Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Laurren píše:
@dani24687 Já jsem si vzpomněla, že jsem někdy dřív četla v novinách, že se některé operace dělají i v jednodenním režimu. A tak jsem to téma hledala normálně přes Google a z těch odkazů jsem se dostala docela rychle na nemocnici Třinec Podlesí. Pak už jsem tam volala, pozvali mě na konzultaci, všechno klaplo a bylo to. Jen měli první volný termín za 6 týdnů. Ale proběhlo to opravdu tak, jak to mají popsané na svých stránkách. Nemám to tam úplně blízko, ale stálo mi to za to. Ráno na 7 h tam a večer po operaci v 18 domů. Nebo se tam dá přespat a jít domů druhý den. Nevím ale, kde ještě to dělají tímhle způsobem, dál už jsem nehledala. Jinak, co jsem slyšela, tak se se žlučníkem běžně v nemocnici leží 4,5,6 dnů, jak kdo a jak kde. A taky někdo říkal, že pak měli bolesti a tak, ale u mě to žádná hrůza nebyla. A bylo nás tam víc takových a nikdo nijak mimořádně netrpěl. Nejsem žádná hrdinka, po tom císaři jsem trpěla strašně. Asi záleží i na metodě, jak přesně se to dělá, třeba nějak šetrněji. V tom Třinci zrovna je i nějaké výukové pracoviště, tak jsou to asi experti. Jak je to jinde, nevím. Ale pokud máš čas, tak to pozjišťuj. Koukni na internet nebo napiš dotazy mailem. Spíš by to asi mělo být nějaké moderní pracoviště, protože běžným způsobem se žlučníky dělají leckde, ale tohle je víc vymakané. Jo, a normálně se to platí ze zdr. pojištění.
Prosím tě, tak jsem se dívala a já nemůžu pomocí googlu najít nic, dokonce ani to, že by psali, že v Třinci to dělají ambulantně
manžel říkal, že bysme klidně jeli i tam, i když to máme asi 2,5hod cesty autem… ![]()
@Laurren tak už jsem našla
toto vypadá celkem dobře http://www.icklinika.cz/cz/ ![]()
@dani24687 Tak fajn. Tady je ten Třinec - http://nemocnicepodlesi.agel.cz/…irurgie.html.
Záleží, kam to máš blíž. A taky se radši poptej předem, jaké mají asi objednací lhůty. Protože kdyby se ti ty záchvaty opakovaly, tak asi to nemůžeš moc odkládat. Já bych to stejně neodkládala, protože to čekání na operaci byly neustálé nervy a život nestál za nic. Třeba rok si to vůbec nedovedu představit. A po operaci to byla taková úleva a od té doby je život krásný. Už si na to ani nevzpomenu ( jsou to 2 roky).
Byla jsem pred mesicem. Prvni den nastup, druhy den operace, treti den me vykopli. Jo, nebudu kecat, boli to, nejhorsi to asi bylo dokud jsem mela dren-asi 30cm hadice v brise, ale teni vecer vyndali. A Popravde, jeste, ze me vyhodili tak brzo, doma jsem se chte nechte musela hybat, a uz po par hodinach to bylo obrovske zlepseni, co se ztuhnuti a bolesti tyce. Valet se par dni v nemocnici, tak hekam jeste 14 dni doma. A neodkladala bych to, ne to trapilo celou pulku tehotenstvi, operaci jsem si vydupala mesic po porodu, a zaplatpanbuh, ze je ten zmetek pryc. Mimochodem, muzu se ladovat cim chci, a uZ jsem prubla i pěknou opici, takže se neboj a směle do toho.
@Laurren @Koblížek21 to Brno vypadá celkem dobře. Přečetla jsem si i, že NE VŽDY nechávají drén. Já vím, že je to otázka sekundy, ale mám z toho bobky jak…
Myslím, že relativně v pohodě jsem zvládla císaře, toto bude teda asi pohodička proti tomu. Kdyby mi zaručili, že nebude drén, tak jdu klidně zítra ![]()
Já měla 2× v životě záchvat. Udělám ultr. v ůterý, ve štředu už jsem ležela na sále. Plný žlučník malých špičatých kamínků.
Měla jsem to domluvené laparoskopicky-ale na sále přišel primář se se to bojí tak dělat kvůli jiným zdrav. problémům. Takže nakonec normálně řezem.
Ale jsem ráda-prý takový žlučník ještě neviděli, řez mám přes půl břicha -když mě poprvé viděl nový gynekolog tak se mě ptal jestli jsem po císaři
(ještě takovou jizvu po žlučníku taky neviděl)a v ráně jsem měla místo drénu pichlý svírací špendlík. Vzali mě i kus žluč. cest. Blbě mě bylo po narkóze, tu jsem vyzvracela-šílená ůleva. Hned chodit aby se neudělali srůsty, to mě nikdo z personálu neřekl-až za mnou přišla teta je zdrav. sestra na chirurgii a vyhodila mě z postele.
Od té doby záchvat asi 5× -teda fest-s injekcí v nemocnici, a párkrát kdy mě doma pomohli kapky.Na operaci jsem byla v 17 letech-což je 20let.
Ale já jsem unikát u všeho. Jak něco chytnu tak jedu
.
@Marka76 narkóza byla bez následků u mě, ale já hned před operací upozornila, že poslední byla kritická, kdy jsem večer po operaci ( byla jsem ráno v 9) zkolabovala a krvácela jsem z rány v krku, takže narkóza byla nadstandartní, jen to probuzení bez léků na bolest bylo jak rána kladivem.
@dani24687 Měla jsem nejdřív jen párkrát neurčité bolesti, myslela jsem, že jsou to vředy. Pak jeden záchvat na umření, rychlá záchranka, děs. Po UTZ odhaleny kameny, po kapačce se to zklidnilo, ale doporučena operace. Chtěla jsem to řešit co nejdřív, ale v té čekací době 6 týdnů jsem měla ještě 2 záchvaty, z toho 1 při 3 denní hladovce. Jestli jsi ještě takový ten opravdu hrozný záchvat neměla, tak na něj raději nečekej. Šla bych co nejdřív.
Narkóza byla v pohodě, nebylo mi nic. A ten drén, to fakt není žádná hrůza, jen nepříjemné a jen moment. To se s utrpením po císaři nedá ani vzdáleně srovnat.
@S.Ivanka Tak taky veselé
.Ono každý člověk to snáší jinak a je jiný průběh.
Já měla narkózu jen tehdy a doufám že mám vybrané. Ještě jsem byla na operaci srdce 2× ale to jen při lokálním umrtvení-takže vím vše.
@Marka76 já měla operace celkem 4 takže už zkušenosti s narkózou mám, sice nic moc, poprvé jsem blela jak amina, podruhé též, potřetí kolaps a večerní jízda zpět na sál a nakonec pohoda, když chtěj tak umí narkózu bez větších následků, jojo, nechat se řezat na apríla
pak si z vás personál dělá srandu
ale jsem ráda že po těch strašných záchvatech kdy jak @Laurren píše i po hladovce - což také znám, tak je lepší bez žlučníku.
@dani24687 v Domažlicích, na druhým konci no
ale oni prý mají nasmlouvanou s pojišťovnama tu jednodenní chirurgii, jinak v okolních nemocnicích se leží tyden.