Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím jdu si pro radu ![]()
Zase to zůstalo na mě ( manžel to snad pak případně namontuje ) abych našla nějaké opatření proti otevření okna. Bydlíme v bytě ve 4 patře takže je to nutnost něco pořídit. JAké máte vy zkušnosti?Koukala jsem na ty plastové ale to se mi nezdá.
Pak jsem našla takové kliky nemáte některá zkušenost
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
Případně s montáží jestli to některý z manželů v pohodě zvládnul? MOc děkuji
Jé, to mě taky zajímá
. My zatím máme dvě kliky vedle sebe svázané provázkem, ale je jen otázka času, kdy na to starší dcera přijde
.
HKAC no já si bláhová myslela že Teri okno neotevře že neotočí klikou máme plastové jo a houby seděla si na okně s manželem za zády a manža kouká a ona v pohodě to otevřela udělalo se mi až zle takže to musím zařídit a někde ty kliky sehnat
No tak tohle mi naši tvrdí taky, když vždycky nadávám, že nemají nijak zabezpečená okna (bydlí v 6.patře). Prý to jde ztuha, že to neotevře
. My bydlíme ve 2.patře, ale bojím se úplně stejně. Měli jsme tu chlapa na sítě do oken - nastěhovali jsme se a už tu byli v každé místnosti v jednom okně sítě, jen v kuchyni ne, tak jsem chtěla síť i tam. Pán naměřil okno, řekl, že až to přiveze, vezme mi i ty kliky, ale pak přijel, síť byla malá, přeměřil znovu, přivezl znovu a zase byla velká
. Pak už se neukázal (neplatili jsme ani zálohu, takže mi to zas tak nevadilo, když jsem viděla, jak to měří tím svinovacím metrem - centimetr sem centimetr tam). Ale na kliky jsme nevzpomněli. Říkal, že nedoporučuje takové ty zábrany, co šroubují do rámů, páč prý jak se rám navrtá, už okna ztratí záruku. Že jsou lepší ty zamykací kliky. Jsem ani nevěděla, že to existuje. Teď mám v plánu zas pátrat po té síti (je to jak u vás - jak to neobstarám já, tak to nemáme), tak se zeptám i na ty kliky - jednu firmu máme teď nově hned vedle baráku.
Hkac odkud jsi????sítě také máme ted jsem nechávala dodělávat protože jsme si inteligenti s manžou nechali udělat před 3 lety jen o obýváku a ložnice do dětského a na balkon ( není to klasický balkon je tam větší okno a dole plastová výplň) nám doveze snad koncem týdne, ale kliky nedělá
Ahoj, my máme kovové uzamykatelné kliky kvůli zlodějům (přízemí). Po internetu bych to asi nekupovala, nám přišel pán a vzal si jednu původní kliku a pak donesl 8 nových. Myslím, že univerzální neexistují. Okna jdou zamčít v jakékoliv poloze, tzn. otevřené, větračka i zavřené, prostě nejde otočit klika. Je možnost mít všude stejný klíč a nebo každá klika jiný klíč. Zamyká se pouhým stisknutím, odemčít musí se klíčem. S montáží neporadím, montoval montér..
Resut
hkac koukla jsem na profil kdyby jsi chtěla mám ozkoušenou firmu z Pha 6
katty, díky. Zkusím nejdřív tu u nás, přeci jen potřebujem jednu síť, tak abych neplatila víc dopravu..
Napíšu fakturu s DPH:
6ks klik + shodný klíč 3858.60
montáž 1h 327.00
doprava 20km a 7.50 163.50
po zaokrouhlení 4350 Kč
Žádná láce, ale když sousedy vykradli-prohlédli jednoduchým vyháknutím a otočním kliky (okno otevřené na větračku), tak jsme neváhali..
Resut-Brno
REsutz moc díky díky
Hkac volala jsem týpkovi co dělá ty sítě a dělá okna a tak dále ty bezpečnostní kliky nedělá škoda ale doporučil mi ať to manža koupí v OBI NEBO HORNBACHU a že si to šikovný týpek i sám namontuje
To ti řeknu je zase maturita na to jsem se neptala až doveze sítě tak se optám
Hkac tak jsem našla stránky vše pro okna mluvila přímo s technikem a tyto kliky se dají objednat jsou univerzální a bezpečné takže vyberem barvu a manža je tam vyzvedne jsou na Praze 4 a montáž dokáže sám šikovný
http://www.vseprookna.cz/…O-zamek.html
jsou vlsntě stéjné jako jsem dávala ten první odkaz