Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, jak to děláte s miminkama, když jsou takový horka? Dneska v noci jsem naměřila Elišce v pokoji 27 stupňů, přes noc to kleslo o stupeň, i když bylo otevřené okno. Přijde mi, že to je moc a mám trochu obavy
, dělte něco proti tomu? Ochlazujete nějak? A co s dětma?
Evi malý je sice už starší,ale běžně přez léto máme na spaní 28 stupňů
Hrůza.Takže spí jen v lehkém tričku,když byl menší,jen v plince,kolem postýlky mu přehazuju mokré plínky,at mu trošku zvhlčím vzduch.Snažím se aspon trochu vyvětrat,ale třeba včera večer bylo venku 28 stupnu,takže vyvětrat nešlo.Větrák malého ruší.Celé léto nadávám a těším se na zimu a v zimě naopak ![]()
Přes den pokud svítí přes okno sluníčko, tak okno zatemnit a nevtrat. nechat okno zavřené. větrat max po ránu, nebo dokud strana domu není ohřátá od sluníčka, a pak v noci.
Máme obyvák že nám svítí slunko od rána přes balkon, odpoledne se otočí zas z druhé strany … je tu na chcípnutí, ale zatažení a větrání přes koupelnu kde svítí až večer trochu pomáhá.
malej spal jen v plínce a tílku, přikrytý takovou tou plínou - osuškou, a klidně bych ho i osuškou přikryla kdyby nebylo nic jiného, nebo třeba jen povlakm na deku.
No právě, já taky větrala jak o život, ale pod 26 to nešlo. Mokrý plíny vyzkouším, taky spí jenom v bodýčku, pokud se to zhorší, svlíknu jí úplně. Nad větrákem jsem taky přemejšlela, že bych se snažila ochladit vzduch, ale bojím se, aby jí to neofouklo třeba, vůbec nevím, kam až u těch malejch dětí můžu zajít ![]()
andela: Eliščin pokoj je na straně, kde svitne sluníčko jen ráno, jinak je tam celej den stín a stejně
. Je to v prvním patře, pod střechou, asi to bude tím, dole máme chladněji, když budou extrémní horka, asi ji nechám spát v obýváku ![]()
Evi, my máme celou noc okolo 28 stupňů a nejde udělat nic
jsme v podkroví, klimošku máme mobilní, takže vyklimatizuje prd, střecha i dům jsou prostě rozpálené.. Malý mně spí v bodýčku s krátkým rukávem a bavlněném spacím pytli, nepotí se, tak snad je to OK..
Jinak větráme jen v noci, ale v těhle horkách to nepomáhá…
eva76 píše:
andela: Eliščin pokoj je na straně, kde svitne sluníčko jen ráno, jinak je tam celej den stín a stejně. Je to v prvním patře, pod střechou, asi to bude tím, dole máme chladněji, když budou extrémní horka, asi ji nechám spát v obýváku
My máme ložnici na západ, takže tam sluníčko pere podstatnou část dne, máme sice nepropustnou roletu, ale to je taky na prd… ![]()
Zkus namočit prostěradlo a obalit jím postýlku, udělat takovej stan, pak se těm mrňousům o hodně líp spí a jinak asi je lepší spíš zvlhčovat než dávat větráky, my máme naštěstí ložnici severní, tak je to pohoda.
Holky, to vedro je fakt děsný!
Takhle to momentálně vypadá u nás doma. ![]()
Prosím omluvte mi trochu více odvážnější fotku, ale nyní to jinak nejde!!! ![]()
Nejvíce mi je líto našeho malýho Honzíčka, je vidět, že i na něj, je to už příliš
Snad se už brzy ochladí! ![]()
Lexina: ![]()
Jinak, to prostěradlo není špatnej nápad, jen vymyslet, jak ho zavěsit
, na druhý straně se přítel neustále chlubí, jakej je génius, tak se může realizovat ![]()
Ahoj holky,
koukám, že je to všude stejný a už se zase všichni těšíme na ochlazení
.
My bydlíme taky v podkroví, takže tady je příšerně. Musím mít všechna okna otevřená, jinak by tady bylo k nežití.
Na postýlku taky dávám mokré plíny, malej spinká jenom v bodýčku přikrytý plínou. Včera manžel koupil větrák a Vítek u něho v poho spinká. Je nastavený tak, aby to na něj nefoukalo.
My máme byt kde pálí sluníčko od rána do večera a máme doma 28st a ani večer to nechce jít moc dolů, ale začali jsem přes den nevětrat a rolety máme pořád stažené a poslední 2 dny máme 25st, tak aspon něco. Malou nechávám spát přes den jen v plince a přes sebe má látkovou plinku a v noci spinká jen v teňoučkém overálku.
Evo s těma prostěradlama to takhle dělaj v nemocnicích.
Taky mně napadlo, že by se na to dalo báječně použít prostěradlo do gumy na dětskou matraci, akorát se to musí pořádně vyždímat, aby to nekapalo. Pak to jenom přetáhneš přes postýlku. Normální se dá použít taky, akorát se to musí v rozích nějak zachytit, aby to drželo, zkus kolíčky na prádlo.