Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, nejde o klasický úplatek, protože si tím nechci zaplatit nějakou výhodu, ale spis pozornost za péči. Zajímá mě váš názor, nebo i zkušenost.
V prosinci jsem porodila plánovanou sekci. Po celou dobu se o mě můj gynekolog ukázkově staral. Kromě klasické péče i osobní zájem a vždy ochota poradit. Když jsem si řekla, vzhledem k věku, o sekci, neměl s tím problém. Řekl svůj názor, vyslechl si můj, poradil, nakonec jsme našli termín a provedl operaci. Všechno na jedničku, jsem spokojena.
Ráda bych mu teď poděkovala, slovně už samozřejmě proběhlo. Mám pro něho láhev dobrého koňaku a uvazuju i o finančním daru. A teď by mě zajímalo, jsou lékaři zvyklí dostávat takovou pozornost? Dali jste někdy? A kolik? 3,4,5 tisíc? Nechci, aby to bylo trapné, nebo ho uvést do rozpaků, i pro mě to bude zvláštníAsi ne úplně peníze do obálky, ale možná formou poukázky?
Díky za případné nápady a zkušenosti.
Flaska a napsala bych pochvalny dopis do nemocnice.
@Ou píše:
Dej maximálně tu flašku, penězmi urazíš.A teda jestli chceš potěšit tak vymysli něco osobnějšího než generickou flašku.
Ráda bych, ale fakt mě nic moc nenapadlo. Dost sportuje, ale přece mu nebudu kupovat třeba golfovou hůl ![]()
Máš nějaký tip? Díky
@Anonymní píše:
Ahoj, nejde o klasický úplatek, protože si tím nechci zaplatit nějakou výhodu, ale spis pozornost za péči. Zajímá mě váš názor, nebo i zkušenost.
V prosinci jsem porodila plánovanou sekci. Po celou dobu se o mě můj gynekolog ukázkově staral. Kromě klasické péče i osobní zájem a vždy ochota poradit. Když jsem si řekla, vzhledem k věku, o sekci, neměl s tím problém. Řekl svůj názor, vyslechl si můj, poradil, nakonec jsme našli termín a provedl operaci. Všechno na jedničku, jsem spokojena.
Ráda bych mu teď poděkovala, slovně už samozřejmě proběhlo. Mám pro něho láhev dobrého koňaku a uvazuju i o finančním daru. A teď by mě zajímalo, jsou lékaři zvyklí dostávat takovou pozornost? Dali jste někdy? A kolik? 3,4,5 tisíc? Nechci, aby to bylo trapné, nebo ho uvést do rozpaků, i pro mě to bude zvláštníAsi ne úplně peníze do obálky, ale možná formou poukázky?
Díky za případné nápady a zkušenosti.
Jestli je to dobrej doktor, pošle tě do zadele. Lahví má mraky, zkusila bych vymyslet něco jiného. Ale myslím, že by mu nějaká pozornost mohla radost udělat.
Ten konak jeste budiz, ale penize fakt ne
. Jeho ukony plati pojistovna, ne pacient. Myslim, ze bys ho tim uvedla do takovych rozpaku, ze to za to vubec nestoji, navic by takrka jiste ty penize neprijal. Hodne trapne by to bylo, pro oba.
Babi měla hospodářství, a vždycky vozila do špitálu dva králíky - většího přimářovi, menšího ošetřujícímu doktorovi
pak taky různý koláče, bonboniéry a zákusky pro sestry… Peníze bych nedávala, to by mohlo urazit. Docela bych zůstala u pralinek a nějakýho vína nebo šnapsu, účel (vyjádření vděku za péči) to splní a nevznikne trapná situace
Peníze v žádném případě nedávej, to je opravdu hodně trapný. Pokud máš potřebu mu děkovat pořád dokola, tak mu dones láhev dobrého pití a vyřešeno ![]()
Teda vy mě fakt bavíte, to opravdu nevíte, že doktoři si ty peníze rádi vezmou???
@Semtex píše:
Stačí ta flaška a napsat pochvalu na vedení nemocnice. Nosit peníze mi přijde dost trapné.
Přesně, ještě by mohla přibalit vajíčka do pytlíku od mouky.
@Anonymní píše:
Teda vy mě fakt bavíte, to opravdu nevíte, že doktoři si ty peníze rádi vezmou???
Nevim, žádného takového neznám.
@Anonymní píše:
Ráda bych, ale fakt mě nic moc nenapadlo. Dost sportuje, ale přece mu nebudu kupovat třeba golfovou hůl
Máš nějaký tip? Díky
ne zas až tak osobní - nejsi stalkerka ![]()
Myslela jsem buď třeba fakt dobrou domácí buchtu (nejde o cenu, ale o to že si do toho vložila energii), nebo tedy pokud ti to přijde málo, tak nějaký ten dárkový balíček, nějaký poukaz.
Mívám docela úspěchy s povedeným domácím chlebem. Je to originální, člověku co nechce brát úplatky to není trapné přijmout a zároveň je dost pravděpodobné že mu bude chutnat.
Tohle je celkem blbuvzdorný recept, kdy ten chleba prostě je řádově lepší než to co koupíš.
http://www.maskrtnica.cz/…skovy-chleb/
Příspěvek upraven 27.01.21 v 09:59
@Anonymní píše:
Tady nemuzes pausalizovat, fakt ne. Jasne, ze nekteri si radi vezmou, ale urcite ne vsichni. To my tady neodhadnem. Jisty je, ze pokud by ty penize dala zrovna tomu zasadovymu doktorovi, tak by to bylo strasne trapny. Rekla bych i dehonestujici.
Peníze se stále dávají a lékaři je přijímají, píšu z osobních zkušenosti…
Mamka byla po těžké operaci, hodně náročné, lékař provedl skvělý výkon, tak šli s taťkou poděkovat a ptali se přímo, jak by se mohli odměnit a lékař si nepřímo řekl o vířivku, že jinak už vše má… No, ale to je tak 250 - 300 000 a víc, tolik rodiče dávat nechtěli… Tak dali obálku, nevím kolik tam přesně bylo, ale málo určitě ne a lékař bez rozpaků přijal..
Naši se předtím u jiných lékařů, známých, informovali, zda dát a případně kolik.
@Anonymní píše:
Ráda bych, ale fakt mě nic moc nenapadlo. Dost sportuje, ale přece mu nebudu kupovat třeba golfovou hůl
Máš nějaký tip? Díky
A není to už trochu osobní? ![]()
Já chápu že ti pomohl a tak ale až tak zacházet do detailu, že rád sportuje.
Balíček se ti příčí že by ses styděla…peníze ale ne.
Já měla možnost dát „spnzorský dar“ a ráda jsem ho dala. Žádný doktor se nikdy neurazil.
Ostatně já takto sponzorský dar, taky dostala, pro organizaci, ne pro sebe jako soukromou osobu. Bylo to poděkování za „služby“ od příbuzných klienta.
A jiný známý dal lékaři po operaci 50 000 a lékař se ho prý přímo zeptal, zda si svého zdraví a života cení jen na 50 000