Odebrání žlučníku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3065
21.12.14 23:29
@Reniii píše:
V těhu mi zjistili kámen 2cm ve žlučníku. Pak jsem na něj úplně zapoměla, můžu totiž jíst úplně všechno (ted si dávám brambůrky :oops: ). Nikdy jsem neměla žl. záchvat, jen mě někdy tlačí. Třeba když se nemůžu v práci najíst a nevím jestli je to možné že by bolel i od nervů? Někdy mě vytočí přítel do běla. Pomáhá mi čaj na žlučník, když je nejhůř pak Algifen.
Ten můj kámen tam trůní 4,5roku…šli by jste na operaci, když nemáte žádné záchvaty? Já strašně nerada chodím po doktorech :oops:

nevím, neposoudím, je možné že se zhorší i při rozčilení, to je pochopitelné, pokud zatím nic nedělá tak bych si ho stejně ale nechala vyšetřit, protože prý může dojít ke zvápenatění žlučníku - říkají tomu porcelánový žlučník a je to prý první krok k rakovině žlučníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
21.12.14 23:30

@Reniii Já jsem to měla ze stresu, ne z jídla. Šla bych na operaci po prvním záchvatu, protože ty záchvaty jsou fakt strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
21.12.14 23:39
@Laurren píše:
@Reniii Já jsem to měla ze stresu, ne z jídla. Šla bych na operaci po prvním záchvatu, protože ty záchvaty jsou fakt strašné.

no mě vozili do špitálu tak dlouho, až se mě jednou zeptali proč už není venku, jestli se bojím, tak jsem odpověděla, že už o to žádám svojí doktorku skoro půl roku, pan doktor mi řekl, že stačilo vzít ten UTZ kde je napsáno že mám šutr a hned by mě objednali, že nemusím prosit obvodní at mi napíše papíry, že se to řeší v nemocnici, takže mi dali ihned nejbližší termín, ale i tak to byly přesně 3 měsíce…
takže pokud chceš vyndat, vem si svoje sono a ve špitále řekni že se jdeš objednat na vyndání, hrůza to není, já se nebála a za 3 dny jsem šla domů, po operaci pak už jen vychytat co tu nedělá dobře, ale já třeba můžu i bramboráky :)
naopak blbě mi je po mléku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.12.14 06:54

@Laurren objednana nejsem, jak rikam, pokud zabere dieta, vydrzim aspon ten rok - kvuli mesicnimu prckovi. Jinak asi do Zlina. Fakt proti cisari je to pohoda?? To si me dost uklidnila.

Holky, takze jeden den operace a dalsi dva se lezi a treti domu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
22.12.14 11:34
@dani24687 píše:
@Laurren objednana nejsem, jak rikam, pokud zabere dieta, vydrzim aspon ten rok - kvuli mesicnimu prckovi. Jinak asi do Zlina. Fakt proti cisari je to pohoda?? To si me dost uklidnila.Holky, takze jeden den operace a dalsi dva se lezi a treti domu?

dieta u mě nezabírala, bylo to jak na houpačce, když u jsem byla celkem v pohodě, tak najednou se mi nekutečně zvedly jaterní hodnoty a zase jsem jela, žlučník berou jak frontu na kafe :) a v nemocnici jsem si užila srandy, že se mi ani domu nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
22.12.14 18:31

@dani24687 U mě taky dieta neměla vliv, bylo mi třeba zle i při hladovce. Doktor říkal, že to je tím, jak se ty kamínky pohnou. Vážně ve srovnání s císařem to pro mě byla úplná brnkačka. Už to, že se to dá dělat v rámci jednodenní chirurgie, mluví samo za sebe. Ten samý den po císaři se nikdo ani nehne, a po žlučníku může jít večer domů. Pokud nejsou komplikace, samozřejmě.
Když máš čas, tak si předem zjisti kde a jak to dělají nejlépe. U nás na sev. Moravě jsem si právě našla nemocnici, kde to dělají miniinvazivně a bez hospitalizace. Takhle se to ale nedělá běžně, většinou v té nemocnici pár dnů člověk pobude. Já jsem ale potřebovala co nejrychleji být doma a vyšlo to. Takže když si to dobře zorganizuješ, dá se to stihnout v jednom dni. Záleží, jak často a jak hrozné máš záchvaty. Já bych nevydržela čekat třeba rok, po operaci to byla úžasná úleva. Je to 2 roky a žije se mi krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.12.14 19:36

Mela jsem jich sest za 3 mesice. Ale vudy jen po smazenem nebo tucnem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
22.12.14 20:32

@dani24687 Asi je to u každého jinak. Pokud dieta postačí, tak máš času na operaci dost. Ale stejně si radši zjisti informace předem, ať víš, kam chceš jít, kdyby se vyskytly akutní problémy. Já jsem třeba odmítla jít u nás do okresní nemocnice, kde jsem byla na vyšetření a zorganizovala jsem si to jinde, kde mi to vyhovovalo líp. Ale kdyby nebyl čas, tak bych skončila v NJ a nic bych nenadělala. To mi řekli, že kdyby ten kámen ucpal žlučovod a zežloutla bych, tak se to musí řešit hned. To se mi naštěstí nestalo a vydržela jsem 6 týdnů do plánovaného termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
22.12.14 21:11

@Laurren to se právě stávalo mě a také i při hladovce, bylo fakt jedno zda jsem jedla suchary, prostě ucpal cesty a jela jsem s houkačkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.12.14 22:59

Teda holky…sem strasne rada, ze mi sem pisete vase zkusenosti… @Laurren obvolavala si ty nemocnice nebo jak ses to vse dozvedela? @S.Ivanka zezloutlas a sileny bolesti? No rika se, ze zlucnik kdo nezazil nevi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
22.12.14 23:40

@dani24687 Já jsem si vzpomněla, že jsem někdy dřív četla v novinách, že se některé operace dělají i v jednodenním režimu. A tak jsem to téma hledala normálně přes Google a z těch odkazů jsem se dostala docela rychle na nemocnici Třinec Podlesí. Pak už jsem tam volala, pozvali mě na konzultaci, všechno klaplo a bylo to. Jen měli první volný termín za 6 týdnů. Ale proběhlo to opravdu tak, jak to mají popsané na svých stránkách. Nemám to tam úplně blízko, ale stálo mi to za to. Ráno na 7 h tam a večer po operaci v 18 domů. Nebo se tam dá přespat a jít domů druhý den. Nevím ale, kde ještě to dělají tímhle způsobem, dál už jsem nehledala. Jinak, co jsem slyšela, tak se se žlučníkem běžně v nemocnici leží 4,5,6 dnů, jak kdo a jak kde. A taky někdo říkal, že pak měli bolesti a tak, ale u mě to žádná hrůza nebyla. A bylo nás tam víc takových a nikdo nijak mimořádně netrpěl. Nejsem žádná hrdinka, po tom císaři jsem trpěla strašně. Asi záleží i na metodě, jak přesně se to dělá, třeba nějak šetrněji. V tom Třinci zrovna je i nějaké výukové pracoviště, tak jsou to asi experti. Jak je to jinde, nevím. Ale pokud máš čas, tak to pozjišťuj. Koukni na internet nebo napiš dotazy mailem. Spíš by to asi mělo být nějaké moderní pracoviště, protože běžným způsobem se žlučníky dělají leckde, ale tohle je víc vymakané. Jo, a normálně se to platí ze zdr. pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
22.12.14 23:41
@dani24687 píše:
Teda holky…sem strasne rada, ze mi sem pisete vase zkusenosti… @Laurren obvolavala si ty nemocnice nebo jak ses to vse dozvedela? @S.Ivanka zezloutlas a sileny bolesti? No rika se, ze zlucnik kdo nezazil nevi…

já nežloutla, ale stačilo se jít po záchvatu vyčurat, takový pomerančový džus…nebyla jsem schopná bez pomoci dojít k doktoru.
A je to fakt - každý si řekne - obyčejný žlučník - ale kdo to nezažil tak neví co je opravdová bolest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.12.14 23:44

Zajimave. Musim to ocihnout. Ja po cisari hruza, ale vetsi hruza to byla doma bez prasku. Ale po dvou tydnech uz to slo a ted uz ani nevim, ze mam jizvu. Ja sem srab sileny ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
22.12.14 23:59
@dani24687 píše:
Zajimave. Musim to ocihnout. Ja po cisari hruza, ale vetsi hruza to byla doma bez prasku. Ale po dvou tydnech uz to slo a ted uz ani nevim, ze mam jizvu. Ja sem srab sileny ale…

No pokud stále váháš…tak to ještě nemělas pořádný záchvat, věř mi že než to opakovat, tak by váhání bylo fuč, já se poslední 2 měsíce už snad jen modlila u každého záchvatu abych ještě vydržela než mi kluk odmaturuje, že pak klidně můžu umřít, ale je fakt že já to věděla, že pokud to nebude brzy, tak můžu kdykoliv odejít…játra a slinivka to není sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
23.12.14 00:26
@S.Ivanka píše:
No pokud stále váháš…tak to ještě nemělas pořádný záchvat, věř mi že než to opakovat, tak by váhání bylo fuč, já se poslední 2 měsíce už snad jen modlila u každého záchvatu abych ještě vydržela než mi kluk odmaturuje, že pak klidně můžu umřít, ale je fakt že já to věděla, že pokud to nebude brzy, tak můžu kdykoliv odejít…játra a slinivka to není sranda.

Taky myslím. Já jsem při prvním záchvatu myslela, že umírám. Pak, když jsem věděla, co mi je, už jsem nemyslela na nic jiného, než jak se dostat co nejrychleji na operaci. Fakt jsem počítala dny, z těch záchvatů jsem měla daleko větší strach než z operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí