Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemá dovolenou? A na gynde se mi to nestává. Mají objednání online a případně recepci kam se dovolám vždy. Ale někdy mám problém se dovolat k praktické nebo zubařce. Ale jako chápu, protože tam mají kolikrát pěkný frmol.
Mně se to teda na gyndě stává pravidelně, že se tam vůbec nedovolám, když potřebuju. A pak dostanu ještě vynadáno od Dr, že neřeším svoje zdravotní problémy, že tam přece mají recepci a zvedají telefony. Tak jistě no…
Měla jsem u jednoho problém se dovolat a po telefonu divný pocit. Dcera musela na prohlídku, než šla na brigádu. Tak byla minulý týden u určeného podnikového lékaře. Jemu se dovolat, to byl děs. Když jsem se mu dovolala, tak odpovídal, jak kdyby to byl automat nebo chladný šutr. Teď jsem volala vlastní obvodní, aby mi poslala erecept na prášky. A bez problému. Hned vše vyřízeno. Gynekolog taky žádný problém. Zavolám, že potřebuji poslat recept a za chvilku je recept ve zprávě.
Musela jsem kvůli tomu změnit praktickou doktorku, nastoupila tam po původní co šla do důchodu, no katastrofa. Dovolat se tam bylo skoro nemožné, i když ses dovolala a objednala a dostala po 4 hodinách na řadu tak během vyšetření neustále brala telefony, a řešila všechno možné jenom ne můj zdravotní problém. A to tam měla sestru. Každý člověk byl v ordinaci minimálně tři čtvrtě hodiny. Trpělivost mi došla ve chvíli kdy nebyla schopna mi udělat
předoperační vyšetření a pár dní po operaci na kontrole i když jsem tam byla objednaná na čas jsem tam seděla 3 hodiny, a to jsem jen potřebovala zkontrolovat stehy. Takže ano, děje se to.
Já x let chodila k obvodní, která měla fakt výkonnou sestru, ano dovolat se chvilku trvalo třeba až 3 pokus, ale vždy jsem se ten den dovolala. Mudr a sestra šli do důchodu, ordinaci předali, a nová sestra nebere tel, má vypnutý i zvuk, prostě se na ten zvonící tel kouká a nezvedne ho. Tři neděle jsem se nedovolala, tak jsem odešla.
Já mám tenhle problém u obvodní, která převzala ordinaci mého starého lékaře. Nejlepší bylo, když jsem se jí takhle dva dny snažila dovolat s něčím důležitým, nikdo mi to nezvedal, pak mi to několikrát típli… a ve výsledku mi ještě nakonec třetího dne volá sama a vynadá mi, že jsem jí nezavolala s těmi výsledky. A na drzost mi ještě do telefonu tvrdila, že to není možné, abych se nedovolala, že oni telefony zvedají, že se ptala sestry a já jsem určitě nevolala. A pak jsem měla takovou endokrinoložku, tam si člověk mohl brát půl dne dovolenou, aby se jí dovolal. Už u ní nejsem. A novou obvodní si hledám.
@Livi92 jo, také jde o něco důležitého a popravdě jsem pak sestře v jiné ordinaci brečela do telefonu.
Já mám kliniku, kam se nedá dovolat vůbec a nikdy. Všechno se řeší po emailu. Ale zas je tam taková vnitřní organizace, že člověk čeká minimálně, všechno tam odsýpá, i když má několik na sebe navazujících vyšetření. A když jsme potřebovali akutně, tak jsme na hulváta přijeli a vzali nás hned. Tak ty telefony neřeším.
To samé dělala bývalá obvodní lékařka manžela. Vůbec nebrala telefony a když tam šel člověk osobně, tak čekal přes půl dne mezi nemocnými.
Z toho důvodu měnil lékaře.
Jinak musím říct, že mám štěstí a vždy se ke svým lékařům během jednoho dne dovolám, i když to někdy zkouším víckrát. Teda za předpokladu, že nemají dovolenou.
@Paní.Norrisová dovolenou fakt nemá, navíc se tam během týdne střídají dva různí lékaři a nikdy nemají dovolenou oba naráz.
@Velryba černá píše: Více
Tak zajít osobně nebo změnit lékaře. Nic víc se s tím dělat nedá.
A nebo podat stížnost…
Psala jsem jen svoji zkušenost. ![]()
Otázka je jasná, míváte takový problém? Pět týdnů jsem se nedovolala gynekoložce (několik pokusů každý den), na maily také nereagovala, nezbylo mi tedy nic jiného, než se doslova vnutit jinam. Přemýšlím, jak moc běžně se tohle děje.