Chemoterapie a TESA/MESE

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1292
14.8.15 11:45

Chemoterapie a TESA/MESE

Hoj všem, ráda bych věděla jestli je na tom někdo podobně a podělil se o zkušenosti, neboť jsem v téhle branži nováček. Přítel je 23let po chemoterapii. Spermiogram má nula.Je nějaká naděje, že by nám pomohlo TESA/MESE?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
14.8.15 11:57

@HankaS82 Chodíte někam do CARu? Proč se nezeptáte odborníků, kteří tomu rozumí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
14.8.15 12:16

@HankaS82 Ahoj. Jsme na tom úplně stejně jako vy. Přítel je taky po chemoterapii a bohužel o spermie taky přišel..Odborníků jsme se taky ptali, ale oni sami ti to neřeknou, zda tam něco najdou… Můžete to jen zkusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
14.8.15 13:04
@lleennttiillkkaa píše:
@HankaS82 Chodíte někam do CARu? Proč se nezeptáte odborníků, kteří tomu rozumí?

Odborníci sami nevědí…jen mě zajímalo zda má někdo podobné zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
14.8.15 13:29

Škoda, že jim nikdo nedoporučil zamrazit spermie před chemoterapií normálně se to dělá. Zkusit udělat kvalitní mužský hormonální profil a dle toho teřba nějakou léčbu a pak zkusit SPG znovu. Odborník je sem tam někdo, ale cena je vyšší. Znám jednoho takového dr. v Praze. info do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
15.8.15 14:42

Muz je po chemu i radioterapii, nastesti ma zamrazene spermie. Pokud tady byla zminka o dobrem dr v Pze tak jde urcite o dr Kociho. Je skvely androlog, ale bohuzel tez neni vsemocny, mimo to ze je soukromy a neni uplne levny, pokud jeste daleko bydlis je to mazec. Jinak nam rekli, ze pokud se tvorba spermii neobnovi do peti let, pak je to uz trvale. Jo a jestli pujdete do m/t tak zkuste omrknout okolni nemocnice, nejlip fakultky. Tam nam totiz nabidli operaci na pojistovnu a car chtel 15000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
15.8.15 14:49

Muz je po chemu i radioterapii, nastesti ma zamrazene spermie. Pokud tady byla zminka o dobrem dr v Pze tak jde urcite o dr Kociho. Je skvely androlog, ale bohuzel tez neni vsemocny, mimo to ze je soukromy a neni uplne levny, pokud jeste daleko bydlis je to mazec. Jinak nam rekli, ze pokud se tvorba spermii neobnovi do peti let, pak je to uz trvale. Jo a jestli pujdete do m/t tak zkuste omrknout okolni nemocnice, nejlip fakultky. Tam nam totiz nabidli operaci na pojistovnu a car chtel 15000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
16.8.15 14:55
@JanduleD píše:
Muz je po chemu i radioterapii, nastesti ma zamrazene spermie. Pokud tady byla zminka o dobrem dr v Pze tak jde urcite o dr Kociho. Je skvely androlog, ale bohuzel tez neni vsemocny, mimo to ze je soukromy a neni uplne levny, pokud jeste daleko bydlis je to mazec. Jinak nam rekli, ze pokud se tvorba spermii neobnovi do peti let, pak je to uz trvale. Jo a jestli pujdete do m/t tak zkuste omrknout okolni nemocnice, nejlip fakultky. Tam nam totiz nabidli operaci na pojistovnu a car chtel 15000.

Já právě našla, že ve FN Olomouc by m/t mělo být zdarma.Ale je to kus cesty, tak si nějak neumím představit to dojíždění…písnu tam a uvidíme. Přítel navrhoval, že půjdem do dárce, ale já z toho mám takový zvláštní pocit.Jak kdybych mu byla nevěrná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
16.8.15 16:03

@HankaS82 my do car fn olomouc chodime a docent Dostal je uplne super. My tam presli ze Zlina, dojizdime 115-120km a teda kontroly pri stimulaci jsou mazec. Pokud mas bliz nejakou nemocnici s car a andrologii, tak se tam zkus zeptat tez. Ale jinak si car nemuzu vynachvalit, supr pristup, nesnazi se tahat prachy, za leky jsem neplatila nic a ivf nas vyslo na 13000, nebylo co mrazit. Drzim palce, at vam nejakou tu spermijku najdou a dockate se toho vytouzeneho miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.18 15:43

Nové zkušenosti s MESA TESE

Zdravím všechny přispívající především by mě zajímalo jak to dopadlo zakladatelce @HankaS82 a dalším @JanduleD @Veruunčik
Právě nám vyrkli ortel, ze ani zamrazene spermie už nepřežili :( Měli jsme štěstí, ze před 3 lety se nám podařilo jedno dítě ze zamrazenych, ale na druhé se již bohužel nedostalo. Zajímalo by mě jaké mate zkušenosti s MESA TESE a kolik vás to vyšlo? Nám nabídnul tento zákrok náš CAR a tam to vyjde na 11000kc. Čtu tady, ze jste objevili i nemocnici kde to dělají zdarma, ale nevim jak potom probíhá ten převoz spermii, aby se ještě nějak více nepoškodily :think: Mate někdo zkušenost?
Omlouvám se za anonyma ale je to citlivé téma a mám lehce prozraditelnou přezdívku :roll:

• Citovat
  • Upravit
1292
14.4.18 17:31
@Anonymní píše:
Zdravím všechny přispívající především by mě zajímalo jak to dopadlo zakladatelce @HankaS82 a dalším @JanduleD @Veruunčik
Právě nám vyrkli ortel, ze ani zamrazene spermie už nepřežili :( Měli jsme štěstí, ze před 3 lety se nám podařilo jedno dítě ze zamrazenych, ale na druhé se již bohužel nedostalo. Zajímalo by mě jaké mate zkušenosti s MESA TESE a kolik vás to vyšlo? Nám nabídnul tento zákrok náš CAR a tam to vyjde na 11000kc. Čtu tady, ze jste objevili i nemocnici kde to dělají zdarma, ale nevim jak potom probíhá ten převoz spermii, aby se ještě nějak více nepoškodily :think: Mate někdo zkušenost?
Omlouvám se za anonyma ale je to citlivé téma a mám lehce prozraditelnou přezdívku :roll:

My se po konzultaci s urologem, který se specializuje na neplodnost po chemo, rozhodli pro dárce. Máme 3měs. chlapečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
14.4.18 21:06

Anonymní
Manžel měl nastěstí taky zmrazené 3 dávky. Takže máme dvouletého syna a nyní čekáme druhé miminko. Kdyby neměl nebo by nám ani jedno nevyšlo, šli bychom do dárce. I tak jsme do IVF chodili s mixem spermií, kdyby náhodou. Je to na vás, zda to podstoupíte. Manžel byl a stále je přesvědčený, že by stejně nic nenašli, už i ty zmrazené spermie nebyly nic moc kvality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.18 00:58
@HankaS82 píše:
My se po konzultaci s urologem, který se specializuje na neplodnost po chemo, rozhodli pro dárce. Máme 3měs. chlapečka

Tak to gratuluji k chlapečkovi :srdce:
Proč jste se tak rozhodli řekl něco zásadního prosím? A jak se jmenoval a odkud je pan doktor?
A mužů se ještě zeptat jak to vnimate vy a hlavně manzel když už je miminko na světě?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.18 01:02

@Veruunčik tak to jste měli štěstí. My jsme měli 11 dávek a jen dvě byly s živými spermiemi. Z 2ivf máme chlapečka a po odebrání vajíček a mem 3 Ivf nám řekli ze s 9 dávek nic nežije :( nevíme jak dal vždycky jsem chtěla aspoň dvě děti :( aby tady byly v dospělosti pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
2670
15.4.18 13:29

Holky zkuste na léčbu mudr. Kočího má i svoje webovky, ale jak jste anonymní nemohu to poslat třeba i pochemo se podaří nějaké vyprodukovat a apak až udělat mesa /tesa jinak to nemá smyl, bohužel Zp ho neplatí tak jako samoplátce, pracuje v Praze na dvouch místech. je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí