Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hoj všem, ráda bych věděla jestli je na tom někdo podobně a podělil se o zkušenosti, neboť jsem v téhle branži nováček. Přítel je 23let po chemoterapii. Spermiogram má nula.Je nějaká naděje, že by nám pomohlo TESA/MESE?
@HankaS82 Chodíte někam do CARu? Proč se nezeptáte odborníků, kteří tomu rozumí?
@HankaS82 Ahoj. Jsme na tom úplně stejně jako vy. Přítel je taky po chemoterapii a bohužel o spermie taky přišel..Odborníků jsme se taky ptali, ale oni sami ti to neřeknou, zda tam něco najdou… Můžete to jen zkusit
@lleennttiillkkaa píše:
@HankaS82 Chodíte někam do CARu? Proč se nezeptáte odborníků, kteří tomu rozumí?
Odborníci sami nevědí…jen mě zajímalo zda má někdo podobné zkušenosti.
Škoda, že jim nikdo nedoporučil zamrazit spermie před chemoterapií normálně se to dělá. Zkusit udělat kvalitní mužský hormonální profil a dle toho teřba nějakou léčbu a pak zkusit SPG znovu. Odborník je sem tam někdo, ale cena je vyšší. Znám jednoho takového dr. v Praze. info do SZ.
Muz je po chemu i radioterapii, nastesti ma zamrazene spermie. Pokud tady byla zminka o dobrem dr v Pze tak jde urcite o dr Kociho. Je skvely androlog, ale bohuzel tez neni vsemocny, mimo to ze je soukromy a neni uplne levny, pokud jeste daleko bydlis je to mazec. Jinak nam rekli, ze pokud se tvorba spermii neobnovi do peti let, pak je to uz trvale. Jo a jestli pujdete do m/t tak zkuste omrknout okolni nemocnice, nejlip fakultky. Tam nam totiz nabidli operaci na pojistovnu a car chtel 15000.
Muz je po chemu i radioterapii, nastesti ma zamrazene spermie. Pokud tady byla zminka o dobrem dr v Pze tak jde urcite o dr Kociho. Je skvely androlog, ale bohuzel tez neni vsemocny, mimo to ze je soukromy a neni uplne levny, pokud jeste daleko bydlis je to mazec. Jinak nam rekli, ze pokud se tvorba spermii neobnovi do peti let, pak je to uz trvale. Jo a jestli pujdete do m/t tak zkuste omrknout okolni nemocnice, nejlip fakultky. Tam nam totiz nabidli operaci na pojistovnu a car chtel 15000.
@JanduleD píše:
Já právě našla, že ve FN Olomouc by m/t mělo být zdarma.Ale je to kus cesty, tak si nějak neumím představit to dojíždění…písnu tam a uvidíme. Přítel navrhoval, že půjdem do dárce, ale já z toho mám takový zvláštní pocit.Jak kdybych mu byla nevěrná ![]()
@HankaS82 my do car fn olomouc chodime a docent Dostal je uplne super. My tam presli ze Zlina, dojizdime 115-120km a teda kontroly pri stimulaci jsou mazec. Pokud mas bliz nejakou nemocnici s car a andrologii, tak se tam zkus zeptat tez. Ale jinak si car nemuzu vynachvalit, supr pristup, nesnazi se tahat prachy, za leky jsem neplatila nic a ivf nas vyslo na 13000, nebylo co mrazit. Drzim palce, at vam nejakou tu spermijku najdou a dockate se toho vytouzeneho miminka.
Zdravím všechny přispívající především by mě zajímalo jak to dopadlo zakladatelce @HankaS82 a dalším @JanduleD @Veruunčik
Právě nám vyrkli ortel, ze ani zamrazene spermie už nepřežili
Měli jsme štěstí, ze před 3 lety se nám podařilo jedno dítě ze zamrazenych, ale na druhé se již bohužel nedostalo. Zajímalo by mě jaké mate zkušenosti s MESA TESE a kolik vás to vyšlo? Nám nabídnul tento zákrok náš CAR a tam to vyjde na 11000kc. Čtu tady, ze jste objevili i nemocnici kde to dělají zdarma, ale nevim jak potom probíhá ten převoz spermii, aby se ještě nějak více nepoškodily
Mate někdo zkušenost?
Omlouvám se za anonyma ale je to citlivé téma a mám lehce prozraditelnou přezdívku ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechny přispívající především by mě zajímalo jak to dopadlo zakladatelce @HankaS82 a dalším @JanduleD @Veruunčik
Právě nám vyrkli ortel, ze ani zamrazene spermie už nepřežiliMěli jsme štěstí, ze před 3 lety se nám podařilo jedno dítě ze zamrazenych, ale na druhé se již bohužel nedostalo. Zajímalo by mě jaké mate zkušenosti s MESA TESE a kolik vás to vyšlo? Nám nabídnul tento zákrok náš CAR a tam to vyjde na 11000kc. Čtu tady, ze jste objevili i nemocnici kde to dělají zdarma, ale nevim jak potom probíhá ten převoz spermii, aby se ještě nějak více nepoškodily
Mate někdo zkušenost?
Omlouvám se za anonyma ale je to citlivé téma a mám lehce prozraditelnou přezdívku
My se po konzultaci s urologem, který se specializuje na neplodnost po chemo, rozhodli pro dárce. Máme 3měs. chlapečka
Anonymní
Manžel měl nastěstí taky zmrazené 3 dávky. Takže máme dvouletého syna a nyní čekáme druhé miminko. Kdyby neměl nebo by nám ani jedno nevyšlo, šli bychom do dárce. I tak jsme do IVF chodili s mixem spermií, kdyby náhodou. Je to na vás, zda to podstoupíte. Manžel byl a stále je přesvědčený, že by stejně nic nenašli, už i ty zmrazené spermie nebyly nic moc kvality.
@HankaS82 píše:
My se po konzultaci s urologem, který se specializuje na neplodnost po chemo, rozhodli pro dárce. Máme 3měs. chlapečka
Tak to gratuluji k chlapečkovi ![]()
Proč jste se tak rozhodli řekl něco zásadního prosím? A jak se jmenoval a odkud je pan doktor?
A mužů se ještě zeptat jak to vnimate vy a hlavně manzel když už je miminko na světě?
@Veruunčik tak to jste měli štěstí. My jsme měli 11 dávek a jen dvě byly s živými spermiemi. Z 2ivf máme chlapečka a po odebrání vajíček a mem 3 Ivf nám řekli ze s 9 dávek nic nežije
nevíme jak dal vždycky jsem chtěla aspoň dvě děti
aby tady byly v dospělosti pro sebe.
Holky zkuste na léčbu mudr. Kočího má i svoje webovky, ale jak jste anonymní nemohu to poslat třeba i pochemo se podaří nějaké vyprodukovat a apak až udělat mesa /tesa jinak to nemá smyl, bohužel Zp ho neplatí tak jako samoplátce, pracuje v Praze na dvouch místech. je super.