Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
zde jsou nové testy autosedaček ADAC 2010 : http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
a samozřejmě i ty starší.
Steeve prosím tě,mohl by si mi říci jestli je špatně nízká známka nebo vysoká- nebo teda jinak- které jsou dobré akteré ne????Jsme ráda,že tam byl Cybex Pallas-ale nějak nevím jestli je na tom dobře nebo ne??Díky moc ![]()
ty známky co tam jsou , tak čím nižší číslo tím lépe, Pallas dostal známku 2,2, takže dobré, v přepočtu na hvězdičky je to 4 hvězdičky, ( nejlépe je 5, nejméně 1, takže dobré)
Ty jo ty videa jsou děsný- všechny i ty dobrý sedačky!!!Fakt radši chodit pěšky,do auta nelézt-jenže to je nutný- tak hlavně ať se na to každý podívá a podle toho nakupuje sedačky a hlavně řídí!
Zažila jsem s miminkem strašnou nehodu- po tom co jsem teď viděla,tak ji nechám co nejdéle to půjde v vajíčku- Römer! ![]()
Steeve- našla jsem testy ze Slovenska a tam BeSafe Izi Combi X2 - bez isofixu dopadla špatně- tak teď fakt nevím,podívej se sám
![]()
zde je oficiální test ADAC: http://www1.adac.de/…uchmaske.asp?…
je tam 22 sedaček, testy dělá ADAC, to je také prezentuje, to co je na slovenských stránkách je nějaké divné, oni tam mají 26 sedaček, slováci testy nedělají, vždy se řiďme originálem- tedy testy ADAC
ohledně Besafe izi combi- byla v testech loni, isofixová verze má 4 hvězdičky, neisofixová má celkovou 2 hvězdičky,( ale z kat. bezpečnost má 3 hvězdičky, ona dostala sníženou známku kvůli složité manipulaci, jinak je z bezúpečnosti dobrá, proto se nyní v ČR Besafe prodává pouze u prdejců, kteří mají kamenný obchod a sedačku předvedou, a naučí zákazníka instalaci, a předejde se špatnmému připoutání, tím se eliminuje chyba, takže bezpečnost dítěte je zaručena)
nicméně nyní se prodává od Besafe již modely X3- vylepšené s lepší opěrkou hlavy- lepší boční ochrana.
Díky- no tu bezisofixovou jsem viděla na videu- to je hrůza,ta instalace
Tak hlavně,že je bezpečná! ![]()
steeve píše:
ty známky co tam jsou , tak čím nižší číslo tím lépe, Pallas dostal známku 2,2, takže dobré, v přepočtu na hvězdičky je to 4 hvězdičky, ( nejlépe je 5, nejméně 1, takže dobré)
steeve muzu poprosit o radu, kde se doberu konkretnich znamek? V tabulce od ADACu jsou jen ta znaminka a ani po rozkliknuti konretni sedacky znamku nevidim
diky ![]()
enny, ona ta instalace vypadá hrozně, ale když si to zkusíte tak je to hračka, proto se všude doporučuje nechat si sedačku předvést v obchodě školeným prodejcem, pak je to snadné, na videu a v návodu to vypadá hrůzostrašně.
Quinny, přesné známky a další podrobnosti jsou vidět platícím členům, to samé uvidíte třeba v D-testu, který teď v červnu celý test otiskne v češtině, ale je přístupný pouze po zakoupení časopisu, nebo placeném členství na internetu, pro neplatící je jen základní tabulka s hvězdičkami.
ale koukněte sem: http://www1.adac.de/…owKS2010.asp?… po rozkliknutí příslušné sedačky uvidíte známku( ADAC Urteil: 2,3 apod.)
,
steeve - prosím o radu, řeším zda koupit romer king plus nebo duo plus (máme obě auta s isofixem, manžel tam má TT, já asi ne - máme renault megane combi, rv 2005).
vím, jaké jsou rozdíly mezi king plus a duo plus (polohování, velikost skořepiny), zajímalo by mě ale, která je bezpečnější - obě mají 4 hvězdičky, ale stejně, je lepší duo s isofixem? nebo je to stejné?
vím, že nejlepší je safefix, ale ta už je na mě moc drahá
Fidak, Megan II generace má již oko na TT, ale u Dua plus není pás TT povinný, ten je na dokoupení, a pokud by si ho chtěla dokupovat tak se dostaneš na cenu Safefixe , tak bych neřešil Duo plus a k tomu pás TT ale rovnou Safefix plus( nebo Safefix TT, ten má pás TT v ceně.)
z hlediska bezpečnosti má King plus i duo plus 4 hvězdičky takže stejné,ale to je bezpečnost dítěte, přínos isofixou u Dua je v tom, ž je to rychlejší a jistější spojení, dle statistik je správně upoutáno 97% isofixových sedaček, kdežto sedaček na pásy jen 30%, a o tom to je, takže i když má někdo dobrou sedačku může ji třeba i omylem špatně připoutat a je k ničemu.
Takže co do bezpečnosti je lepší Duo plus, co do komfortu King plus, pokud si jseš jistá dobrým připoutáním tak vol King plus, pokud stejně uvažuješ o isofixu a chtěla jsi si koupit k Duu pás TT, tak jdi rovnou do Safefixe vyjde to cenově na stejno a je větší.
fidak, já bych volila určitě isofix.. sedačku jsem pásem poutala jen jednou vajíčko (a nelíbilo se mi to) a jednou kamarádka v mém autě kinga - a nic moc.. zvlášť pokud bych sedačky občas přendavala,.. to číslo, které steeve píše o správnosti poutání sedaček mi vyrazilo dech už před časem.. bála bych se toho.. isofix je opravdu jednoduchý a Duo má známý (dvojčata) a je moc spokojený.. jasně, king/safefix je pohodlnější asi, ale ten isofix by u mě zvítězil na celé čáře..
dobře vyber ![]()
Nat,ty jsi měla se Safefixem nějaké problémy,že???Díky,už si nepamatuju co to přesně bylo
![]()
TO STEEVE: Dobrý den, v testu 2009 jsem našla autosedačku NANIA Be-One SP, z finančního hlediska je hodně zajímavá. Jaký na ni máte názor?
Děkuji. Lucka