Chemici, prosím poraďte

470
18.2.12 11:07

Chemici prosim poradte

Ahoj, potrebovala bych poradit s nekolika otazkami z anorganicke chemie. Nikde se mi na netu odpovedi nedari najit a tolik energie abych se to znova ucila jako na gymplu se mi do toho dat nechce.Poradite?

1)Kolik nesparovanych elekronu ma mangan ?

1. Kolik elektronu je v d-orbitalu mednateho iontu?
  2. Poecet elektronu vanaditeho iontu v 4s orbitalu?
  3. Jakou municipalitu ma Arsen?
  4. vyčíslete hybridizaci molekuly SF6?
  5. Počet volnych elektronovych paru H2S ?
  6. Pocet elektronovych paru HCl?
  7. Jaka je n-cetnost rotacni osy H2O2 n=J
  8. Rad vazby molekuloveho orbitalu kysliku?
  9. Kolik vertikalnich rovin zrcadleni ma chlorid fosforyl?

Příspěvek upraven 16.03.12 v 15:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2724
18.2.12 11:19

Konkrétní odpovědi neprozradím (z hlavy většinu nevím a vyčučet to z periodické soustavy by si měl každý sám, k tomu cvičení a domácí úkoly jsou). Takže si najdi kapitolu Orbitalová teorie chemické vazby, Pauliho princip atd. (jde to i vygooglovat), vem si tabulku a bádej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
18.2.12 11:25

Tohle neni ani domaci ukol ani cokoliv jineho do skoly, ale to je asi jedno. I tak dik za nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
18.2.12 11:35

Povím jen ty, co zvládnu z hlavy, snad se nepletu:

1. 5
  2. 9
  3. 0
  4. ---
  5. sp3d2
  6. 2
  7. 3

Snad už nemám z té mateřské vygumovanej mozek a je to správně :oops: :roll: .

Příspěvek upraven 19.02.12 v 11:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
18.2.12 11:46
BaraF píše:
Konkrétní odpovědi neprozradím (z hlavy většinu nevím a vyčučet to z periodické soustavy by si měl každý sám, k tomu cvičení a domácí úkoly jsou). Takže si najdi kapitolu Orbitalová teorie chemické vazby, Pauliho princip atd. (jde to i vygooglovat), vem si tabulku a bádej…

I ty baru, že ty nejsi úča?! :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
18.2.12 12:39

Nejsem. A ty otázky jsou přece typické cvičení. A protože se chemií už poměrně dlouho živím (a neučím ji) tak si nepamatuju kde je který prvek (třeba vanad) v systému…
Ale mylím si, že sirovodík má volné 2 el. páry - síra je šestivazná, dva el. jsou využity k vazbě na dva vodíky, zbývají 4 elektrony tj. dva páry. Anebo jsem toho zapoměla víc než jsem si myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
18.2.12 15:29
BaraF píše:
Nejsem. A ty otázky jsou přece typické cvičení. A protože se chemií už poměrně dlouho živím (a neučím ji) tak si nepamatuju kde je který prvek (třeba vanad) v systému…
Ale mylím si, že sirovodík má volné 2 el. páry - síra je šestivazná, dva el. jsou využity k vazbě na dva vodíky, zbývají 4 elektrony tj. dva páry. Anebo jsem toho zapoměla víc než jsem si myslela.

Zas tak typické otázky pro střední školu to nejsou, teda ta 4. a pak od 8. Aspoň já takově věci na gymplu běžně neučím :oops: .
Jasně že je síra šestivazná, ale ač jsem sama očíslovala bez 4., skáče mi tam a ať to opravuju jak chci, při vynechání čtyřky se mi příspěvek automaticky ukládá s čísly po sobě. :pocitac: Tak 4. napíšu a vynechám. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
19.2.12 11:23

Diky,
zbytek si necham na badani pri dlouhych zimnich vecerech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová