Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holka poradila bych, ale asi je to v tomhe období normální. Taky jsem se bála- zvlášť po jednom potratu. Ale tím že se budeš bát si nijak nepomužeš. Nic neovlivníš. Tak si užívej každého dne, mysli na to, že uvnitř tebe bije maličkaté srdíčko
doporučuju se zabavit, dělat co tě baví, dopřát si nějakou relaxaci, požitky
Choď na procházky, pokud to počasí dovolí. Ono ještě tohle deprimující počasí tomu nepřidá.
Ale není přece duvod, aby něco nebylo v pořádku, tak klid ![]()
Mně pomáhala pořád dokola si opakovat ,,všechno dobře dopadne a vy se narodíte tříkilové,, (bylo to těhu s dvojčaty)
![]()
Vyšlo to! Jedna měla 3090g a druhá 2960g… ![]()
Máš za sebou genetické testy ve12týdnu?pokud ano to by tě mělo uklidnit.Taky sem plašan proto sem si pořídila anglsound a každej večer si poslechnu srdce mimča a sem hned klidnější.Nejspíš rady jak to překonat kromětoho že nervama spíš mimču ublížíš nedostaneš,takže s tim se stejně budeš muset srovnat sama ale počkej až dítě bude na světě,to je ten strach ještě dvakrát větší už celej život ![]()
Ahoj Anonymni,
taky jsem se takhle citila. Kdyz jsem se sverila sve gynekolozce, tak mi na to rekla - „to musite prestat si to pripoustet, jinak se zblaznite.“ Strach o miminko te neprejde nikdy, ani po narozeni, musis verit, ze vsechno dopadne dobre. Ja jsem s tim prestala bojovat, zvlast kdyz se nic nedeje, radsi jsem asi zacla verit na neco jako osud - dobry osud. A ze jsou veci s kteryma nic nenadelam. Hlavu vzhuru!
Vsechno bude ok.
Doporučuju vypnout internet nejlíp až do porodu a něco dělat. Cvičit, vyšívat, nakupovat hadříky pro miminko, číst, chodit do kina, plkat s kamarádkama,… Nezbude ti čas na špatné myšlenky (a taky si toho pak dlouho neužiješ) a nebudeš mít kde hledat, co eventuelně by mimčovi mohlo být.
Ale s určitým strachem o dítě se nauč žít, ten strach znamená, že jsi dobrá máma.
Jo, angelsounds jsem měla taky a taky mě to dost uklidňovalo.
A navíc- hele jsi po dvanáctém týdnu, to nejtěžší máš za sebou a brzy se dočkáš prvních pohybů
to bude paráda. A neděs se, zezačátku jsou nepravidelné ![]()
A po tripl testech taky bude líp. No na Vánoce už bude pohodička
![]()
Tak prostě věř miminku i sobě, že to všechno zvládnete ![]()
Jde to, ale je to občas náročné. Prostě je třeba si špatné věci nepřipouštět a pokud nemáš žádnou špatnou osobní zkušenost o to to je jednodušší.
Taky jsem měla strach opadlo to ze mě ve chvíli, kdy jsem začala cítit pořádný pohyby. Kolem dvacáteho týdne. Vydrž, určitě bude líp. Určitý strach je naprosto normální.
Tak prostě mysli pozitivně. Lehni si na zem, v klidu dýchej a nahlas si říkej při nádechu: vdechuji pohodu, jistotu a klid a při výdechu: vydechuji strach, nejistotu a trápení. Ono to zní jako blbost a asi i je, ale já si myslim, že když si člověk může vsugerovat špatné, negativní pocity (tím rozhodně neříkám, že sis něco schválně vsugerovala, to ne! já taky měla dlouho pocit, že depky jsou snad stejný těhu příznaky, jako ranní nevolnost), tak proč to nezkusit s pozitivními
Všechno je to o hlavě, zkus se přeprogramovat, i když v tomhle počasí…
pa
Já_a_Kačí píše:
Tak prostě mysli pozitivně. Lehni si na zem, v klidu dýchej a nahlas si říkej při nádechu: vdechuji pohodu, jistotu a klid a při výdechu: vydechuji strach, nejistotu a trápení. Ono to zní jako blbost a asi i je, ale já si myslim, že když si člověk může vsugerovat špatné, negativní pocity (tím rozhodně neříkám, že sis něco schválně vsugerovala, to ne! já taky měla dlouho pocit, že depky jsou snad stejný těhu příznaky, jako ranní nevolnost), tak proč to nezkusit s pozitivnímiVšechno je to o hlavě, zkus se přeprogramovat, i když v tomhle počasí…
pa
Za mě to teda funguje
, já to dělala u porodu: vdechovala sílu a vydechovala bolest.
Já_a_Kačí píše:
Tak prostě mysli pozitivně. Lehni si na zem, v klidu dýchej a nahlas si říkej při nádechu: vdechuji pohodu, jistotu a klid a při výdechu: vydechuji strach, nejistotu a trápení. Ono to zní jako blbost a asi i je, ale já si myslim, že když si člověk může vsugerovat špatné, negativní pocity (tím rozhodně neříkám, že sis něco schválně vsugerovala, to ne! já taky měla dlouho pocit, že depky jsou snad stejný těhu příznaky, jako ranní nevolnost), tak proč to nezkusit s pozitivnímiVšechno je to o hlavě, zkus se přeprogramovat, i když v tomhle počasí…
pa
Zakladatelko,
já pokud mám depku, čtu si knížku od Zdeňky Jordánové - Poznej svůj cíl. Pomáhá to.
tak depku prožívám ted cochvilku
a někdy mi těžce rozhodí náladu
někdy mi pomuže si říct jsem flegmoš ,kašlu na to a nebo se uklidním tím že jdu na záchod a čumím na vložku
do KO 14 dní se zblázním ![]()
ty jsi v 15 týdnu to už je dobré
snad budu taky klidnější
Co ti na to říct? MYSLI pozitivně a říkej si to nahlas! Když nezačneš nebo se o to nepokusíš, tak jsou všechny diskuze zbytečné. Prošlas kritickými 12.týdny, mimčo se drží, tak mu neubližuj, hlaď ho, říkej mu, že ho máš ráda a že porodíš krásné zdravé miminko.
![]()
Ahoj,jsem v 15 týdnu.
Neustále mám starch že miminko nebude v pořádku,sbažím se myslet pozitivně a tak,ale někdy mě přepadnou hrozný depky.
Potřebuju se toho nějak zbyvit nechci takhle přemýšlet..
Jsem mladá je mi 23let tak by mělo jít vše dobře..U dr jsem byla ve 12týdnu a nemužu se dočkat prhlídky v 16týdnu..
Poradte jak myslet pozitivně?