Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj. Mate nektera zkusenost s laparo odebranim zlucniku??? Dnes mi po zachvatu na utz objevili kaminky. Takze dodrzovat dietu a asi neni moc proc to odkladat… mesc po cisari do dalsi operace se mi ale fakt nechce :-/ jak bolestivy zakrok to je? Diky za pripadne rady
Ahoj, mě odebrali laparem žlučník - bez problémů, bez bolestí, jen se blbě hýbalo, když máš ránu přímo pode žebrama.
@dani24687 píše:
@Blekota @Blekota a je to v celkove narkoze ci jak?
Samozřejmě - za živa ti pálit a trhat žlučník nebudou! Budou do tebe dělat 3 dírky, takže za živa bys to nedala.
@Blekota mrknu, diky. A takove to prvni stoupnuti po operaci…po cs to byla hruza. Vubec prvni kroky hruza. Jak je to u toho zlucniku, prosim te? A dreny z tebe netahaji, ze ne?
Ahoj to ti muzu povidat hodiny. prvni zachvat na konci 6nedeli mela sem plno kaminku prisla sem o mlicko asi 2do tydne sem mela zachvaty tak sem zustala 2dny v nemocnici na kapackach do toho sem dostala zanet spojivek pak mocaku no strasny dietama sem zhubla asi 30kg od cervence do rijna to sem pak sla na lapor. nejvetsi byla uleva kdyz sem vedela ze budu zas ok. a budu u miminka nejvic me bolelo kdyz mi v tele tlacil ten plyn cim ti nafouknou bricho na lapo jedine rada musis pak hodne chodit chodit a zacnes prdet tak je vse ok neboj cisar bolesti po jsou horsi taky sem byla mesic po cisari. hlavne pozor pak jdou kyla rychle nahoru ![]()
@dani24687 píše:
Ahoj. Mate nektera zkusenost s laparo odebranim zlucniku??? Dnes mi po zachvatu na utz objevili kaminky. Takze dodrzovat dietu a asi neni moc proc to odkladat… mesc po cisari do dalsi operace se mi ale fakt nechce :-/ jak bolestivy zakrok to je? Diky za pripadne rady
Ahoj, prošla jsem tím před rokem, po 4. porodu přišly záchvaty, některé trvaly i celou noc, bylo to hrozné, za pár měsíců jsem shodila 30 kilo, než jsem se dostala na operaci, nemohli mě operovat, protože záchvaty způsobovali nebezpečné zvýšení jaterních hodnot, při kterých hrozilo úmrtí na sále, nakonec se to podařilo, musela jsem kvůli zdravotnímu stavu odstavit malou, měla půl roku. Dělali mi to 3D laparoskopem na klinice SurGal v Brně, neskutečně perfektní prostředí i operatér, neměla jsem po operaci prakticky bolesti, normálně jsem spala i na boku, pečlivě mi žlučník odebral. Jím už úplně všechno, jen mi nedělá dobře mák a vajíčka jako hlavní jídlo, jinak můžu prakticky cokoliv.
@dani24687 píše:
@Blekota mrknu, diky. A takove to prvni stoupnuti po operaci…po cs to byla hruza. Vubec prvni kroky hruza. Jak je to u toho zlucniku, prosim te? A dreny z tebe netahaji, ze ne?
Ze mě drény tahali, ale tak jemně, že to vůbec nebolelo, nechali mě vybrat, jestli rychle nebo pomalu ![]()
@zouzelin a tobe taky tahaly dreny??? Takze cisar je horsi nez operace zlucniku? Sem rada, ze se nasel nekdo, kdo ma srovnani.
@zouzelin a tys mela zachvaty i kdyz jsi dodrzovala dietu??
Ahoj jo zachvaty sem mela i pri diete a to sem jen pila vodu a jedla suchry nemusis se bat nevim jakej mas prah bolesti ale me drzelo nad vodou to ze sem pak mohla bejt ze synem.jo prosim te aspon 2 mesice nesmis nic tahat at nemas kylu pupecny muj manzel byl jeste tejden na paragrafu na syna at si odpocinu a netaham mimi.kdyz budes neco potrebovat tak napis na zouzelin@email