Jak na kuchyňské moly?

27259
3.6.10 21:48

Jak na kuchyňské moly?

Holky prosím vás moc o nějakou zaručenou radu co s těma mrchama lítajícíma. Špajzní skříň jednou týdně vymývám důkladně, veškerý nakažený potraviny bez milosti vyhazuju, už jsem zkusila i takový ty lepítka, na který by se měly přilepit, což o to někteří se přilepily, ale larvi se nepřilepí. Štve mě, že se dostanou i do zavřených krabiček. Tuhleva jsem šla dělat řízky, šáhnu po strouhance, kterou jsem kupovala zhruba týden předtím a co myslíte, byly tam. Už jsem z těch mrch hotová, nesnáším, když otevřu špajzku a vylítne motýlek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
3.6.10 22:02

Zkoušela jsi mololapky Raid? Nám to pomohlo. Měla jsme jich taky dost, viděla jsem je všude (skoro se mi o těch potvorách i zdálo). Ale pak jsem koupila Raid proti potravinovým molům, mělo by to chytat ty samečky, aby se dál nemnožili. A fakt to zabralo. Teď už teda bydlíme jinde, ale od té doby jsme je v tom starém bytě neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
3.6.10 22:06

Jojo mololapky jsem zkoušela, zabralo to na chvíly, pak se zase objevily, podotýkám, že i přes ty mololapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
3.6.10 22:16

Jo,tak to bych taky ráda věděla , co s těma mrchama třepotavýma. :cert: Já jse vždycky vyhubím( mololapky, vyhážu, co načali, létavce praštím), takže chvilku je klid a pak se objeví zas. Asi si to vždycky v něčem donesu…Momentálně máme doma taky rojení. :roll: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
3.6.10 22:49

Taky mi pomohly mololapky, ale občas se nějaký ten třepotálek objeví. Větší klid mám od doby, kdy jsem vzala na milost těch pár pavoučků, co se ve špajzce usídlili. Viděla jsem je chytat ty larvy, tak už mi nevadí. Ale já jsem praštěná bioložka, ne každý pavouky snese :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
3.6.10 22:53

Teda nedávno jsme taky bojovali - zabraly též lepítka Raid, až jsem koukala ,co se ji nachytalo :roll:

• přebrat důkladně všechny potraviny - není to kolikrát ani vidět, dostaou se do všeho vč. umělých obalů, čokolády, ořechy, strouhanka, mouka, suš. ovoce,… . Takže pomohlo téměř vše vyhodit a zbytek přesypat do dóz (mouka, kakao, br.knedlík, rýže,těstoviny…) :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
3.6.10 23:03

Já s moly problém nemám (nemám špajz :-) ), ale naši měli, vyzkoušeli kde co a jediné co zabralo - skleněné dózy a do nich všechno - hlavně mouka, strouhanka apod. a nemít extra velké zásoby. A než nakoupily dózy, tak ještě vymalovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
3.6.10 23:07

Když jsem si teď přečetla rady od ave, tak mi došlo, že jsem taky začala používat skleněné dózy a různé šroubovací skleničky. Taky jsem všechno pořádně vymyla - vytáhla poličky ze skříněk, ty potvory byly přilepené na jejich bocích, kam se normálně nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
3.6.10 23:42

My je teď máem doma taky. Lítají ale ze skříňky, kterou jsem celou prohlídla, vyhodila jediný možný zdroj (sušené hrušky), nic už tam jedlého není a oni odtamtud stále létají. Jsou-li za linkou, čím se živí? Proč nelítají odjinud? Lítají mi z horní rohové skříňky, přičemž všechny potraviny mám ve spodních šuplících!!!!! Je snad možný, aby bydleli nahoře a žrát chodili dolů? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
4.6.10 08:16

Áááá, taky nám ty mrchy tady lítají. Měli jsme v obýváku ve skříni sypaný čaje (blbci bez dóz :zed: ) a vlezli nám do toho. Od té doby se jich nemůžem zbavit, i když čaje už jsou dávno vyhozený.
Moje zkušenost, ty larvy jsou na neuvěřitelných místech. Máme nástavce na skříně a ony byly mezi skříní a nástavcem :nevim: . Tam není ani milimetrová škvíra, navíc nechápu, co tam žerou :zed: :zed: :zed: . Takže teď máme v plánu rozmontovat všechny skříně :roll: . A nebo rovnou koupit nový, protože jsme to stejně měli v plánu :lol: .
Zatím používáme lapače Biolit a je jich tam chycenejch už něco přes 30 8-o .

Všem bojovníkům proti molům zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
4.6.10 09:15

Ahoj holky tak my měli ty mrchy letajice někdy v prosinci koupilia jsem ti nalepky na co jse maji chytat vyhodili jsme vlasske ořechy a nejake cokolady co byli v kuch.lince mezi kafem.Pak dobry a ted se objevili znova ale vsechno jsem prohlidla a nic jsem nikde nenasla tak nevim odkud jsou.A hlavne je nemam mezi potravinami ale v lince kde mam sklenicky a hrnecky tam furt najdu nejakou nebo kdyz otevřu tak vylitne.Jsem taky s toho už neštastna.Hrozzznnyyyyy.Pekny dnik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
4.6.10 09:30

Ach jo - tak před půl rokem jsem myslela, že jsem se jich lepítkama Raid zdárně zbavila, ale uběhlo pár týdnů bez jejich přítomnosti a jsou tu zas..
Mám takový pocit, že klidně vydrží i několik měsíců jen tak někde vajíčka a pak se zase dají do boje..
Budu muset znovu všechno projít , vyčistit a polepit, ale příjde mi, že jak už tu jednou jsou, budou se s přestávkami objevovat stále..
Také jsem si koupila dozy - ale né na všechno - a jednou jsem si dokonce přinesla moly již ve vločkách z krámu :cert: :cert:

Také se vám po stropě prochází občas ten červ???
my na něj vždy pořádáme hon a zpívám u toho - hola hola hola, já jsem larva mola ( svěrák - večerníček o včelích medvídcích).. :mrgreen:

Jinak mám pocit, že se též zahnízdili hlavně úplně nad linkou, kam bohužel nedosáhnu ani ze židle a ani tam nevidím - jedině štafle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
4.6.10 09:33
Lizbeth píše:Také se vám po stropě prochází občas ten červ???
my na něj vždy pořádáme hon a zpívám u toho - hola hola hola, já jsem larva mola ( svěrák - večerníček o včelích medvídcích).. :mrgreen:

Jo, taky nám pochodují občas po stropě :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
4.6.10 09:53

Holky to jsem ráda, že je nás víc.
Jinak všechno mám pozavíraný ve škatulích, pravda ne ve skleněných, ale v plastových z Ikei, tam se zatím nedostaly, ale do jiných plastových jo. Červy fuj ty nesnáším snad ještě víc, jak bývají zakuklený v těch pavučinkách či co to je.
Lizbeth já je jednou přinesla s rejží z obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21548
4.6.10 09:55

já problémy sice nemám, ale prý pomáhá nechat veškerou mouku apod,co přinesete z krámu, přes noc v mrazáku - tím se zlikvidují donesené larvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný