Kdy došlo k otěhotnění?

Anonymní
14.11.11 23:57

kdy doslo k otehotneni?

ahojte holky:)chtela bych se zeptat,jestli je mozne ze jsem otehotnela pred posledni menstruaci?,ktera trvala od 22.4-26.4.(pricemz sem pred menstruaci mela pohlavni styk asi 16.4,nebo nejak tesne pred menstruaci.nebo jsem otehotnela normalne po pm?u doktora jsem byla 6.6. a rikal ze by podle pm mela jiz byt srdecni akce plodu,ale nebyla,tak me obednal za 10 dni(17.6.),to uz byla videt i srdecni akce.chci se vas tedy zeptat jestli si myslite ze by to doktor na uz poznal ze sem otehotnela pred pm?doktor rikal ze sem mela zrejme opozdenou ovulku.a na ultrazvuku ve 12tt mi vypocitali termin porodu 3.2.2012.(coz podle tehotenske kalkulacky na internetu vychazi den ovulace 12.5)jo a podle pm bych mela mit TP 28.1.ale pak mi dali TP podle pm na 2.2.2012 coz nechapu,protoze by to museli posunout cca o tyden :think: doufam ze se v tom nekdo vyznate a dekuji za odpovedi dekuji za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
291
15.11.11 01:48

Trochu jsem se v těch datech ztrácela, ale jestli se ptáš na to zda je možné ovulovat týden před menstruací, tak to možné je. Já mám ovulaci posunutou, nastává až v druhé části cyklu. Vím to, protože to na sobě poznám. :) Všechny mé děti byly podle MS přenášené, podle mé posunuté ovulace se narodily přesně na termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
15.11.11 08:04

Otěhotnět a pak mít ještě krvácení možné je, jestli se ptáš na tohle. Ovulace může být naprosto kdykoli během cyklu, i těsně před MS dokonce někdo i během MS. Ale nemyslím si, že na UZ ve 12tt by se sekli o celý cyklus, spíš bych řekla, že jsi opravdu otěhotněla až po té MS, která začala 22.4.

Ten posun TP dle MS o pět dní - jak dlouhé jsi mívala cykly? Jestli to bývalo víc než 28 dní, je to kvůli tomu. Nebála bych se, že se tak moc spletli a že budeš rodit o měsíc dřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
15.11.11 10:10

Nerozumím tomu, proč se ptáš, zda jsi mohla otěhotnět před poslední MS, když srdeční akce byla až později a když doktor dokonce mluvil o opožděné ovulaci (v tom dalším cyklu) a když ti dle UTZ ve 12tt vyšel termín porodu tak, že otěhotnění mělo nastat až v květnu (nikoli v půlce dubna). Kdyby si otěhotněla 16.4, tak by jednak musela být vidět srdeční akce dřív a jednak v tom 12tt by bylo dítě tak velké, že by termín porodu musel vyjít také dřív (a ne v únoru, kdy to kalkulačkou na otěhotnění vychází na 12.5), no ne?

Jinak já to mám jako alda - ovulaci mám pozdějí (okolo 21DC) a oba kluky jsem dle doktorů přenášela (prvního 7 dní, druhého 10 dní), ale podle mě to bylo naprosto v pořádku (věděla jsem kdy proběhl oplodňující styk :jazyk: ).

A upřímně, 28.1 a 2.2. není skoro žádný rozdíl. Pět dnů tam, pět dnů sem… Stejně můžeš rodit od 38tt do 42tt a bude se to považovat za normální a to máš přitom měsíc rozptyl. Takže klid. Jako kdyby těm doktorům tam lítaly třeba 3 týdny, tak bych měla obavy, ale takto ne.

Jo a v rodině bych vyhlásila termín porodu: „půlka února“ (protože jestli je správně termín 3.2. a ty budeš třeba ještě chvíli přenášet, tak to tak i být může!), aby tě neprudily dotazy: „Tak co? Už?“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
15.11.11 14:13
Wiolla píše:
Jo a v rodině bych vyhlásila termín porodu: „půlka února“ (protože jestli je správně termín 3.2. a ty budeš třeba ještě chvíli přenášet, tak to tak i být může!), aby tě neprudily dotazy: „Tak co? Už?“ :lol:

:pankac: Tato rada by měla být vytesána zlatým písmem v každé čekárně gyndy :mrgreen: ! Oni ti příbuzní jsou už i tak otravní měsíc před termínem, nedejbože, když člověk nějaký pátek přenáší :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.22 09:50

Oživení tématu

Prosím o váš názor, kdy došlo k otěhotnění, nemůžu se dopočítat kdy bude TP. Kontrolu mám za týden.
Poslední MS 2.1., s tím že ovulace byla 25.1. a sex 23.1.
Na UZV mi bylo řečeno, že těhotenství je rozhodně mladší o min. tyden nez vychází dle MS.
Kdy podle vás došlo k oplodnění? Myslíte že spermie čekaly 2 dny na ovu? Díky

• Citovat
  • Upravit
4640
23.2.22 09:58
@Anonymní píše:
Prosím o váš názor, kdy došlo k otěhotnění, nemůžu se dopočítat kdy bude TP. Kontrolu mám za týden.
Poslední MS 2.1., s tím že ovulace byla 25.1. a sex 23.1.
Na UZV mi bylo řečeno, že těhotenství je rozhodně mladší o min. tyden nez vychází dle MS.
Kdy podle vás došlo k oplodnění? Myslíte že spermie čekaly 2 dny na ovu? Díky

Ano, spermie počkají 2 dny, nemusí se trefit přímo do ovulace. Doktor počítá TP podle termínu poslední MS tabulkově, že ovulace proběhla 14. den cyklu. U tebe byla ovulace až 24. den cyklu, proto je vývoj takto opožděný. Některé ženy s takto pozdní ovulací nahlásí dr. posunutý termín poslední MS tak, aby jim ovulace vycházela na 14. den cyklu, aby je dr. nestrašil, že se zárodek nevyvíjí podle tabulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14705
23.2.22 10:03

Presne jak pise @stín katedrál. Nejlepsi bude, kdy se budes ridit terminem dle UZ z prvotrimestralniho screeningu. A na ten se objednej podle terminu spocitaneho z data ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí