Odebrání žlučníku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3065
20.12.14 23:11
@dani24687 píše:
Ahoj. Mate nektera zkusenost s laparo odebranim zlucniku??? Dnes mi po zachvatu na utz objevili kaminky. Takze dodrzovat dietu a asi neni moc proc to odkladat… mesc po cisari do dalsi operace se mi ale fakt nechce :-/ jak bolestivy zakrok to je? Diky za pripadne rady

1.4 jsem byla na odebrání žlučníku, mám toho tedy odebráno víc, takže mé současné problémy nemůžu brát jako klasický stav po operaci, ale ustaly neustálé příjezdy záchranky, říkají že když zjistí šutříky je lepší domluvit nejbližší termín operace, protože nikdy nevíš kdy se to pohne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
20.12.14 23:11

Já mám za sebou oboje - císaře i laparo žlučníku. Žlučník úplná pohoda, jednodenní operace, celkem 4 stehy, 3 dírky, vytáhnutí jednoho drénu. Narkóza byla jen kratší, na operaci jsem šla v 11 h, odpoledne jsem už chodila. Od operace nádherný život, žádné problémy, jím všechno. Císař byl dost hrozný a žlučníkové záchvaty taky. Takže operace žlučníku se netřeba bát, je to vysvobození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
20.12.14 23:15
@dani24687 píše:
@Blekota mrknu, diky. A takove to prvni stoupnuti po operaci…po cs to byla hruza. Vubec prvni kroky hruza. Jak je to u toho zlucniku, prosim te? A dreny z tebe netahaji, ze ne?

jsou tam 4 díry, ne tři, ale to je jedno, první stoupnutí je také hrůza - co chceš máš popáleniny na játrech, mě zapomněli na sále dát proti bolesti a probudili mě, takže já si bolestí nepamatuju ani cestu na pokoj, ale na pokoji mě hned napíchli a během pár vteřin už dobrý, dren vytáhnou druhý den, ale záleží jestli je čistý, a hlavně - dren z břicha není vůbec cítit že to tahají, přirovnám to jako když cítíš že máš něco položeno na břiše, spíš šimrání než bolest, jsem zatla zuby jako správná hysterka a čekala hrůzu a když mi řekli že hotovo, tak jsem se ptala proč si dělají srandu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
20.12.14 23:26
@S.Ivanka píše:
jsou tam 4 díry, ne tři, ale to je jedno, první stoupnutí je také hrůza - co chceš máš popáleniny na játrech, mě zapomněli na sále dát proti bolesti a probudili mě, takže já si bolestí nepamatuju ani cestu na pokoj, ale na pokoji mě hned napíchli a během pár vteřin už dobrý, dren vytáhnou druhý den, ale záleží jestli je čistý, a hlavně - dren z břicha není vůbec cítit že to tahají, přirovnám to jako když cítíš že máš něco položeno na břiše, spíš šimrání než bolest, jsem zatla zuby jako správná hysterka a čekala hrůzu a když mi řekli že hotovo, tak jsem se ptala proč si dělají srandu

Ahoj no ja teda pekne rvala dren hrozne bolel a myslela sem je nekonecnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
20.12.14 23:47
@zouzelin píše:
Ahoj no ja teda pekne rvala dren hrozne bolel a myslela sem je nekonecnej

to asi se nějak divně zasekl, jinak to není možné, mě se smáli, že nikoho nebolí, ale všichni čekají hrůzu - jinak drén je ta čtvrtá dírka :) já přišla do špitálu v pondělí, v úterý v 10 mě kuchli a ve čtvrtek jsem šla domů, jako dělala jsem hrdinku jak dojedu dom tramvají, ale byla jsem ráda, že jsem dolezla do sanitky, mě tedy chybí ještě kus jater a mám stálý nález na slinivce, ale to už není taková hrůza, jako byly záchvaty když se mi šutr seknul, a poslední cca 2 měsíce se mi tedy sekal po čemkoliv a nepomohla ani dieta. Jen ten první záchvat než zjistili co mi je, tak jsem myslela že umírám a to mám práh bolesti někde úplně jinde po pár letech na tramadolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
21.12.14 08:34

JA mam tri dirky pod prsama uprostred.na zebrech. a primo v pupiku laparo mi udelali dobre jen nemuzu houby jinak ted si vazim jidla a uzivsm si to.nez bejt na sucharech :) jo a pak me hrozne tlacil ten plyn ny prsou ale po tydnu chozeni dobry.chci se zeptat jsi po zlucniku nafoukla ze porad mas potrebu prdet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
21.12.14 09:41
@zouzelin píše:
JA mam tri dirky pod prsama uprostred.na zebrech. a primo v pupiku laparo mi udelali dobre jen nemuzu houby jinak ted si vazim jidla a uzivsm si to.nez bejt na sucharech :) jo a pak me hrozne tlacil ten plyn ny prsou ale po tydnu chozeni dobry.chci se zeptat jsi po zlucniku nafoukla ze porad mas potrebu prdet?

ne to nejsem, ale fakt je že po operaci když nafouknou břicho plynem…tak druhý den to stálo za to, a ráno než mě propustili domů jsem dostala první snídani - vlastně celkově první jídlo a do hodiny neskutečné křeče a průjem, ale jak píšu, mám toho víc takže u mě těžko říct zda jde o klasický průběh po žlučníku, jinak já nyní jím všechno, nevážím nic a buď to projde…nebo to projde rychle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
21.12.14 22:40

@Laurren já se nejvíc bojím vytažení toho drénu. navíc mám měsíčního prcka, skoro 2 letýho doma a prostě chci vydržet co nejdýl to půjde…teď jsem týden na dietě a pohoda… @S.Ivanka tak to seš nějaká divná :mrgreen: :mrgreen: :hug: drény byly to nejhorší na celým císaři :mrgreen: @zouzelin já prděla po císaři celej měsíc :mrgreen: @S.Ivanka prosím tě a tos měla tak šílené záchvaty, že sis volala záchranku? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
21.12.14 22:44

@dani24687 no ono to bylo asi tak, že bez záchranky by asi nevydržely má játra ten tlak, bylo mi tak zle, že projíždět si břicho nožem bych tolik necítila, já beru denně i 3 tablety tramadolu, záleží na bolestech, někdy je den, že stačí i jen jeden na noc, takže vím co je bolest a vím jak daleko dokážu vydržet, ale jak jsem psala, nejsem jen bez žlučníku.
po operaci mi přinesli kámen v průměru 2cm - pro ty co napíšou že jsem ho dělala dlouho - tak ne, udělal se mi během 3 měsíců, do té doby jsem byla v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
21.12.14 22:49

@S.Ivanka :hug: to je šílený :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
21.12.14 22:59

@dani24687 no možná proto mi dren připadal jako lechtání :) jediné co na tom je super, tak mě přešly ty neustálé obavy z dalšího dne, vlastně jsem nikdy nevěděla co bude druhý den. Jako naschvál jsem pokaždé byla doma úplně sama, jsem typ že když volám RZ tak jiný už by se oblékal do rakve, pokaždý jsem si říkala že je otravuju a že mají i horší případy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
21.12.14 23:02

@S.Ivanka tak to já si při prvních záchvatech myslela, že mám skříplý nerv někde :nevim: teda při prvním jsem myslela, že rodím :mrgreen: to jsem byla v 9. měsíci. Kolikrát si říkám, kdyby mi tenkát udělali utz (říkali, že to je žlučník), jestli by mi ho nemohli vzít rovnou při císaři…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
21.12.14 23:12
@dani24687 píše:
@S.Ivanka tak to já si při prvních záchvatech myslela, že mám skříplý nerv někde :nevim: teda při prvním jsem myslela, že rodím :mrgreen: to jsem byla v 9. měsíci. Kolikrát si říkám, kdyby mi tenkát udělali utz (říkali, že to je žlučník), jestli by mi ho nemohli vzít rovnou při císaři…?

no to asi ne, je to o něco výš a hlavně ten žlučník se odpaluje pod játry, je tam jakoby přichycený, dítě je drobet níž :)
já měla tedy i nezvyklé místo bolesti, mě to bolelo pod mečíkem, což je místo kde bolí prasklé žaludeční vředy, žlučník bolí pod pravým žebrem,
mě tedy sebrali asi čtvrtinu jater co byla už napadená tak, že prý se lépe zhojí bez toho kusu a v žaludku mám 6 ložisek čehosi co zatím nechávají být a slinivku mám neustále zvětšenou. No prý to při žlučníku bývá, jen mě to nějak neopouští. Zatím tedy nemám invalidní, ale jsem uznána jako osoba s dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem, a to mám ještě pravou stranu omezenou pohyblivost po sražení autem…ječela na mě posudková ať nehysterčim a mažu někam do práce kde na ty nemoci nebudu mít čas myslet a ať přestanu žrát… takhle doslova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
21.12.14 23:23

V těhu mi zjistili kámen 2cm ve žlučníku. Pak jsem na něj úplně zapoměla, můžu totiž jíst úplně všechno (ted si dávám brambůrky :oops: ). Nikdy jsem neměla žl. záchvat, jen mě někdy tlačí. Třeba když se nemůžu v práci najíst a nevím jestli je to možné že by bolel i od nervů? Někdy mě vytočí přítel do běla. Pomáhá mi čaj na žlučník, když je nejhůř pak Algifen.
Ten můj kámen tam trůní 4,5roku…šli by jste na operaci, když nemáte žádné záchvaty? Já strašně nerada chodím po doktorech :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
21.12.14 23:27

@dani24687 A kam jdeš na operaci? Už jsi objednaná? Já jsem chtěla jít co nejdřív, ale dali mi termín za 6 týdnů, nemohla jsem se dočkat. Ty záchvaty byly hrozné, než se zjistilo, že jsou to žl. kameny, myslela jsem, že umírám. I doktor ze záchranky si myslel, že je to od srdce. Mě bolelo nejvíc pod hrudní kostí, ani jsem nemohla dýchat. Až později mě bolelo i pod tím pravým žebrem. Měla jsem algifen, ale moc to nepomáhalo. Tak jsem vkládala naděje jen do té operace. A fakt se mi tím vrátil normální život. Ten císař byl mnohonásobně horší, několik dnů jsem byla úplně vyřízená a ještě dlouho jsem to cítila. Po žlučníku už jsem druhý den doma vařila, ven jsem nešla 4 dny a pak už jsem vodila dceru do školky a fungovala skoro normálně, jen jsem nic těžkého nezvedala. Normálně jsem spala, nic mě nebolelo, už mi od té doby nebylo zle a tak. A to vytáhnutí drénu byla rychlovka, nadechla jsem se a bylo to. Spíš mě tlačil, dokud tam byl. Ale žádná hrůza. Vážně, kdo má za sebou císaře, žlučníku se vůbec nemusí bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí