Chci se rozvést po 7.5 letech, 8měsíční miminko

Anonymní
13.1.14 18:53

Chci se rozvést.

Dobrý večer, potřeuji poradit.. S manželem jsme spolu 7,5 let a máme 8 měsíční miminko. Jde o to že se pořád dokola hádáme a urážíme.. už mě to nebaví… Manžel s domácností vůbec nepomáhá i co se miminka týká.. chodí jen do práce a do hospody na pivo a hraje hry na pc, jo chodí se mnou na procházku z kočárkem, ale nemám si s ním co říct.. už mě to nebaví a chci se rozvést. Už jsme si řekly že se rozvedem že se pořád hádáme, ale cestou do práce mi volal že to tak nemyslel.. ale já už to lepit nechci.. v minulosti mi ublížil, jak po psychycké tak i fyzické stránce, když jsem byla těhu v 8 měsíci dal mi facku a rozbíjel na demnou skleničky o zeď :nevim: byl opilej a to jen pro to že jsem nechtěla ať jde na fotbal že jsem se bála aby se mu něco nestalo tak jsem schovala peněženku z penězma tak udělal tyátr nakonec jsem mu jí stejně dala aby odešel a nechal mě tam uplakanou v pokoji plném střepů, nikdy už to z hlavy nevymažu… ptám se jaký na mě bude mít rozvod dopad?? Popíšu mou situaci.. jsem vdaná, nemám našetřené žádné peníze a rodinu taky nemám otec i matka mi umřeli a sourozenec má co dělat aby se sám uživil, nemám kam jít… ale přesto se chci rozvést nejsem šťastná.. jak se zařídit a co dělat?? říkala jsem si jestli mi něco stát doplatí? myslím tím mám pouze rodičovskou a kdybych se sním rozvedla kde bud bydlet a za co žít?? prosím poraďte

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.1.14 18:56

Ještě jsem zapoměla že on má příjem když mu stáhnou nájem 23000 čistého, bydlíme ve společném byt městském.. a smlouva bytu je na oba

• Citovat
  • Upravit
69235
13.1.14 18:58

Tady bude veselo. Takže, asi nejdřív bude potřeba, našetřit si nějaké peníze do začátku. Jinak to nevidím. Holt to budeš muset ještě chvíli vydržet, a šetřit si každou korunu.
Pak budeš mít nárok na alimenty na dítě, na výživné na sebe do tří let věku dítěte.

Z dávek přídavky na dítě, možná příspěvek na bydlení. To ale musíš mít sehnaný podnájem, tam zaplacenou kauci a tři měsíce nájem a služeb, teprve pak můžeš žádat. Takže bez peněz to prostě nepůjde. Musíš mít svěřené dítě do péče a určené výživné. A mít v tom pronájmu tři měsíce trvalý pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.14 19:00

Hm… tak to nevím z čeho ty peníze našetřím když jsem na mateřské?? přece musí být jiné východisko???

• Citovat
  • Upravit
2597
13.1.14 19:03
@Anonymní píše:
Hm… tak to nevím z čeho ty peníze našetřím když jsem na mateřské?? přece musí být jiné východisko???

Jít na přechodnou dobu do azyláku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.14 19:04

Když jsme se o tom s manželem bavily tak říkal že mi byt nechá zařízený že odejde on, ale jde o to z čeho ten byt budu platit?? po tom rozvodu?

• Citovat
  • Upravit
69235
13.1.14 19:04

Jaké jiné východisko? Co bys chtěla slyšet? Žedojdeš na úřad, řekneš, že se chceš rozvést a dostaneš byt, zaplatí ti ho, vybaví a popřejou hodně štěstí? Takhle to nefunguje.
Můžeš si obvolat azylové domy pro matky s dětma a zkusit jít bydlet tam. Bydlení bez základního kapitálu prostě nepořídíš. Kolik máš rodičák? Navíc je potřeba počítat s tím, že než dostaneš alimenty a výživné na sebe, tak to může trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.1.14 19:05
@Anonymní píše:
Když jsme se o tom s manželem bavily tak říkal že mi byt nechá zařízený že odejde on, ale jde o to z čeho ten byt budu platit?? po tom rozvodu?

pokud ti byt nechá a odejde, pak je to pohoda. Musí se odstěhovat, abys tam byla hlášená ty a dítě. Kolik máš rodičák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
13.1.14 19:08
@Anonymní píše:

urcite je…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.14 19:08

No bavily jsme se takhle, on by mě na ulici nenechal, říkal že buď odejde on a nebo mi najde menčí byt, no právě rodičák mám 7600 ale za chvíly jen 3800 a byt platíme 6800 za 3 osoby a sipo 2200???

• Citovat
  • Upravit
69235
13.1.14 19:10

No, tak to je dobrý, tak vydrž, než bude moct jít dítě fo školky, kolem těch dvou let a ty do práce. Co sis navařila, k tomu se krapet postav čelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.14 19:13

Pokud je byt na oba, tak co se zkusit domluvit, že bys ty zůstala v bytě a odešel by manžel. Nevím, proč by vždy musela jít žena na azylák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
13.1.14 19:13

Takže nejdříve si ujasněme - v domácnosti probíhá oboustranné domácí násilí. Z tvé strany omezování jeho volného času, ekonomické vydírání (odebraná peněženka), z jeho strany nepřiměřená reakce, fyzický útok. A pak tady máme malé miminko. Takže z toho mi plyne jediné, řešení není rozvod, to je z bláta do louže, v dalším vztahu dopadneš úplně stejně. Řešení je rozbít prasátko a všechny prachy co máte vrazit do práce na sobě, je jedno, jestli individuální nebo společné. Vy se oba potřebujete zdokonalit a naučit se komunikovat. Až se to nenaučíte, a přesto to nebude fungovat, pak je čas na rozvod. A další vztah už budeš začínat s lepším uměním v partnerských vztazích.
Doporučuju ti jedno kritérium pro vyhodnocení vhodnosti rozvodu - k tomu se odhodlej až v okamžiku, kdy bys odešla z rodiny i sama bez dítěte. Tak hrozný to musí být, aby nemělo cenu ve vztahu setrvávat a nepokusit se ho zachránit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.14 19:15

@terinka4444 Pane bože co to jsou za chxtré kecy počkat až malá bude větší a vše chápat mnohem více??? ach j ože někteří lidé jou tak :zed: :zed: prý co jsis navařila… každý se jednou v životě zmílí a myslím si že tahle diskuse není určená pro vás…

• Citovat
  • Upravit
905
13.1.14 19:17

Rozved se az budes pracujici vydelecne cina. Ted ti slibi ze ti byt necha ale moc bych mu to neverila. Nehlede na to ze z rp nezaplatis ani najem a i kdyz dostanes alimenty tak socialka moc stedra neni. Navic rozvod je beh na dlouhou trat prvnese musi odstehovat pak musis dat zadost k soudu o svwreni ditete do pece a teprve pak se resi majetek a potom rozvod. U me to trvalo temer rok a pul nez se mi pidarilo byt rozvedena. Ale ja vydelavala a vedela jsem ze utahnu byt i deti. Urcite to zvaz zustat sama s miminem neni zadna vyhra a praci hledat potom taky neni sranda jako samozivitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna