Chci být policistka

Anonymní
18.8.23 15:32

Chci byt policistka

Ahoj holky.
Na uvod, je mi 29, pracuji jako socialni pracovnice, jsem vdana, ale posledni dobou me bere prace policistky. Premyslim nad tim opravdu dlouho, manzel je bohuzel proti. Mam rada reseni ruznych situaci, jsem dost na adrenalin a dobrodruzstvi.
Nevim zda-li manzel zarli nebo se opravdu boji.
Co byste delali? Sli za svym stuj co stuj? I prestoze manzel nesouhlasi?
Dekuji za nazory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1210
18.8.23 15:36

Nesouhlasí proč? Kvuli chlapum nebo kvůli nebezpečnosti? Záleží, jestli by tě kvůli tomu mohl i opustit? Pokud ano, tak si vybrat buď manželství nebo vysněnou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
18.8.23 15:42

Podle mého názoru, když je člověk ve vztahu, pak volba zaměstnání a její změna, je záležitostí obou. Ale na druhou stranu záleží i na tom, jaké jsou manželovi argumenty. Což nepíšeš.
Já bych třeba úplně za těchto okolností nechtěla, aby můj partner pracoval jako policista. Znamenalo by to práci i o víkendu a to by byl pro mě problém ohledně trávení volného času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.23 15:47

@Mariane.B Argumenty manzela jsou ty, ze se boji, ze je to nebezpecna prace.

• Citovat
  • Upravit
35777
18.8.23 16:22
@Anonymní píše:
@Mariane.B Argumenty manzela jsou ty, ze se boji, ze je to nebezpecna prace.

Je no. Taháš se s fetakama, bezdomovci, agresivními ozralci atd.
Nemáš o té práci trochu zakreslenou představu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.23 16:31

@JancaS84 S temahle lidma pracuji i jako socialni pracovnice.

• Citovat
  • Upravit
12
18.8.23 16:36

Já být tebou, tak do toho jdu. jestli o to fakt stojíš není se čemu bránit. napiš si pro a proti a uvidíš. A s manželem si promluv, nemůže ti bránit v něčem, co chceš a co by tě mohlo naplňovat. přeji hodně štěstí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
18.8.23 16:37
@Anonymní píše:
@Mariane.B Argumenty manzela jsou ty, ze se boji, ze je to nebezpecna prace.

V ČR mi to ve srovnání se sociální pracovnici zas až takový problém nepřijde.
Směnuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14602
18.8.23 17:12

No, záleží taky, jestli mate děti, protože by to asi bylo ze začátku velmi časově náročné. Mohly by hůře zvládat, že je mama porad pryc. Ale zase na druhou stranu, a pokud děti nemáte a neplánujete, tak proč ne. Manžel si myslím, ze má právo ti k tomu říct svůj názor, vždyť by to měla byt tvá nejbližší osoba. Jeho názor muže byt jiný než tvůj, a taky záleží, jak by to celkově ovlivnilo rodinu. Stejně je to ale na tobe, ale pocitej s tím, ze když se mu to nebude libit, bude té kvůli tomu asi dost prudit a bud si zvykne a začne tě podporovat a bude to fajn, nebo půjdete nakonec od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14602
18.8.23 17:16

Jinak policistku v rodině máme, a tu fakt obdivuju :lol: nejen ze má opravdu super kondici a namakane tělo, ale ovládá všechny potřebné paragrafy zpaměti i napreskacku, takže když se ji někdo snaží dobehnout a nachytat na něčem, zacne bez rozpaků citovat přesné znění i s cislama a kazdej to vzdá :mrgreen: což teda rikala sama, že je její deviza a už ji to x krát pomohlo. Lidi jsou hodně drzí a zkoušejí to, kor na ženy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
18.8.23 17:20

V sociální oblasti je někdy s klientama adrenalinu až dost;) :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14602
18.8.23 17:25
@xavierka píše:
V sociální oblasti je někdy s klientama adrenalinu až dost;) :P

Asi to zakladatelku jakožto sociální pracovnici dostatečně neuspokojuje :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
18.8.23 17:39

Mě stačil adrenalin s klienty v azylovem domě, Jednou přišla na nocleharnu lesbička klientka, která pobihala po baráku s nožem, protože chtěla mít intimnosti s jinou klientkou. Té se bály i ty „nejhorší“ matky. :lol: :oops: :P. Nebo když jsem pracovala v jiném podobném zařízení, kde zase mentálně zaostalá matka vzala svého 3mesicniho syna do náručí a pilník, protože si chtěla podřezat žily :nevim:, jako adrenalinu jsem zažila snad v každém zařízení, kde jsem pracovala… :lol: mimochodem nemyslím to zle proti zakladatelce;) ono, co si budeme jako policistka si polepší i platově. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
18.8.23 17:42

No, to je těžké, no. Práce policisty mi přijde víc konfliktní (teda, policista je na řešení konfliktních situací, je to přece jen represivní složka), než sociální pracovník (tam je feťák/bezďák, atd. jeho klient).
Na druhou stranu je líp placená. :nevim:
Kvůli povolání bych ale rozpad rodiny neriskoval, zvášť když máte děti. Děti potřebují oba rodiče. A čeho senioři nejvíce litují, když se dívají zpátky? Že nevěnovali víc času dětem, ne že neudělali lepší kariéru. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14940
18.8.23 17:43
@Anonymní píše:
Ahoj holky.
Na uvod, je mi 29, pracuji jako socialni pracovnice, jsem vdana, ale posledni dobou me bere prace policistky. Premyslim nad tim opravdu dlouho, manzel je bohuzel proti. Mam rada reseni ruznych situaci, jsem dost na adrenalin a dobrodruzstvi.
Nevim zda-li manzel zarli nebo se opravdu boji.
Co byste delali? Sli za svym stuj co stuj? I prestoze manzel nesouhlasi?
Dekuji za nazory.

My tvého manžela neznáme. Můj manžel by mě v tom určitě podpořil. Kdybych chtela změnu, tak ji udělám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová