Úplatek - pozornost za péči - nápady a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13176
27.1.21 16:05

Peníze bych v obálce nedávala. To by ho mohlo urazit, respektive nedáš mu tolik, aby mu to za to stálo. Ale napadlo mě, co mu dát nějakou zlatou nebo stříbrnou minci. Má to hodnotu, je to dárek, není to obálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
27.1.21 16:28

Před mnoha lety mamku operovali v Praze. Dokonce nějaký známý odborník. Po úspěšné operaci jsme mu chtěli dát dárkový koš. On to s úsměvem odmítl a řekl, že jestli by to nevadilo, ať to necháme sestričkám na sesterně, že si to zaslouží víc.
Když pak mamku přeložili na normální pokoj, tak si její ošetřující lékař řekl o padesát tisíc, že prý bude mít mamka lepší servis. Tak jsem mu řekla, že mamce stačí běžná péče. Když pak přijela za mamkou ségra, tak to zkoušel i na ní. Ptala jsem se pak jedné sestřičky, jestli je to oficiální, připlatit si. Řekla m že ne a že tenhle doktor to zkouší pořád, jestli někdo něco dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.21 16:53

@Pruhovaný_mýval já jsem se zeptala, jestli by nemohl být u mého porodu, když bych rodila v porodnici, kde pracuje. Řekl mi, ze není problém, ale ze si za přítomnost bere tolik a tolik. No překvapil mě, ne ze ne. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2349
27.1.21 16:58
@Anonymní píše:
@Pruhovaný_mýval já jsem se zeptala, jestli by nemohl být u mého porodu, když bych rodila v porodnici, kde pracuje. Řekl mi, ze není problém, ale ze si za přítomnost bere tolik a tolik. No překvapil mě, ne ze ne. :mrgreen:

Tyjo, takže takhle na tvrďáka 8o tak to koukám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
27.1.21 16:59

Tak u těch porodů je to i tak, že buď má člověk v ceně toho, kdo zrovna slouží, nebo si zaplatí, koho chce a ten v danou dobu dojede..
Já si třeba platila porodní asistentku, která v dané porodnici přímo pracuje - tak byla před porodem nonstop v pohotovosti a ve 2 ráno jsme se dohodly, že se tedy jede do porodnice..
Ty, co rodily v době, kdy měla službu, tak neplatily nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
27.1.21 17:03
@Magical-eyes píše:
Peníze bych v obálce nedávala. To by ho mohlo urazit, respektive nedáš mu tolik, aby mu to za to stálo. Ale napadlo mě, co mu dát nějakou zlatou nebo stříbrnou minci. Má to hodnotu, je to dárek, není to obálka.

jak už jsem psala, dlouholetá rodinná zkušenost, ještě nikdy žádného doktora peníze neurazily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
27.1.21 17:12

No.. Já bych to asi ani nehrotila s tím alkoholem.. Doktoři dostávají dost alkoholu i jiných dárků a občas už neví co s ním. Viz můj rodinnej známej, soukromej lékař, má chlastu nad hlavu, nepije, rozdává to dál.

Za mě je nejlepší oficiální poděkování na vedení nemocnice plus nějakej dar oddělení, kde pracuje. Pokud dělá jen na soukromo, je to asi trochu těžší.. Ale finanční dar ordinaci by jim taky určitě udělal radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.21 20:22

@Pruhovaný_mýval To mi ale nezní jako žádost o uplatek, nybrz normalni sazebnik doktora za investovany cas a pohotovost k rodicce. Neco jako sluzby soukrome PA. Je samozrejme otazka, zda tento sazebnik visi nekde oficialne a zda by mel penize prijmout i v pripade, ze by porod vysel shodou okolnosti na jeho sluzbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
27.1.21 20:34
@Jackie Daniels píše:
@Pruhovaný_mýval To mi ale nezní jako žádost o uplatek, nybrz normalni sazebnik doktora za investovany cas a pohotovost k rodicce. Neco jako sluzby soukrome PA. Je samozrejme otazka, zda tento sazebnik visi nekde oficialne a zda by mel penize prijmout i v pripade, ze by porod vysel shodou okolnosti na jeho sluzbu.

Tak hádej, že jo. Hele, kdyby nabízela nemocnice službu „lékař na přání“ stejně jako „otec u porodu“ nebo „nadstandardní pokoj“, tuto službu by nabízela všem rodičkám a příjem z ní by byl řádně přiznán a zdaněn, tak za mě ok, je to prostě volitelnej nadstandard a nijak to nesnižuje kvalitu péče o standardní pacienty. Nicméně když si doktor takhle vedle kšeftaří, tak to prostě tu kvalitu péče neuplácejících snižuje, příkladem: ženu bude rodit/ operovat utahanej doktor, kterej celou noc melouchoval u nějaký jiný platící rodičky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
27.1.21 22:27

Tak třeba u té asistentky je to tak, že pokud má v době porodu zrovna službu, tak si ji operativně vymění a věnuje se jen své dohodnuté rodicce.. Protože jinak je obvykle jedna asistentka na službu, kde se třeba věnuje několika probíhajícím porodum a po směně se střídá s jinou, ktera k těm porodum přejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
27.1.21 22:36
@Beckyttine5 píše:
Tak třeba u té asistentky je to tak, že pokud má v době porodu zrovna službu, tak si ji operativně vymění a věnuje se jen své dohodnuté rodicce.. Protože jinak je obvykle jedna asistentka na službu, kde se třeba věnuje několika probíhajícím porodum a po směně se střídá s jinou, ktera k těm porodum přejde..

Jako že ji vysupluje zaměstnavatel na své náklady, aby si tam další mohli načerno kšeftařit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
27.1.21 22:40

To není načerno… Ona má své oficiální webové stránky i s ceníkem, a když tam má svou klientku, tak oficiálně v práci není a nemocnice ji tak za směnu neplatí..
Ty asistentky tam jsou spolu tak domluvené, že se v případě nutnosti vzájemně zastoupi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
19.3.21 11:05

Po peci to neni uplatek, ale podekovani. Penize mi prijdou nevhodne, i kdyz tu nekteri pisi, ze se najdou taci, co radi prijmou. Mozna pak zvolit formu jakoby sponzorskeho daru na vybaveni ordinace, to by se asi dalo. Za me lahev, poukazka, darkovy balicek ci kos, i muz muze dostat kvetinu. Nejvetsi vahu pak ma podekovani, prioadne i pisemne, ktere lekari zustane. Ale - rozhodne predtim vysondovat u sestricky, co ma lekar rad. Ja jednou nabidla lahev domaci slivovice hasicum a oni to byli abstinenti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty