Podnájem bez kauce

Anonymní
8.6.10 12:45

podnajem bez kauce

Zdravim holky,chtela bych znat vas nazor,mam byt 1+1-moc pekny v Prostejove…ted je blba doba na prodej a jelikoz bydlim s pritelem u neho,tak ho zatim pronajimam…mela jsem tam ted nekolik mesicu bezproblemovou holku,platila,komunikace v pohode,jenze se ji naskytla prilezitost na koupi vlastniho a odchazi…dlouho jsem nikoho nemohla sehnat,az ted …

Jenze je to par,pani v inv.duchodu,pan pry pracuje..nemaji na slozeni kauce a nabidli moznost,ze by k najmu s inkasem davali navic 1 000KC na postupne dorovnani kauce…okoli me zrazuje,ze treba muzou byt casem neplatici,ze nebudu mit zadnou kauci…ze je problemove je vystehovat apd.

Samozrejme zalezi jak je postavena smlouva,ale zase zadna neni uplne dokonala,100% …

Mate nekdo s timto osobni zkusenost?Na jednu stranu chci pomoct a chapu,ze nekdo nema treba 10tis. jen tak bokem volnych,ktere by treba rok nepostradal..Na druhou stranu se bojim,kdyby byli problemovi,neplatili…jaky je vas nazor?Dekuji Katka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
8.6.10 12:50

Žijeme po podnájmech a kauce mi připadá úplně normální.
Já bych si nenapakovala do bytu cizí lidi jen tak.
Doba je zlá a lidi ještě horší :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.10 12:56

XYZ

Zakladatelko,já si myslím,že neplatič se může stát časem kdokoliv.Nikdy nevíš.Může ze dne na den přijít o práci apod..Z tohoto hlediska bych to neposuzovala.Ale právě to jistí ta kauce.

My máme taky byt v pronájmu,kauci máme složenou.Máme to štěstí,že se s majitelem,i přesto,že smlouva zní jinak,jde na spoustě věcí domluvit.Např.když jsme měli nedoplatek za vodu - tu máme jedinou v nájmu zahrnutou,počkal s platbou..

Jako nájemce je chápu,taky nemáme volné finanční prostředky.Jako pronajímatel chápu Tebe,chtěla bych jistotu..

Co ale vím,žádný pronajímatel nemůže svého nájemce vyhodit ze dne na den.Je tam určitá výpovědní lhůta..Okamžitě to lze jen z vážných důvodů,jsou stanoveny zákonem a to neplacení je jeden z těchto důvodů.Je to tam upraveno i na počet dní,mám pocit..

Pokud se Ti zdají seriozní,pán má stálou práci a paní důchod,asi bych jim vyhověla.S tím,že bych smlouvu sestavila s právníkem.Ten poradí,jak vše řádně ošetřit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.10 13:02

DEkuji za nazory¨,jak rikam…Holka co tam do tetka byla slozila kauci 10tisic,platila predem,kdyz jsem dosla se mrknout po domluve do bytu,tak cisto a vonavo,posilala penize 3dny predem,sousedi nemeli na ni jedinou stiznost-idealni podnajemnik…

Prave doba je zla,lidi bez penez…Ted je situace na trhu blba,jinak bych byt prodala a mela klid,ale s takovou bych prodelala,coz nechci :-?

• Citovat
  • Upravit
ave
837
8.6.10 13:17

Já jsem v tomhle moc opatrná, takže bych hledala někoho, kdo je schopný dát kauci. Myslím, že ani v Prostějově nebudeš mít problém jednopokojáč pronajmout. Co vím, je o ně většinou největší zájem. Chápala bych, že nějaká mamča s dítětem nemůže dát kauci, ale dva dospělí lidé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.6.10 13:25

No kdyby to nebylo v Prostějově, kde se práce pro mě blbě shání, tak bych ho okamžitě koupil…
Nejlepší je pronajímat někomu, o kom máš reference z jeho minulosti. Ale kolik takových je, že ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.10 13:32

no prave…muj kamarad je pravnik a rikal,ze dokanale vse ve smlouve osetrit nejde a ze jsou pak s neplatici hrozne popotahovacky a na dlouho,on rikal at do toho nejdu…ale u me ta holka je jen do posledniho v mesici a me se pak nechce platit vechny zalohy a platby z meho platu a to jsem navic ve zkusebce,takze sama nemam financni a pracovni jistotu…

takze jinak bych pockala,ale ted kdyz se naskytli ti dva a nikdo jiny neni…Napadla me i realitka,ti vetsinou maji klienty v zaloze,ale tu holku ,ktera tam ted je sem sehnala pres realitku-oni napsali ne moc kvalitni najemni smlouvu,jsem ji musela s pravnikem opravit,at je v pohode a za to vsechno chteli 5tisic…Holka davala 3 a ja 2tisice…tak proto jsem to chtela zkusit poresit prvni sama…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
8.6.10 13:34

taky pronajimame byt a taky s kauci a radnou smlouvou.

za mne je tedy lepsi mit byt nepronajaty a prazdny nez s neplaticimi najemniky, ktere nemuzes z bytu dostat…

• Citovat
  • Upravit
7366
8.6.10 13:51

Anonymní, a ty máš inzerát normálně na sreality.cz? Protože mi je divný, ž bys nikoho nenašla. Tam se ti obvykle ozvou i realitky, jestli mohou nabízet, a provizi si pak vezmou od podnájemníka.

Osobně bych byla tvrdá. Pokud je pro někoho problém sehnat cca deset tisíc, měla bych velké obavy, jestli pak bude platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.10 13:59

na sreality inzerat nemam,jen obvolavam zname,jsou nejake vyvesky po meste v mestskych novinach…a realitka chtela pred rokem opravdu 5tisic,z toho 3litry najemnik a 2 litry ja…Shanim podnajemnika 14dni…z toho se mi ozvala pani,ze by chtela na delsi dobu cca nekolika let a ted ti dva,tot vse

• Citovat
  • Upravit
598
8.6.10 14:02

ahoj chtít po někom kauci mi přijde naprosto v pořádku. Nenastěhova bych si do bytu někoh bez této jistiny,máš to záruku oři tom když neplatí nebo když hodně spotřebují energii.....přijde mi celkem normální chtít kauci 20-30tisíc jako eventuální amortizaci za poškození nějakého zařízení, je dobré si tuto kauci dát do smlouvy a že v případě nedodržení smluvních podmínek propadá ve prospěch pronajímatele…
jinak do svízelné situace se může dostat každý,ale jestli chceš za někoho pak platit nájem dělej jak myslíš já bych do toho nešla… znám dost případů kdy se lidi díky známým a své dobrotivosti dostaly do dost veliké šlamastiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.10 14:06

souhlasim s tebou,budu dal hledat a platit si od pristiho mesice poplatky sama,zkusim tu realitku pokud se mi uz nikdo do konce tydne neozve…

DEKUJI VSEM NA NAZOR :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7366
8.6.10 14:37

na sreality platíš přes SMS a tuším něco okolo stovky na týden. Ale myslím, že je to vpodstatě jistota, že někoho najdeš.

Jinak podmínky má každá realitka jiné, ale obvykle to bývá tak, že ty dostaneš co chceš a oni si od klienta vezmou provizi. Ale služby za to nenabízí žádné, jen prostě najdou… Pak, pokud chceš smlouvu, nebo aby to zajišťovali celé oni, platíš něco ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.10 15:11

jojo,asi jeste poremyslim nad tim SReality,dik

• Citovat
  • Upravit
127
8.6.10 16:44

Lidi do podnájmu určitě jen s kaucí. Jednou jsem takto vyšla vstříc mladému páru, po půl roce začali platit opožděně a pak vůbec, poté, co jsem jim dala výpověď jsem ještě zjistila, že toho v bytě spoustu zničili (resp. jejich pes, který tam posle smlouvy neměl vůbec být…). A i když mám dobrou smlouvu, abych to z nich dostala, musím to dát k soudu, s čímž jsou samozřejmě náklady navíc (naštěstí si to dělám sama) + čas nad tím strávený. Když to po nich za 2 roky dostanu, budu ráda…Takže kauce je přeci jen nějaká jistota, nikdy nevíš, na koho narazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný