Chci rovnátka, ale mám červené dásně

Anonym207903
5.7.24 23:23

Chci rovnátka

Ahoj potřebuji rovnátka mám mega křive zuby jenom že mi je nechcou dat protože mám červenějši dásně a to si zuby čistim 3×denne nevím jak se toho zbavit prosím pomoc

Anketa

Hlasovalo:
  • Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5959
6.7.24 00:36

Rodiče bych za takovou péči vzala potěhem. Tomu se dalo dobře předejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.24 02:30

@Kipa22 já mám také křivé zuby, řeším to teď v dospělosti. Máma na rovnátka neměla peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11768
6.7.24 07:36

Možná to prvně vzít přes dentální hygienu (ta by mohla poradit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
6.7.24 09:09

Čistíš si mezizubními kartáčky? Nech si poradit s technikou čištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
6.7.24 22:00
@Mamastelinkyasamika píše: Více

Mluvila jsem s ortodontistkou a řekla mi, že jí mnoho rodičů chodí s dětmi s problémem pozdě a pak řeší problémy, kterým se dalo předejít. Než jsem se poprvé se synem dostala k ortodontistce, tušila jsem, že máme problém, jenže zubařka nás objednala až za tři měsíce a já věděla, že jestli nenechám okamžitě vytrhnout 4 přední zuby, porostou jedničky úplně nakřivo, tak jsem zavolala fofrem do soukromé kliniky, kde se vše platí. Vzali nás okamžitě a dali mi za pravdu, zuby vytrhali a druhý den mu už rostli jedničky, které by se nevešli. Ano, stálo to peníze. Kdybych je neměla, půjčím si je a přidám si pak ještě brigádu a splatila bych to. Je to o prioritách. Chápu, že někdo nemá peníze, ale aby kvůli tomu dítě mělo problémy, bych nedopustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym207903
15.7.24 19:43

@Kipa22 to není o rodičich když my bylo asi 14 tak mě máma táhala po dentálních higenach a pravidelně k zubaři, teď jsem byla u zubařky a řikala že to není špatnou peči ale že by to spuše viděla na něco jiného a pak jsme společně přišli na to že by to mohlo být z léků které sem brala jako malá a prý jsem s nimi měla problémy tak mi je vysadili a tak v 13 mi je dali z nová ( řikala mamka ) no tak teď to budu řešit že svoji praktickou lekařkou

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
15.7.24 20:15
@Anonym207903 píše: Více

Cože? Vždyť máš dva zuby nahoře navic. Ty měli byt už dávno pryč a pak rovnátka.
Co ty nasazování průhledné rovnátka? Ty měla dcera 2 roky, a já teď si he dkoro v padesáti budu dávat taky, neboť spodní se mi za posledních deset let hodně zkrivili. A to se léčím s paradentosou od 20 let, mamka ji měla taky a starší dcera bohužel totez

Příspěvek upraven 15.07.24 v 20:17

• Citovat
  • Upravit
88
15.7.24 20:17

Já měla fixní rovnátka od 15 do 18 a zuby jsem měla předtim jakž takž zdravé, občas kaz a dásně ok. Po sundání rovnátek mi začal zánět dásní jak se to blbě čistilo. Oni to chtějí dávat na zdravé dásně, protože to k zánětu může ještě přispět. Dostaneš sice speciální kartáčky, ale čistí se to hůř. Mě to musela čistit doktorka na kontrolách občas jak měnila gumičky atd a přišla jsem si jak prase, ale ne všude se mi to dařilo čistit no. Taky na začátku to rozedře do krve kůži z vnitřních stran tváří, není to dáseň, ale k zánětu přispěje. Asi by se ten zánět měl zálecit a pak rovnátka a stále u toho léčit výplachy a masírováním dásní i ty dásně. Mě museli kvůli rovnatkum i trhat zdravý zub jak se tam ty zuby nevešly. Ty je máš nějak nahoře. Je vidět, že taky nemají místo, ale někdy se sunou dopředu, i když mají vzadu místo. Já měla otevřený zkus a jedničky úplně šikmo. Srovnat se to podařilo, ale není to dokonalý americký úsměv. Líp to u mě nešlo. Ale jsem za to ráda. Do té doby jsem se styděla smát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty