Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěla bych se zeptat, jaký je nejúčinější chemický čistič na koberce. Chtěla jsme si koupit nějaký práškový, ale prodavačka mě upozornila, že pokud ho napoprvé nevyužiji, tak by mi do dalšího čištění mohl zvlhnout. Máme totiž jenom jedem koberec u PC stolku, rozměry 1,5×1,5m. Nemáme ani žádný tepovač
Tak si nevím rady, čím koberec (světle hnědý) vyčistit ![]()
Děkuji za vaše rady ![]()
měla jsem práškový Vanish a je s tím strašlivá dřina a ještě to dost smrdí - větrala jsem pak ten chemický pach aspoň 2 dny ![]()
já si kupuju takové pěny ve spreji, některé děljí už rovnou s kartáčkem (myslím, že to byla značka Omino Bianco), naneseš kartáčkem pěnu, necháš zaschnout a vyluxuješ. a nebo si kup takovou tu suchou pěnu - roztok, který se rozdělává do vody a nanáší žíňkou (teď tomu nepřijdu na jméno, ale určitě si někdo vzpomene
)
jo, ještě v průběhu čištění bych doporučovala odstranit dítě a hodně větrat. opravdu to má silné aroma…
nozu, díky za typy, hdne dneska půjdu shánět. Doufám, že seženu. Kde jsi to kupovala ty? Klasicky v drogérii?
my budem potrebovat vycistit velky koberec,pres cely obyvak i v pokoicku,asi budeme muset zavolat firmu se strojem
zoubky, buď v klasické drogerii a nebo v hypermarketu. určitě něco seženeš.
rakosnicek - u nás je možnost půjčit si za pár korun na jeden den profi stroj - půjčujeme si ho společně ještě s kamarádkou a krásně si vyčistíme koberce samy. obsluha je opravdu jednoducháí a koberec je za chvilku čistý. možná máte v okolí taky tuhle službu.
Zoubky, já používám takový čistič na koberce od Amway,naředím ho s vodou- na pěnu, nechám přes noc působit a pak to všechno vysaju,vůbec nesmrdí. Nepotřebuješ k tomu žádný tepovač,jen klasickou hubku k nanesení pěny na koberec.je to litrovka,kupuju za 240 Kč,a udělám z toho 10 litrů té pěny.Nedá se to srovnat s vanišem,ten po zaschnutí lepí.
Tak už jsem si koupila ten čistič, co psala nozu. Snad mi dopřeje počasí, abych čištění mohla dělat venku na dvorku a ne na drahých parketách ![]()
Děkuji vám za rady a typy ![]()
Tak mně se suchej Vanish osvědčil, vyčistil skvrny, který tekutej nevyčistil. Super je, že nemusíš rozdělávat roztok a pak zbytek vylívat do záchodu. Zavřít pytlík snad není takovej problém…
Lasicka píše:
Tak mně se suchej Vanish osvědčil, vyčistil skvrny, který tekutej nevyčistil. Super je, že nemusíš rozdělávat roztok a pak zbytek vylívat do záchodu. Zavřít pytlík snad není takovej problém…
Mně zase varovali, že by ten suchý Vanish mohl zvlhnout
No nic, pokud nezabere ten ,co mám doma, tak klidně koupím Vanish ![]()