Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potrebovala bych poradit s nekolika otazkami z anorganicke chemie. Nikde se mi na netu odpovedi nedari najit a tolik energie abych se to znova ucila jako na gymplu se mi do toho dat nechce.Poradite?
1)Kolik nesparovanych elekronu ma mangan ?
Příspěvek upraven 16.03.12 v 15:03
Konkrétní odpovědi neprozradím (z hlavy většinu nevím a vyčučet to z periodické soustavy by si měl každý sám, k tomu cvičení a domácí úkoly jsou). Takže si najdi kapitolu Orbitalová teorie chemické vazby, Pauliho princip atd. (jde to i vygooglovat), vem si tabulku a bádej…
Tohle neni ani domaci ukol ani cokoliv jineho do skoly, ale to je asi jedno. I tak dik za nazor.
Povím jen ty, co zvládnu z hlavy, snad se nepletu:
Snad už nemám z té mateřské vygumovanej mozek a je to správně
.
Příspěvek upraven 19.02.12 v 11:34
BaraF píše:
Konkrétní odpovědi neprozradím (z hlavy většinu nevím a vyčučet to z periodické soustavy by si měl každý sám, k tomu cvičení a domácí úkoly jsou). Takže si najdi kapitolu Orbitalová teorie chemické vazby, Pauliho princip atd. (jde to i vygooglovat), vem si tabulku a bádej…
I ty baru, že ty nejsi úča?!
![]()
I ty baru, že ty nejsi úča?!![]()
Nejsem. A ty otázky jsou přece typické cvičení. A protože se chemií už poměrně dlouho živím (a neučím ji) tak si nepamatuju kde je který prvek (třeba vanad) v systému…
Ale mylím si, že sirovodík má volné 2 el. páry - síra je šestivazná, dva el. jsou využity k vazbě na dva vodíky, zbývají 4 elektrony tj. dva páry. Anebo jsem toho zapoměla víc než jsem si myslela.
BaraF píše:I ty baru, že ty nejsi úča?!Nejsem. A ty otázky jsou přece typické cvičení. A protože se chemií už poměrně dlouho živím (a neučím ji) tak si nepamatuju kde je který prvek (třeba vanad) v systému…![]()
Ale mylím si, že sirovodík má volné 2 el. páry - síra je šestivazná, dva el. jsou využity k vazbě na dva vodíky, zbývají 4 elektrony tj. dva páry. Anebo jsem toho zapoměla víc než jsem si myslela.
Zas tak typické otázky pro střední školu to nejsou, teda ta 4. a pak od 8. Aspoň já takově věci na gymplu běžně neučím
.
Jasně že je síra šestivazná, ale ač jsem sama očíslovala bez 4., skáče mi tam a ať to opravuju jak chci, při vynechání čtyřky se mi příspěvek automaticky ukládá s čísly po sobě.
Tak 4. napíšu a vynechám. ![]()
Diky,
zbytek si necham na badani pri dlouhych zimnich vecerech ![]()