Chemoterapie pro a proti?

1618
15.12.14 23:04

Chemoterapie pro a proti?

Dobrý den,

chci se zeptat, hlavně těch co mají zkušenost, já jsem naprostý laik, ale v mém okolí se teď vyskytlo pár blízkých lidí, co má nádor a podstupují chemoterapii, co jsem si tak serfovala, tak podle článků jsou nyní doktoři spíše proti, ničí se při „léčbě“ i zdravé buňky, spousta negativních účinků…Co si z toho mají tedy vybrat? Vyléčil se někdo tedy po chemoterapii?? A jak dlouho jste zdrávi…odmítl někdo chemu? Nebo jste zkusili spíše nějakou alternativu?
Nebo na to prostě ještě není pořádný lék a vše je vlastně taková „alternativa“? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
788
15.12.14 23:14

Chemoterapie solo nebo v kombinaci s radioterapií či chir. odstraněním je prostě léčba rakoviny. to zda či na jak dlouho pomůže či vyléčí je především otázka rozsahu, stupně nádoru atd. atd…to že chemo ničí i zdravé buňky je pravda, je to prostě radikální léčba -nádor. onemocnění není kašel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.12.14 23:20

Přijde ti, že se málo lidí vyléčilo z rakoviny? V rodině máme kluka, který podstoupil chemoterapii ve 3 letech. Uzdravil a teď doufáme, že už se to nevrátí. Teď je mu 5 a pořád ještě dohání ztracenou imunitu (rakovina lymfatických uzlin), ale řekla bych, že to za to fakt stálo.

• Citovat
  • Upravit
30408
15.12.14 23:23

Dcera se díky chemoterapii zcela vyléčila, takže alternativou bych to tedy nenazvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
15.12.14 23:40

Mamka (moje tchýně) se díky chemo dostala z rakoviny lympfatických uzlin v pokročilém stadiu. už je to 14 let a je zdravá - ťuk ťuk…sama o chemu říká, že ji to vlastně zabilo, aby mohla znovu žít…

takže ano, je to drastické, ale jak tu někdo trefně napsal - není to kašel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
15.12.14 23:55

Nejlepší je asi kombinace chemoterapie s alternativními přípravky. Třeba hlíva ústřičná, tinktura z červené řepy… Máme teď čerstvě vyléčeného v rodině a bez těch různých přípravků na podporu imunity, tvorbu červených krvinek atd., by se s největší pravděpodobností nevyléčil. Podobně to má teď kamarád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.14 00:51

Já se také vyléčila pomocí chema a žádná remise se nekonala…díky bohu :kytka: Už je to 7 let, rakovina lymfatických uzlin.

• Citovat
  • Upravit
17609
16.12.14 00:51

Znám pár lidí, které chemoterapie vyléčila. Neznám nikoho, koho by vyléčila alternativní léčba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
16.12.14 00:59

@Magnificata, můj tchán měl rakovinu jater, nádor mu operativně odstranili a chemoterapii odmítl. Možná právě proto, že mu lékaři nedávali šanci na přežití. Poslali ho domů na dožití, prý má před sebou pár měsíců života. Místo chemoterapie začal pít vylouhovanou vodu z kombuchy. Nikdo z rodiny nevěřil, že přežije, hlavně kvůli jizvě po operaci. Zašili ho totiž děsným způsobem. Říkali jsme si, že už jim na tom nezáleželo. Tchán přežil dalších 15 let, než se mu nádor udělal znovu. Tentokrát na to přišli pozdě. Už metastázoval…
Mne v posledních letech zaujaly informace kolem šťáv ze zeleniny a další výzkumy. Vím o pár lidech, kteří vyhráli touto přírodní metodou. Tohle video jsem viděla nedávno a oslovilo mne.
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
16.12.14 01:13

@Magnificata Z mé osobní zkušenosti. 3 nejbližší příbuzní,3 různé nádory,3 různá stádia rakoviny a nikdo bohužel nepřežil i přes odstranění nádoru a následnou chemoterapii. :( Nejvíce záleží na tom, který orgán je postižen, jakým typem nádoru a pak stádium nemoci. Jsou i zcela vyléčitelné nádory, ale stále je bohužel více těch, které vyléčitelné nejsou. Plíce, slinivka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
16.12.14 06:03

Mamka taky absolvovala chemky. V 39 letech ji našli zhoubný nádor v prsu. Z toho se díky chemce dostala. Bohužel po 10 letech se jí vrátila rakovina do kostí a jater s mnoha metastázemi a chemoterapie už jí nepomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
16.12.14 07:02

No…osobně znám tři lidi, co odmítli chemoterapii - dva „doufali, že se to asi samo nějak spraví“ a samozřejmě nespravilo a jsou mrtví. Třetí se rozhodl v pokročilém stadiu rakoviny prostaty (zatím bez metastáz, ale nádor dost velký) nepodstoupit léčbu a navštěvuje terapeutku čínské medicíny a po roce od diagnózy je výsledek takový, že nádor se nezvětšuje ani nemetastazuje, což doktory udivilo, když tam šel právě po tom roce od diagnózy, aby zjistil, jak si stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
16.12.14 07:36

Chemoterapie dava lidem nadeji na preziti a prodluzuje zivot. Me se to malo nezda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
16.12.14 07:37
@Plomba píše:
Mamka taky absolvovala chemky. V 39 letech ji našli zhoubný nádor v prsu. Z toho se díky chemce dostala. Bohužel po 10 letech se jí vrátila rakovina do kostí a jater s mnoha metastázemi a chemoterapie už jí nepomohla…

tak to je pekne hnusny, po peti letech by uz riziko recidivy melo byt minimalni. chudak mamka, urcite uz mela odfouknuto, ze je z toho venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
16.12.14 07:53

@Magnificata taťka měl rakovinu plic + metastáze v uzlinách, nádor + meta mu odoperovali, potom dostal zajišťovací chemo, kvůli případným další meta, nikdy o odmítnutí chema nepřemýšlel, bohužel nemůžu napsat jak to dopadlo, ale zatím je to ok, operovali ho letos v březnu chemo dokončil v září, ale realita je prostě taková že přežití se u pacientů s tímto nádorem v tomto stádiu a s touto léčbou udává nějakých 15% nemocných

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí