Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, odborník je tu Steeve, tuším
Ale myslím, že bezpečné je používat sedačku do 36kg, podsedák nikdy nechrání tak jako autosedačka ![]()
Ahoj,
dítě musí mít autosedačku bez ohledu na věk do 150 cm . „Bobek“ se používat může a myslím , že není řečeno od kdy přesně, jde o to ,aby dítě neškrtil pás na krku. Někde jsem ale četla, že se moc nedoporučují , kvůli bezpečnosti a je pravda, že „lepší“ firmy už je samotatně neprodávají - dá se sehnat takový ten levný v supermarketu .
Ahojky já se v autoškole učila že v autosedačce musí být dítě menší 150 cm nebo lehčí 36 kg , ale nevím zda li to pořád takhle platí , alespon tady to taky píšou http://www.detske-autosedacky.com/…-povinne.php
Ahoj,
tak jestli se nemýlím, dítě do čtyř let jedině v autosedačce a do 12ti let nebo 150 cm musí mít alespoň podsedák neboli ten bobek
Lidka a Sami píše:
Tak to je vtipný, protože já nemám ani 150cm![]()
![]()
![]()
To je dobré
A sedíš na podsedáku nebo jak vlatně řídíš? Fakt mě to zajímá, protože i já má se svými pár cm přes 170 problém vidět na kapotu zpoza volantu ![]()
Jinak k tématu - taky se ráda dozvím, jak to vlastně s tou výškou a věkem je. Řidičák jsem dělala před 14 lety a už si to fakt nepamatuju
![]()
Tak co já naposledy zjišťovala, tak podle zákona se dětskké zádržné systémy, tj. sedačka či podsedák, to je dáno podle kg, se používají buď do 150 cm nebo 36kg. Má platit jedno nebo druhý. A ten podsedák myslím odpovídá té poslední kategorii sedaček tj. 15-36kg. Jasné je, že sedačka je mnohokrát lepší než ten podsedák. Klukovi je 7 a pořád má tu sedačku a co to půjde bude v ní.
Já stále řeším jaké jsou podmínka na to, aby dítě mohlo jet na předním sedadle? nevíte?
Omlouvám se za příspěvek mimo mísu, ale pamatuju si na naši chemikářku na škole, měla kolem 150ti centimetrů a na sedadle řidiče měla polštářek
Dalo se podle něj krásně poznat její auto
Ale to už je přece jen pár let zpátky, u nových aut jsou ty sedadla líp nastavitelný, asi i do výšky, ne? Ale teda jen tipuju, my máme starší auto, ale při mých 160cm nemám problém ![]()
Kaci dítě může jezdit na předním sedadle neomezeně
pokud bude v správné sedačce vzhledem k věku. Toť z pohledu předpisů.
Z pohledu vozidla v případě protisměrné sedačky musí být deaktivovaný přední airbag.
A mám pocit, že se nedoporučuje používání sedačky vpředu v případě, že tam jsou boční airbagy, ale jistě to moc nevím… a hlavně se u některých aut dávají i dozadu, takže to už musí být nějak řešené.
Lidka a Sami píše:
Tak to je vtipný, protože já nemám ani 150cm![]()
![]()
![]()
Ale určitě máš přes těch 36 kilo, ne ![]()
kačka25 píše:
Tak co já naposledy zjišťovala, tak podle zákona se dětskké zádržné systémy, tj. sedačka či podsedák, to je dáno podle kg, se používají buď do 150 cm nebo 36kg. Má platit jedno nebo druhý. A ten podsedák myslím odpovídá té poslední kategorii sedaček tj. 15-36kg. Jasné je, že sedačka je mnohokrát lepší než ten podsedák. Klukovi je 7 a pořád má tu sedačku a co to půjde bude v ní.
Já stále řeším jaké jsou podmínka na to, aby dítě mohlo jet na předním sedadle? nevíte?
Kačko nechci kecat, ale myslím si že dítě může sedět na předním sedadle, pokud je starší 12 let nebo měří víc jak 150 cm ![]()
mne pani v obchodě tvrdila, že podsedáky už nebudou splňovat normy a ty atesty nebo co a že už je ani nebudou moc vyrabět,tak nevim
dítě může sedět na předním sedadle podle předpisů i v zádržném systému, rozuměj v autosedačce, pokud je přední airbag, pak sedadlo posunout co nejvíce dozadu.
autosedačky jsou povinné do 12 let/150 cm, nedávno jsem někde viděla hezké srování jednotlivých EU zemí,a el zaboha ho nemůžu najít.. jednotlivě se to liší, ale mám poit, e v čr je to ta hranice 150cm.
podsedák je povolený, ale otázkou je jeho bezpečnost.
Nataso ja nemyslim ted tento rok,ale ona mi tvrdila, ze už nebudou,jestli příští rok nebo ještě později.
přecejen sedačka 15-36kg je rozhodne na dyl nez dva royk
Ahoj! holky,potrebovala bych poradit. Stehujeme se do Cech (ze zahranici) a ja ted vubec nevim jakze to v Cechach chodi ohledne jezdeni deti v aute. Jak stare dite uz muze sedet jen tak pripoutane v aute bez autosedacky? Je to dane vekem nebo vyskou? A co takova jen ta „bedynka“ na sezeni pro starsi deti - je to u vas taky-muze se pouzivat (odkdy)? (muze na ni sedet uz starsi decko, pripoutany je normalne pasem-snad vite co myslim). Napiste prosim jak to tam je at vim nac se pripravit. Dekujuuuuuu.
A.