Úplatek - pozornost za péči - nápady a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.1.21 10:12

@Semtex chápu, ale jde o poděkování za kompletní přístup a péči, a ta probíhala hlavně v ordinaci.

• Citovat
  • Upravit
5185
27.1.21 10:14

Já bych mu teda nedávala láhev. Ani drahého koňaku. Manžel má takového osobního lékaře-přimáře, ke kterému chodí už 10 let s jistým zdr. problémem. A ten mu několikrát říkal: Hlavně mi nenos flašku! Dívej kolik tady toho mám. :zed:
Peníze v obálce si každý lékař rád vzal. Většinou byla ta obálka za tou fólií na Merci apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.21 10:17

Jsem manželkou lékaře - gynekologa a pacientky mu nosí nejrůznější dárečky hlavně kávu, čokolády a lahve s nejrůznějším alkoholem. Nosí i domácí zavařeniny :mrgreen: a domácí těstoviny, cukroví.

• Citovat
  • Upravit
5866
27.1.21 10:18

Peníze bych mu nedávala, koňak je dobrý. Jestli k tomu chceš ještě něco přihodit, tak třeba nějaký poukaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
27.1.21 10:19
@Anonymní píše:
Ahoj, nejde o klasický úplatek, protože si tím nechci zaplatit nějakou výhodu, ale spis pozornost za péči. Zajímá mě váš názor, nebo i zkušenost.
V prosinci jsem porodila plánovanou sekci. Po celou dobu se o mě můj gynekolog ukázkově staral. Kromě klasické péče i osobní zájem a vždy ochota poradit. Když jsem si řekla, vzhledem k věku, o sekci, neměl s tím problém. Řekl svůj názor, vyslechl si můj, poradil, nakonec jsme našli termín a provedl operaci. Všechno na jedničku, jsem spokojena.
Ráda bych mu teď poděkovala, slovně už samozřejmě proběhlo. Mám pro něho láhev dobrého koňaku a uvazuju i o finančním daru. A teď by mě zajímalo, jsou lékaři zvyklí dostávat takovou pozornost? Dali jste někdy? A kolik? 3,4,5 tisíc? Nechci, aby to bylo trapné, nebo ho uvést do rozpaků, i pro mě to bude zvláštní :oops: Asi ne úplně peníze do obálky, ale možná formou poukázky?
Díky za případné nápady a zkušenosti.

Lékaři na to zvyklí určitě jsou lidi dávají hodně alkohol bonboniéry a peníze také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
27.1.21 10:20
@Anonymní píše:
Ahoj, nejde o klasický úplatek, protože si tím nechci zaplatit nějakou výhodu, ale spis pozornost za péči. Zajímá mě váš názor, nebo i zkušenost.
V prosinci jsem porodila plánovanou sekci. Po celou dobu se o mě můj gynekolog ukázkově staral. Kromě klasické péče i osobní zájem a vždy ochota poradit. Když jsem si řekla, vzhledem k věku, o sekci, neměl s tím problém. Řekl svůj názor, vyslechl si můj, poradil, nakonec jsme našli termín a provedl operaci. Všechno na jedničku, jsem spokojena.
Ráda bych mu teď poděkovala, slovně už samozřejmě proběhlo. Mám pro něho láhev dobrého koňaku a uvazuju i o finančním daru. A teď by mě zajímalo, jsou lékaři zvyklí dostávat takovou pozornost? Dali jste někdy? A kolik? 3,4,5 tisíc? Nechci, aby to bylo trapné, nebo ho uvést do rozpaků, i pro mě to bude zvláštní :oops: Asi ne úplně peníze do obálky, ale možná formou poukázky?
Díky za případné nápady a zkušenosti.

Ahoj,
finanční odměnu bych nedával.
Pozornost v podobě lahve (pokud víš, že pije) proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Já dávala drahou láhev - ale jelikož ho zná osobně můj kolega, řekl mi co pije. :mrgreen:

Pak - už tedy ne po porodu, ale jen tak, jsem dala číslo do restaurace k mému manzelovi. Dr přišel i s rodinou na prohlídku, dobrou večeři - samozřejmě nic neplatil.
Takže poukaz je taky podle mě fajn.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Anonymní píše:
Jsem manželkou lékaře - gynekologa a pacientky mu nosí nejrůznější dárečky hlavně kávu, čokolády a lahve s nejrůznějším alkoholem. Nosí i domácí zavařeniny :mrgreen: a domácí těstoviny, cukroví.

Díky, tebe jsem hledala :kytka:. A je rád? A ty?
A dostává třeba i peníze? Jestli ano, je to OK?
Samozřejmě, pokud se blbě ptám, neodpovidej

• Citovat
  • Upravit
915
27.1.21 10:21

U kamarádů lékařů a lékařek pro alkohol a čokoládové bonboniéry není kam plivnout. Ještě že mají nás, kteří se o to rádi postaráme. Takže za mě dobrá láhev není špatný nápad :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.21 10:21
@Anonymní píše:
Já dávala drahou láhev - ale jelikož ho zná osobně můj kolega, řekl mi co pije. :mrgreen:Pak - už tedy ne po porodu, ale jen tak, jsem dala číslo do restaurace k mému manzelovi. Dr přišel i s rodinou na prohlídku, dobrou večeři - samozřejmě nic neplatil.
Takže poukaz je taky podle mě fajn.

Ideální situace :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Alriga
27.1.21 10:22
@Tejami píše:
Já to tedy moc nechápu. Dokážu si představit dát něco před, kvůli dřívějšímu termínu, extra péči nebo tak. Ale po operaci? Jako proč?

A proč ne, když si pacientka myslí, že o ní dobře pečoval?

• Citovat
  • Upravit
3998
27.1.21 10:23

Jinak z osobní zkušenosti. V Podolí se dávalo za porod asistentce 5000kč a doktorovi za sekci 20000. A to bylo před deseti lety. Já právě chtěla porod s co nejméně zásahy, takže já jsem dávala asistentce těch 5000kč v kytici, že mě držela od lékařů dál :lol: a pak ještě poukaz na protislužby (od příbuzných). Nijak se neurazila, nadšená byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
27.1.21 10:23

Lekar, ktery si rekne o virivku? Nebo ze 50k je malo? No tvl…Takze budu-li uvazovat v teoreticke rovine, za den odoperuje 3 lidi, tak ocekava 150 tisic denne? Mam dost. Ja nesla flasku primarovi, ktery me operoval stitnou zlazu a hotovo. Byla jsem na vejsce a ted bych to udelala pripadne stejne. Ale jestli hodlas vytasit 5 tisic, kdyz ctu prispevek o virivce - to nevim, komu by byli vic trapne :)
Jinak sousedka lekarka, ocni a porad od ni moje deti dostavaj bonboniery :) Se hodi :)

Příspěvek upraven 27.01.21 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.21 10:24

Jedna pacientka přinesla i domácí vajíčka :lol:. Byla dobrá, určitě lepší než alkohol.
Manžel říkává, že pacientky chtějí, aby se doktor uchlastal. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.21 10:24
@Anonymní píše:
Ideální situace :potlesk:

I když máme rodinné hospodářství a říkala jsem si jak by se tvářil třeba za 25kilove naložené prase :mrgreen: :mrgreen:
Ale pak jsem to raději neudělala. :mrgreen: :mrgreen:

Jinak třeba kdybych chtěla dat peníze, vím, ze 3 by bylo málo. Protože vím, kolik si bere za přítomnost u porodu. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty