Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ještě jsem zapoměla že on má příjem když mu stáhnou nájem 23000 čistého, bydlíme ve společném byt městském.. a smlouva bytu je na oba
Tady bude veselo. Takže, asi nejdřív bude potřeba, našetřit si nějaké peníze do začátku. Jinak to nevidím. Holt to budeš muset ještě chvíli vydržet, a šetřit si každou korunu.
Pak budeš mít nárok na alimenty na dítě, na výživné na sebe do tří let věku dítěte.
Z dávek přídavky na dítě, možná příspěvek na bydlení. To ale musíš mít sehnaný podnájem, tam zaplacenou kauci a tři měsíce nájem a služeb, teprve pak můžeš žádat. Takže bez peněz to prostě nepůjde. Musíš mít svěřené dítě do péče a určené výživné. A mít v tom pronájmu tři měsíce trvalý pobyt.
Hm… tak to nevím z čeho ty peníze našetřím když jsem na mateřské?? přece musí být jiné východisko???
@Anonymní píše:
Hm… tak to nevím z čeho ty peníze našetřím když jsem na mateřské?? přece musí být jiné východisko???
Jít na přechodnou dobu do azyláku..
Když jsme se o tom s manželem bavily tak říkal že mi byt nechá zařízený že odejde on, ale jde o to z čeho ten byt budu platit?? po tom rozvodu?
Jaké jiné východisko? Co bys chtěla slyšet? Žedojdeš na úřad, řekneš, že se chceš rozvést a dostaneš byt, zaplatí ti ho, vybaví a popřejou hodně štěstí? Takhle to nefunguje.
Můžeš si obvolat azylové domy pro matky s dětma a zkusit jít bydlet tam. Bydlení bez základního kapitálu prostě nepořídíš. Kolik máš rodičák? Navíc je potřeba počítat s tím, že než dostaneš alimenty a výživné na sebe, tak to může trvat.
@Anonymní píše:
Když jsme se o tom s manželem bavily tak říkal že mi byt nechá zařízený že odejde on, ale jde o to z čeho ten byt budu platit?? po tom rozvodu?
pokud ti byt nechá a odejde, pak je to pohoda. Musí se odstěhovat, abys tam byla hlášená ty a dítě. Kolik máš rodičák?
@Anonymní píše:
urcite je…
No bavily jsme se takhle, on by mě na ulici nenechal, říkal že buď odejde on a nebo mi najde menčí byt, no právě rodičák mám 7600 ale za chvíly jen 3800 a byt platíme 6800 za 3 osoby a sipo 2200???
No, tak to je dobrý, tak vydrž, než bude moct jít dítě fo školky, kolem těch dvou let a ty do práce. Co sis navařila, k tomu se krapet postav čelem.
Pokud je byt na oba, tak co se zkusit domluvit, že bys ty zůstala v bytě a odešel by manžel. Nevím, proč by vždy musela jít žena na azylák…
Takže nejdříve si ujasněme - v domácnosti probíhá oboustranné domácí násilí. Z tvé strany omezování jeho volného času, ekonomické vydírání (odebraná peněženka), z jeho strany nepřiměřená reakce, fyzický útok. A pak tady máme malé miminko. Takže z toho mi plyne jediné, řešení není rozvod, to je z bláta do louže, v dalším vztahu dopadneš úplně stejně. Řešení je rozbít prasátko a všechny prachy co máte vrazit do práce na sobě, je jedno, jestli individuální nebo společné. Vy se oba potřebujete zdokonalit a naučit se komunikovat. Až se to nenaučíte, a přesto to nebude fungovat, pak je čas na rozvod. A další vztah už budeš začínat s lepším uměním v partnerských vztazích.
Doporučuju ti jedno kritérium pro vyhodnocení vhodnosti rozvodu - k tomu se odhodlej až v okamžiku, kdy bys odešla z rodiny i sama bez dítěte. Tak hrozný to musí být, aby nemělo cenu ve vztahu setrvávat a nepokusit se ho zachránit.
@terinka4444 Pane bože co to jsou za chxtré kecy počkat až malá bude větší a vše chápat mnohem více??? ach j ože někteří lidé jou tak
prý co jsis navařila… každý se jednou v životě zmílí a myslím si že tahle diskuse není určená pro vás…
Rozved se az budes pracujici vydelecne cina. Ted ti slibi ze ti byt necha ale moc bych mu to neverila. Nehlede na to ze z rp nezaplatis ani najem a i kdyz dostanes alimenty tak socialka moc stedra neni. Navic rozvod je beh na dlouhou trat prvnese musi odstehovat pak musis dat zadost k soudu o svwreni ditete do pece a teprve pak se resi majetek a potom rozvod. U me to trvalo temer rok a pul nez se mi pidarilo byt rozvedena. Ale ja vydelavala a vedela jsem ze utahnu byt i deti. Urcite to zvaz zustat sama s miminem neni zadna vyhra a praci hledat potom taky neni sranda jako samozivitelka.
Dobrý večer, potřeuji poradit.. S manželem jsme spolu 7,5 let a máme 8 měsíční miminko. Jde o to že se pořád dokola hádáme a urážíme.. už mě to nebaví… Manžel s domácností vůbec nepomáhá i co se miminka týká.. chodí jen do práce a do hospody na pivo a hraje hry na pc, jo chodí se mnou na procházku z kočárkem, ale nemám si s ním co říct.. už mě to nebaví a chci se rozvést. Už jsme si řekly že se rozvedem že se pořád hádáme, ale cestou do práce mi volal že to tak nemyslel.. ale já už to lepit nechci.. v minulosti mi ublížil, jak po psychycké tak i fyzické stránce, když jsem byla těhu v 8 měsíci dal mi facku a rozbíjel na demnou skleničky o zeď
byl opilej a to jen pro to že jsem nechtěla ať jde na fotbal že jsem se bála aby se mu něco nestalo tak jsem schovala peněženku z penězma tak udělal tyátr nakonec jsem mu jí stejně dala aby odešel a nechal mě tam uplakanou v pokoji plném střepů, nikdy už to z hlavy nevymažu… ptám se jaký na mě bude mít rozvod dopad?? Popíšu mou situaci.. jsem vdaná, nemám našetřené žádné peníze a rodinu taky nemám otec i matka mi umřeli a sourozenec má co dělat aby se sám uživil, nemám kam jít… ale přesto se chci rozvést nejsem šťastná.. jak se zařídit a co dělat?? říkala jsem si jestli mi něco stát doplatí? myslím tím mám pouze rodičovskou a kdybych se sním rozvedla kde bud bydlet a za co žít?? prosím poraďte