Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím mám takový dotaz..
Moje obě nohy jsou katastrofa ![]()
Mám na obou nohách uzle a místem fialové fleky
Stydím se nosit sukně šaty.. udělali se mi jak jsem byla těhotná
… a ty křečové žili se mi tahají už i do předu u kolene
.. dnes jsem byla u doktora a napsal mi DETRALEX " a mám se objednat na Cévní.. co myslíte byla by lepší operace nebo nějak to léčit? Zkoušela jsem už I ponožky všelijaké balzámy na žili ale nic s toho nepomohlo ![]()
Ten detralex jsi měla mít už dávno. Nechala jsi to zajít příliš daleko. Uvidíš, co ti řeknou na žilním a jakou léčbu ti doporučí.
Já beru na křečové žíly Cyclo 3fort. Začala jsem to řešit už ve fázi prvních metličkových žilek a náznaků problémů. A držím to díky lékům pod kontrolou a nezhoršuje se mi to.
Detralex, kompresní punčochy až nahoru (ty taky můře předepsat praktik), to je základ. Na cévním pak stanoví, zda už je třeba nějaký zákrok nebo ne. S objednáním neváhej.
Ten Detralex ber klidně první týden 3× denně. Kompresní podkolenky si koupíš ve zdravotnických potřebách, dokonce ty první jsou s předpisem od doktora zadarmo. Nos je, uleví se ti, i když v tom horku je to opruz. Jako podpůrnou léčbu zkus Lioton gel nebo něco podobného. A jak to půjde, nohy nahoru a večer na ně střídavě teplá a studená sprcha. Ty uzlíky se už samy neztratí, ale aspoň tě to nebude bolet. Na žilní si určitě dojdi, udělají ti sono jakou máš průchodnost. Já je mám také, kdybych byla mladá, tak bych s operací neváhala, ale nešla bych na klasickou, spíš na nějakou tou moderní metodou. Oni už ti něco doporučí.