Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, možná už to tady třeba bylo řešený,ale nic jsem nenašla, tak se zeptám…Máte někdo zkušenosti s bydlením v bungalovu?Chceme si pořídit vlastní bydlení a líbí se nám bungalovy..Tak se chci zeptat, jak jste s nima spokojené atd..Jsme zatím 4členná rodina,takže i podle toho vybíráme typ domu.
Ahoj, ja teda bydlim v byte a stavime norm. dum (mala parcela), ale i dle manzela architekta jsou jednopodlazni bungalovy nejluxusnejsi a nejpohodlnejsi .. mas vsechno v urovni, porad jsi v kontaktu se zahradou a nemusis nic tahat po schodech. Nestavi se moc hlavne proto, ze parcely jsou male, a nebyloby misto na zahradku, tak se domy stavi na male plose a zenou se do vysky. Takze jestli jsi nasla bungalov dostatecne velky a hezke parcele a mas na to, tak do toho urcite jdi.
zalezi samozrejme na konkretnim arch. reseni, materialu, provedeni, zatepleni atd atd… stejne jako u kazdeho domu.
hodis nam link?
bydlime v bungalovu 5+kk (+ spajz a technicka mistnost), obytnou plochou to je asi 160m2 a jak psala Pudla - je to naprosto idealni. Od patroveho domku mne odradila svagrov, ktera tvrdi, ze polovinu bydleni travi na schodech. Do patroveho bych uz po zkusenosti nesla. Mame zahradku 800 metru a bohate to staci, stacila by i mensi. Takze pokud nejsi limitovana mistem, tak vol bungalov. Hanka
Ahojky Pudloslavo, tak je tohttp://severo.moravskestavby.cz/typove_projekty/bungalovy/lexus-house-bungalow-59-129.html , naštěstí parcelu máme velkou, takže si myslím, že tam bude i dostatek místa pro zahrádku i pro dům…Ještě nevíme, jestli tenhle a nebo jiný…mě tady u toho dost vadí to, že tam je pokojík pro děti celkem daleko od kuchyně, kde jsem asi jako kždá nejvíc ![]()
sorry, samozřejmě je to tenhle odkaz http://severo.moravskestavby.cz/…-59-129.html ![]()
Me se to libi, doporucuji teda vzit ty rozmery a namalovat si to nekde kridou na parkoviste, oni nekdy do tech pudorysu daji miniaturni nabytecek, takze to vypada, ze se tam vsechno vejde.
a velkou, hodne velkou opatrnost stran realizujici firmy, pokud by to slo, domluvit se na minimalni zaloze s tim, ze budete trebas platit kazdy tyden, nebo slozit penize u notare. Hlavne jim nedavejte treba pul melounu dopredu, je to prakticky nevymahatelne … mluvim ze zkusenosti. Skoro neexistuje solidni podnikatel ve stavebnictvi.
Bungalov je můj doposud nesplněný sen. Snad se jednou dočkám..... Bydlím v domě na patro a už nikdy více. Máte vybraný krásný dům. Ten by se mi taky líbil. Ten velký pokojík je bezva a dům je dost velký i pro 5 lidí.
Holky, moc díky za odpovědi a rady,asi jich budeme teď potřebovat využít co nejvíc, pokud se do toho dáme..Taky se na to těším,ale mám z toho i obavy… ![]()
Ještě k tomu dětskému pokoji - za pár let budeš ráda, že je tak daleko. Až budeš muset 10 hodin v kuse poslouchat tuc tuc nebo nějaké přiblblé techno, tak budeš ráda, že je to aspoň trochu tlumeně ![]()
ale kapradinka řešila vzdálenost pokojíčku od kuchyně - o ložnici nebyla řeč ![]()
ona vzdálenost pokojíčku od ostatních místností není nikdy dostatečně velká - i kdydy byl na druhém konci zahrady ![]()
známí si nedávno postavili bungalov a když jsme u nich byli na návštěvě, měla jsem spíš pocit, že jsem v bytě se zahradou, ten nepodsklepený a přízemní dům na mě působil dost zvláštně. Ale já jsem konzerva. Myslím, že problém by mohl být v nedostatku skladovacích prostor, případně dílny, v půdorysu není žádná komora…
skladové prostory jsou na houby - akorát do nich odložíš to, co by jsi normálně vyhodila ![]()
Zdědila jsem dům, ve kterém byl na ploše 250 m čtverečních naskládán bordel a veteš už 10 let s tím zápasíme a není vyhozena ani polovina, protože dle mé mamky by se to mohlo hodit - některé věci jsou takto uloženy i 30 let.
V těch bungalovech máš přece půdu ne? Na takové to uložení lyží, kufrů vánoční a velikonoční výzdoby to myslím bohatě stačí.
Ale zase na druhou stranu chápu, že jsou lidi, kteří potřebují hromadit
, akorát to nesmí přerůst do chorobného hromadění jako u mého otce, který od kontejneru dovezl více než tam dal ![]()
To že je vše v přízemí mi třeba přijde fajn. My bydlíme v patře a než bych měla běhat dvoje schody s prádlem, tak ho raději hodím na chodbu na sušák, než bych ho dala na zahradu. To nemluvím o tom, na jaký ksycht se musím dívat, když pošlu mladého pro pažitku na zahradu. Skoro jako bych ho týrala ![]()
skladovací prostory nejsou na houby, třeba kola a sušák s prádlem, případně jabka na zimu těžko budeš skladovat na půdě. Ale samozřejmě, ať si každý bydlí, kde chce, jen se snažím upozornit na možné nedostatky…
Souhlas se Sati - skladovaci prostor je dostatecny na pude. Mame tam lyze, stan, spacaky, letni/zimni gumy na auta a spol. Navic si clovek sakra rozmysli, jestli tu vec potrebuje - nez ji potahne na pudu. Navic malo patrovych domku se dela podsklepenych - aspon co tu v okoli stavi, tak zadny. Kdyz vidim sklep u rodicu, kde je nahromadeny bordel, tak je to akorat k nicemu. Kola mame v technicke mistnosti, kde je kotel a pracka. Jablka a brambory neuskladnuji - mame Globus 10 km daleko a Lidl snad 5 km. Ja bych nemenila. Hanka