Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kamča.dalmatinka píše: … a těm co chtěj stavět svépomocí doporučuju at se do toho nepouštějproto že nás to stálo málem nejen partnerství ale kolikrát i život
Ahoj tak já přidám zkušenost, my jsme stavěli dýl protože většinu věcí dělal manžel nebo jeho firma, firma co nám dodávala dřevo a stavěla hrubou stavbu byla spolehlivá a vše bylo v termínu. Ale holky co tady píšete že za rok se nedá postavit dům, tak já teda nevím, ale můj brácha postavil barák za léto, na jaře začal a na podzim bydlel. Postavil jako myslím od základů včetně kompletních sítí, přípojky nebyli daleko, materiál, povolení atd. atd. Většinu dělal svépomoci s brigádníky a kamarády.
@papavlinka33 a stavěl z cihel? Jakože to nenechával vymrznout?
@Čekatelka píše:
@papavlinka33 a stavěl z cihel? Jakože to nenechával vymrznout?
Nene, je to dřevostavba
U nás byla hrubá stavba(uzavřená hrubá stavba) firmou postavena za 14 dní,ale nechávali jsme přez zimu vymrznout a asi tady jako jediný se nemusíme potýkat z vlhkostí spíš naopak máme sucho
takže se to vyplatilo si počkat.
Na jaře začlo už jen dodělávání teda jen je slabé slovo proto že to bylo nejhorší ![]()
Na takové práce jako omítky,dlažbu,lina jsme scháněli ruzné firmy a vždy jsme teda šlápli vedle. ![]()
Podlahy nám lila firma tak na 4×(to trvalo 2 měsíce místo 14 dnu)
a ještě někde jsou pod linem cítit nerovnosti že v ložnici jdu trochu do kopce a s kopce ale zase je to jak chuze po vlnách což má taky co do sebe ![]()
Sádrokartony nám praskaj ve všech švech
a dlažba je někde místy taky né zrovna tak jak sem si přála(dnes třeba odpadla jedna lišta
)
Myslím že jsme moc neušetřili tím že jsme něco dělali sami a něco s pomocí.Ušetření bylo tak pul milionu,ale už bych radši zaplatila a měla vše v pořádku bez práce ![]()
Takže nakonec to ale netrvalo tak dlouho.V září jsme koupili hrubou stavbu.V březnu začli dodělávky a 1 června jsme se stěhovali(celej barák sem malovala sama 200m2)takže kdyby jsme to vzali jedním vrzem tak jsme bydleli určitě do pul roku