Chci se naucit setrit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Možná bude stačit, když si projdeš ty diskuse co tu už jsou. Je jich tu aspoň 50, a všechny jsou na jedno brdo ![]()
- Citovat
- Upravit
Dělám velké nákupy - základní potraviny, když jsou kdes v akci, tak je vezmu ve velkém. Jinak u nás každý měsíc dost velké položky - mléko, kvalitní snídaňové cereálie, jogurty, žitné a špaldové mouky.
pak tedy ovoce, zelenina - přes zimu je to drahé jak sviňa.. Ale jídelníčky si nepíšu, prostě zalovim ve špajzu a něco vymyslim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Masicni nakupy nedelame, pouze tydenni na zaklade sestaveneho jidelnicku na dalsi tyden. Mimo jidelnicek kupujeme veci v akci ve vetsim mnozstvi, aby vydrzely do dalsi akce. Nemame primo obalky, mame kolonky v excelu, piseme utratu za vsechny spolecne veci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z vlastni zkusenosti muzu jen rict, ze nakupy jidla do zasoby nemaji smysl. Jak je toho doma vic, tak se toho vetsinou vic sni a neusetris.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petra1606 píše:
Z vlastni zkusenosti muzu jen rict, ze nakupy jidla do zasoby nemaji smysl. Jak je toho doma vic, tak se toho vetsinou vic sni a neusetris.
Když si koupíš do zásoby oleje, luštěniny, mouky, tak pochybuju, že to budeš cucat po večerech u tv ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupuj jenom to, co potřebuješ (tzn. víš, na co to kupuješ - ne že je to v akci nebo kdyby na to náhodou měl někdo chuť, kdyby někdo přišel atd.), nekupuj nic do zásoby a nekupuj blbosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojky vsem. Pisi anonymne. Aby znama mne nepoznala. Maminky vy zkusene chci se prosim naucit setrit a vest i dobre domacnost. A mam par otazek.
Nakupujete mesicni ( velke nakupx) treba i do zasoby. Co nakupujete kazdy mesic… mate napsany jidelnicky. Chci zavest obalkovou metodu a zapisovat si veskere vydaje. Jen prave nevim co bych mela nakoupit ve belkem nakupu.. zas nechci zbytecnosti a setrit bohuzel opravdu musim.
Kolik cca penez mate nechanou na domacnost..
Pisete si jidelnicky, jaka jidla jsou levna a zaroven pestra. Nemam na koho se obratit tak to zkousim s Vasi pomoci. Moc dekuji za rady
Muzu jen vedet kolik ti je?
- Citovat
- Upravit
Já nakupuju v zásadě každý týden to samé, točím stejná jídla pořád dokola:)).
Sleduju akce, využívám toho, že jsem doma, a v rámci procházek s kočárkem obejdu víc obchodů a koupím všude něco, spíš podle kvality než že bych šla vyloženě po cenách. Např. oblbené řeznictví na maso, zeleninu na trhu atd. Pokud člověk vaří z kvalitních a dobrých surovin, i super jednoduché jídlo i levné je m%namka.
Jinak obecně se mi nejvíc osvědčilo naprosto banální pravidlo před každým větším utracením peněz se sama sebe zeptat, jestli to opravdu potřebuju, většinou ne
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve velkém (do zásoby, akce v marketech) nakupuji: plenky, mléko, těstoviny, maso (co mražák pojme), prací prášek, aviváž, hygienu. Čerstvé bez ohledu na aktuální cenu: pečivo, ovoce, zelenina, sýry, salámy, mléčné výrobky. Kdybych byla nucena, tady bych mohla ušetřit. Obálkový systém nemáme, ale účetnicví si vedme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měsíční nákupy nedělám, co dojde, tak to koupím kdykoliv (prací prášek, toaletní papír, mouky…). Ale na větší nákup chodím jednou týdně a když něco pochybí, tak to dokoupím přes týden. Rozhodně nechoď do obchodu příliš často, natož pak každý den. To člověk do košíku přihodí vždycky nějaké zbytečné věci. Jídelníček nesepisuji, ale zhruba v hlavě vím, co budu vařit. My přes týden obědy máme zajištěné, tudíž vařím jen o víkendech a někdy v týdnu teplou večeři. Asi se vyplatí vařit na 2 dny. Levná a pestrá jídla tady najdeš v dalších diskusích. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krasavicaa píše:…až na tu Kolrnelčinu…
Možná bude stačit, když si projdeš ty diskuse co tu už jsou. Je jich tu aspoň 50, a všechny jsou na jedno brdo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na začátku měsíce uděláme větší nákup- těstoviny, mouka, nějaká mražená zelenina, koření, prášky na pečení, čínské polévky, toaleták a pak takové ty základní potraviny, zelenina, ovoce, máslo a tak.. V akci kupujeme převážně prací gel z lídlu- v akci stojí cca 170kč a je super a vydrží dlouho, mléko- opravdu se mi nechce dávat až 20kč za litr mléka, když jsem ho schopná vypít i za den, olej, cukr, zeleninu a ovoce v plechu, tatranky- když stojí cca 2-3 kačky, a pak sem tam koupíme už hotový závin za 25kč, pač doma dělaný se mi prodraží, jinak dělám buchty, bublaniny, bábovky a tak, jo a sirup do vody. Většinu hygieny kupuji u vietnamců, ceny jsou i o polovinu nižší a nekvalitnější mi tedy nepřijdou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většinou jsem dělala jeden větší nákup (v Německu, je to cenově pro mě výhodnější) a potom tady v ČR po týdnu menší nákupy, ale začínám uvažovat o omezení toho velkého nákupu, protože je fakt, že jak je plná lednice a špajzka, tak se to sežere takovou rychlostí, že za týden, dva už není ze zásob skoro nic
takže uvažuji o tom, že nechám jen týdenní nákupy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rigousek ono to pak člověka svádí, myslí si, že když si vezme toho víc, tak to nebude poznat
a najednou tam není nic a člověk marně přemýšlí, kam to zmizelo
když nakoupím na týden, vydrží to stejně dlouho, jen se toho sní daleko míň ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky vsem. Pisi anonymne. Aby znama mne nepoznala. Maminky vy zkusene chci se prosim naucit setrit a vest i dobre domacnost. A mam par otazek.
Nakupujete mesicni ( velke nakupx) treba i do zasoby. Co nakupujete kazdy mesic… mate napsany jidelnicky. Chci zavest obalkovou metodu a zapisovat si veskere vydaje. Jen prave nevim co bych mela nakoupit ve belkem nakupu.. zas nechci zbytecnosti a setrit bohuzel opravdu musim.
Kolik cca penez mate nechanou na domacnost..
Pisete si jidelnicky, jaka jidla jsou levna a zaroven pestra. Nemam na koho se obratit tak to zkousim s Vasi pomoci. Moc dekuji za rady