Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte někdo zkušenosti s touto autosedačkou? V testech jsem jí nenašla. Děkuju.
Chicco Neptune bylo v testech 2009 : http://www1.adac.de/…2009/tab.asp?…
a totálně propadlo, takže nebrat.
Mno to mě tedy moc nepotěšilo, chicco je moje oblíbená hračka a hlavně mi přišel celkem cenově dostupná.....
Ahoj, tuhletu bych moc nedoporucovala…cim vice veci umi autosedacka,tak se rika..ze je min bezpecna. Ja mam Key 1 XP a jsem s ni moc spokojena.Cenove mezi nima uz neni takovy rozdil. Bezpeci miminka je nejdulezitesi.
Hezky vecer
Dimpule na key 1 jsem koukala, ale ta je s izozákladnou ne? To nám je celkem k ničemu, protože nemáme v autě izofix
Chicco Key 1 XP je na pásy: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…, takže ji klasdicky připoutáte pásem z auta.
pak se dělá i isofixová varianta Key 1 isofix: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , ale zrovna ta isofixová měla v testech problémy.
Ano presne jak pise Steeve…tato neni na Isofix.
Ja ho v aute taky nemam.
Jestli můžu poradit z vlastní zkušenosti tak bych doporučíla sedačku Key 1XP. Sama ji mám pro dceru a jsem maximálně spokojená. Autosedačkou NEPTUN sice pokryjete skupiny 1, 2 a 3, ale když nad tím přemýšlím tak nevím jak to bude pohodlné pro dítě.
Ahoj,máme Neptune už 2 roky a jsme maximálně spokojeni,budem ji pořizovat i pro mladšího syna.
Ahoj,my mame 10 mesicni dvojcata holcicku a kloucka a take jsme je objednaly.Chicco mame i autosedacky vajicka a jsme spokojeni
Takze souhlasim s Lukym ![]()
no, spokojení být můžete, ale bohužel, kvalitu ze „spokojenosti“ nepoznáte. tu poznají právě odborníci např. v ADAC. před nákupem sedačky zkuste mrknout na testy, protože zrovna chicco neptune je opravdu dost příšerná, z hlediska bezpečnosti dítěte!! raději opravdu vyberte jinou, je spousta kvalitních,!! i u chicca se dá vybrat dobrá. neptune je opravdu dost omyl..
V tomhle ma Natasa uplnou pravdu,spokojenost neni kvalita. Dokud se nic nestane, tak clovek nepozna. Od chicca jsou deleko lepsi autosedacky. My ted mame Key 2 a ta si myslim,ze je opravdu mnohem lepsi. Znacku Chicco mam rada,ale Neptunku ne.
Autosedačka byla testovaná v roce 2009 a byl propadák.V testech dopadla nejhorší protože byla testovaná pouze jako podsedák, ale jinak se zádovou opěrkou je autosedačka bezpečná. Takže kdo jí máte nemusí te se bát.
Sedačka Chicco Neptune ve svém kompletním provedení včetně zádové opěrky získala průměrné hodnocení „uspokojivý“. Rada pro rodiče: nepoužívejte ani pro větší děti autosedačky jen s podsedákem bez zadního opěradla! Pokud nevěříte, podívejte se na video ADAC z crash testů, které vás jistě přesvědčí.
Vážení obchodní přátelé, vážení zákazníci, rádi bychom se vyjádřili k testu a hodnocení autosedačky Chicco NEPTUNE v časopise dTest, který výsledky zveřejnil ve svém čísle 11/2009.
V první řadě bychom Vás rádi ujistili, že autosedačka NEPTUNE prošla přísným testováním a crash testy dle nejnovější normy ECE R44/04. Zkoušena a homologována byla v Irsku.Byla kvalifikována jako UNIVERSAL + což značí je lze použít do jakéhokoliv automobilu, za předpokladu, že automobil je vybaven klasickým tříbodovým pásem. Autosedačka je homologována na váhovou kategorii 9 + 36kg (skupina 1, 2 a 3).
Certifikát a homologace autosedačky NEPTUNE viz fotogalerie. Negativní hodnocení autosedačky NEPTUNE v dTestu 11/2009 je způsobeno několika následujícími okolnostmi:
Autosedačka NEPTUN byla testována na bezpečností parametry ( boční / čelní náraz ) při použití: bez zádové opěrky, která tvoří její základní / nosnou bezpečnostní kostru.Tudíž ve srovnání s ostatními porovnávanými autosedačkami nemohla dosáhnout stejných výsledných hodnot.
Ostatní autosedačky byly testovány na boční / čelní náraz v jejich plné modifikaci se zádovou opěrkou.Pokud by byla autosedačka NEPTUN testována se zádovou opěrkou , dosáhla by stejné úrovně bezpečnostních parametrů jako ostatní testované autosedačky.
Výrobek námi nabízený je v souladu s předpisy a zákony EU a speciálně i odzkoušen a posouzen Státním zdravotním ústavem v Praze.