda když má třeba nějaký menší úraz typu sedrene koleno, nebo když maj ve školce třeba divadlo nebo nějakou akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
9.9.19 23:32
@sweetpuppy píše:
Holky, díky za názory, jsem ráda za to, že je vše ok. Přesto mě zajímá, co těch 8 hodin dělal. Jenže od něj se toho moc nedozvím.

no to si asi musíš zvyknout - příštích cca 15 let ti bude pořád odpovídat, že ve škole - školce nic nebylo a děla se normálka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45702
9.9.19 23:35

@stinga
Přesně, na otázku co bylo ve škole existují pouze dvě odpovědi - “dobrý” nebo “nic” :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
9.9.19 23:54

U nás učitelka rodičům hlásí při vyzvedávání jak jejich dítě jedlo, jestli něco namalovalo, jak spalo, jestli mělo nehodu během spaní, co si nějak víc umazalo a proč. Nechápu, jak si to můžou pamatovat.
Na nástěnce máme rozpis toho, kdy mají plavání/bruslení/lyžování/, angličtinu, cvičení, logopedii, výlety, akce, oslavy narozenin, atd. a jídelníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
10.9.19 00:16

U mojí předškolačky ve školce taky „nedělají nic“ a ještě má nějakou předpubertu, takže na mé dotazy, co se dělo ve školce, protáčí očima vzhůru :roll:.
Učitelky bych se neptala. Kdyby se jí takhle ptal každý akční rodič… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
10.9.19 00:20

Denodennim vyptavanim po dobu nekolika let jsem synka naucila vypravet. Ale na otazku Co ve skole? se snad ani nic jineho nez Dobry ani neceka ne?

Takze konkretni otazky:
S kym sis hral? A s kym jeste? Cvicili jste? Byli jste venku? Kde? Co si jedl na polivku? Druhy? Priloha? Ktera byla ucitelka? Co rikala? A co jeste?

Teprve takovymhle vejslechem se clovek jakztakz neco dozvi a dite se dozvi, ktere informace rodice zajímají. Od ucitelek- jak vyse: zadne zpravy=dobre zpravy, resila jsem az predskolaka z hlediska nastupu a zralosti

• Citovat
  • Upravit
Billi
10.9.19 06:40

@Kačus82 nedozví. Mně syn na všechno odpovídal, že neví, zapomněl, nepamatuje se. Odpovídá mi stejně i ve škole a to je druhák.
Mladší si zase neskutečně vymýšlí. Takže jsem se dozvěděla, že zlobil a dali ho do jiné třídy a tam mu dali slehackovy dort.
Takže někde nepomáhá ani výslech.
Za 5 let školky jsem se od učitelek 1× dozvěděla, že se vztekal tak, že nevěděly co s ním.
První rok mi to bylo líto, ale už jsem si zvykla.

• Citovat
  • Upravit
6993
10.9.19 06:52

V pohode, syn deti ze skolky zasadne nezna a nikdy je nevidel, i kdyz si s nima pred peti minutama hral. Odpovida jen na konkretni dotazy kdyz se mu chce.
Jinak info vypousti uplne mimochodem, tak sbiram aspon tyhle střípky. Uci jak kdy, vecne resime jidlo :roll: co me mrzi, ze si ted nejak ve skolce nezvladly predat info o detech z jedne tridy do druhe, takze to jidlo resime zase od zacatku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
10.9.19 06:54

@Dulii jo tak nehodu taky hlásí a předávají v sáčku počurané pyžamko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.9.19 07:27

Ze syna jsem nic kloudného nedostala celé tři roky, co chodil do školky. Co se dělala jsem odhadovala z fotek na webu a pak z nástěneky (tam teda dávají učitelky cca každý týden něco nového). Na dotazy ve dveřích, co moje dítě, jsem taky dostávala jen odpovědi, že je šikovný, všechno v pořádku. Zato když se odřel na zahradě, tak mi to hlásili ještě než jsem si stihla zout boty, stejně tak když mladší dceři kluci „nadávali“.
Mladší je trošku sdílnější, ale musím to z ní páčit.
Takžw jsem zaujala postoj, že žádné zprávy, dobré zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.9.19 07:32
@Kačus82 píše:
Denodennim vyptavanim po dobu nekolika let jsem synka naucila vypravet. Ale na otazku Co ve skole? se snad ani nic jineho nez Dobry ani neceka ne?

Takze konkretni otazky:
S kym sis hral? A s kym jeste? Cvicili jste? Byli jste venku? Kde? Co si jedl na polivku? Druhy? Priloha? Ktera byla ucitelka? Co rikala? A co jeste?

Teprve takovymhle vejslechem se clovek jakztakz neco dozvi a dite se dozvi, ktere informace rodice zajímají. Od ucitelek- jak vyse: zadne zpravy=dobre zpravy, resila jsem az predskolaka z hlediska nastupu a zralosti

Omyl. Ptám se konkrétně a odpovědí bylo a je povětšinou:
„Nevím“
„Nepamatuju se“
„Nic!
V lepším případě "Hráli jsme si“, „Jako vždycky“

Mladší to ještě vyšperkovala větou „Proč se furt ptáš?!!!“

:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
10.9.19 07:51

Od deti dostavam stejne odpovědi. Nejstarší uz je v prvni tride a odpovědi jsou podobne… prostřední letos predskolak a nejmaldsi nastoupil poprve do skolky.
Moje otazky vzdy vesele ignorovali :mrgreen: :mrgreen: Jal ses mel ve skolce? „Dobře“ co jste delali „hráli si“ byli jste venku „jo“ co bylo na obed „uz nevim " jakou vam učitelka cetla pohadku "o pernikové chaloupce“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a pořád dokola…

Mame ve školce konzuktacni hodiny. Ucitelka vyvesi jednou za dva mesice dva dny s terminy a rodiče se můžou nahlasit podpisem, jestli chtějí a v kolik. Kapacita je tak na 5rodicu po 20min na jeden den mezi 15-17hod. Popravdě nikdy to nezaplni, rodice zajem nemají. :nevim: sama mi říkala ze chodí pořád ti sami, tak jedna tretina rodicu.
Ja chodím jednou za pololeti si s ucitelkama popovídat :mrgreen: je to fajn se dozvědět a poptat se co a jak ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
10.9.19 08:00

U nás úplně stejně, žádný problém a zpětnou vazbu nedostáváme. Upřímně, ani si to nedokážu při tom provozu představit :nevim: Myslím, že se v tom zbytečně babráš, kdyby byl problém, tak ti to řeknou nebo ti to řekne syn. Anebo pokud chceš s učitelkou mluvit v klidu a víc dopodrobna, domluv si s ní nějaký den na konzultace (to je u nás možné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
10.9.19 08:18
@aknah31 píše:
Od deti dostavam stejne odpovědi. Nejstarší uz je v prvni tride a odpovědi jsou podobne… prostřední letos predskolak a nejmaldsi nastoupil poprve do skolky.
Moje otazky vzdy vesele ignorovali :mrgreen: :mrgreen: Jal ses mel ve skolce? „Dobře“ co jste delali „hráli si“ byli jste venku „jo“ co bylo na obed „uz nevim " jakou vam učitelka cetla pohadku "o pernikové chaloupce“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a pořád dokola…

Ale tak to je dost informaci :lol: s tim obedem taky vetsinou nevedel, ale pak se zacal metodicky rozpominat.

Znovu: kdyz se zeptam, jak bylo ve skole, tak mi rekne: dobrý, pripadne Nic. Ale kdyz se ptam na detaily, tak ty si vybavi a nakonec mi to povyklada.

To same cizi deti, potkala jsem asi 2 deti ze sta, ktere si se mnou nezacaly povidat. Takze se asi bavime o takovych? Jinak normalni 4-6 lete dite se na neco rozpomene a dokonce i ma puzeni neco sdělit. Ja mam ten trik nezacit uplne tema nejvoserovejsima otazkama, ale aspon trochu originalne: hele, zamyka ten skolnik satny nebo ne? Byl jsi dneska posledni? Kde lezely backory?

Ale jestli vam deti fakt nic nereknou, tak mi je vas lito, no :lol:

• Citovat
  • Upravit
16245
10.9.19 08:28

@Kačus82 my jezdime mhd takze taky deti vyzpovídam ale vetsinou nejsou moc sdilni. I kdyz prostřední syn je na tom asi nejlip. Ten mi alespon neco rekne. Úsměvné kdyz mate dve deti ve stejne třídě a skolce. Byli jste venku jeden jo druhý ne.. co jste meli na obed jeden brambory a maso druhý těstoviny :mrgreen: ale toho nejmladšího musím brat s rezervou za tyden mu budou teprve tri.

Ale včera jsem se dozvedela ze pani ucitelka zvoni zvoneckem, kdyz se ma uklízet :mrgreen: divali se na arabelu a pry ma pani ucitleka stejny zvonecek :mrgreen:

A nejstarší syn to je kapitola sama pro sebe. Letos v prvni tride loni v pripravce. Ten mi povypravi deni ve škole jako. Přisel jsem pak byla přestávka a svačina… pak jsme šli na obed, pak do druziny, kde jsem si hrál a pak jsme sli ven :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin