Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Joo a k velikosti toho našeho koše
- má 35 litrů, takže tak nějak středně velký.. ![]()
my máme koš veliký, jsme teda sami dva a chodíme taky docela často, ale když si ve vašem případě představím těch 5 plenek v koši, chodila by jsem každý den i kdyby byl koš poloprázdnej, přece jen je to biologický materiál a asi by to do druhého dne dost smrdělo, koš nenchávám nikdy dlouho, protože v něm všechno hnije, ohrazky a slupky od banánů,… ![]()
V létě vynášíme odpadky každý den, v zimě 1× za dva dny. Záleží, kolik odpadu naše čtyřčlenná rodina vyprodukuje. Manželovi nedělá žádný problém ten pytel vzít a hodit do popelnice.
Že jóóó!!
Taky mu říkám, že se ty plínky musí vyhazovat každý den, i když jsou jen počůrané tak to nesmrdí a pokakané dávám do takových voňavých pytlíčků a vyhazuju sama, to se mi pod kočár vleze
(ale malý má často zácpu, takže jich zas tolik není).
Prostě celé je to o tom, že ho to strááášně obtěžuje ten pytel popadnout a jít.. ![]()
A.
U nas vynasi jenom chlap, ja to tahat ze tretiho patra s dvema detma nebudu. Ale kecu ma taky plno
A je to taky skoro kazdej den, podle toho, kolik plinek je potreba a jestli se vari neco velkyho nebo treba kdyz probiram postu (i kdyz se snazim recyklovat, obalky se prej nesmej do popelnice na papir).
Vynáší denně manžel dobrovolně. Plenky nemáme (tedy máme látkové), obaly separuju, niméně máme malý koš. Stejně by mi to dýl smrdělo. Tříděný jsem dřív musela vynášet sama, teď už i ten vzal manžel namilost. ![]()
Mmch my máme v domě zakázáno dávat pytlíky s odpadky před dveře. Každý ať si čuhá svoje doma.
Za porušení lepí správce na dveře cedulky SMRDÍM. ![]()
IMI píše:ŠPATNĚ: viz MÝTY O TŘÍDĚNÍ ODPADU
(i kdyz se snazim recyklovat, obalky se prej nesmej do popelnice na papir).
Před vhozením do kontejneru musím z dopisních obálek vytrhnout fóliové okénko. ŠPATNĚ
Do kontejneru na papír můžete vhazovat obálky celé. Zpracovatelé mají zařízení, která si s fóliovými okénky poradí za vás.
AHojky, my teda zatím děti nemáme, ale odpadu máme jako velká rodina. Nechápu, kde se to u nás bere ![]()
Manžel bere koš vždy když je plný a bere ho když jde ráno se psem (před prací) Nevidí v tom teda žádný problém. ![]()
My jsme tři, koš naplníme bleskovou rychlostí a keců je kolem toho taky plno
„Jsem jak popelář, denně chodím s košem, nedělám nic jiného“ a tak podobně
Asi normální no
Přitom denně večer chodí se psem, tak to má po cestě.
Asi by to bez těch řečí nešlo, to neřeš
Já taky co chvíla na něco brblám ![]()
No my jsme tři, vaření flákám, co to jde
a když Maty ještě plínkoval, chodili jsme s košem za 1-1,5 dne. Teď ho vynášíme tak za 1,5-2 dny.
Je pravda, že když byl Maty miminko, chlap si vždycky večer připravil na stůl lísteček, aby nezapoměl každý ráno vynést odpadky. Teď to většinou zvládám sama.
Ve vašem případě mi spíš přijde, že chlapovi něco přeletělo přes nos (= i muži mají své dny). Scény kvůli odpadkům bych čekala spíš od sebe (těhotenská demence dokáže divy
) než od chlapa.
neczuz kdyz ono je to primo napsany na tom kontejneru, takze to radsi vyndavam ![]()
my většinu odpadu vytřídíme, navíc 5× do týdne jsme doma jen na snídani a večer, takže koš vynáším 1× za 2-3dny, pravda o víkendu se toho sejde víc, jak vyvářím, ale myslím, že je úplně jedno, jak často je třeba koš vynést.
Když měla malá pleny, tak jsem taky vynášela koš ikdyž byl poloprázdný a to ho máme zavřený ve skříňce a ještě je s víkem, které těsní, takže žádný smrady okolo nejdou, ale i tak se mi to nechtělo doma skladovat.
Argument manžela je postavený na hlavu - nevím tedy, kde máte popelnice, ale předpokládám, že to má cestou tak nevidím, kde je problém ![]()
Taky vždy, když je třeba nechám zavázaný pytel u dveří a ten kdo z nás jde první ven, ten to prostě vezme a vyhodí, manželovi o nic říkat nemusím. To je podle mě naprosto logický ![]()
btw. tříděný odpad musíme nosit cca 500m od baráku a toho máme víc jak směsného, takže tam nějaké brblání občas je, protože máme kontejnery prostě z ruky a ne cestou na mhd.
Ale tam si to odnesu bez řečí sama, klidně večer jako soukromou procházku, protože jsem ráda, že jsem rodinu naučila třídit, tak abych je tím ještě třeba „neodradila“ ![]()
fragola píše:
Ahoj, koš 35 l - vynášíme 2× denně
Fragola - ale s vaší početnou rodinou mi to přijde ještě málo
![]()
Holky, včera jsem zas měla scénu, JAKTOŽE UŽ JE ZASE PLNÝ KOŠ, VŽDYŤ JSEM HO VYHAZOVAL VČERA???????
To víte, ono je strašný problém ho za dveřma, kam mu ho nachystám (zavazovací sáček), ráno popadnout, když jde do práce.
Asi ho budu tahat já, když mám kočár, 2 děcka + Míšin malý kočárek pro panenky a takhle se musíme nacpat do malého výtahu.
Nehledě na to, že pokaždé vycházíme ven za takového chaosu, kdy já lítám po bytě a hledám flašku s čajem, náhradní mikinu … a přitom řvu na Míšu, at hlídá Nikyse, at nejde na schody, takže si na nějaký koš opravdu nevzpomenu. 
A taky skoro denně vařím a jaksi v něčem ty suroviny jsou zabalené, že, tudíž je z toho další odpad.
Grrrrr, to jsou nervy, máte taky někdo takového „cholerika nechápavého“?? 
A taky mi bylo řečeno, že NEZNÁ NIKOHO, kdo by chodil denně vynášet odpadky. Tak jasně, že jeho kamarádi, co bydlí bud sami nebo s přítelkyní neudělají tolik „bordelu“ jako naše 4členná rodina, potažmo s batoletem, které odmítá nočník, takže máme denně tak 5 plenek, což zabere půlku koše…
raději nepřihlášená A.