Autosedacka pro

5
16.5.10 12:33

Autosedacka pro "VELKE" rocni dite

Ahoj, poradi mi prosim nekdo jaka by byla nejvhodnejsi sedacka pro nasi holcicku. Ma teprve 11 mesicu, ale skoro 11 kg a 82cm. Prosim poradte! Britax Evolva ma „jen“ 3 hvezdicky v bezpecnosti, ale z Romerky (King plus) nam asi brzy vyroste. Co pak? Sedacky od 15kg se uz nedaji vubec polohovat a to mi prijde skoda. (Mala neni baculata, spis opravdu dlouha, takze sirka sedacky neni takovy problem jako „delka“). Predem diky vsem za radu! Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
16.5.10 12:37

Marki a zkoušela jsi nějakou z vyjmenovaných autosedaček v reálu?
My máme Römer (kategorii 9 až 18 kg) a nezdá se mi, že by byla moc malá.
Můj syn není nejmenší, určitě má už bezmála 90cm a stále je mu dost veliká.
Určitě ještě minimálně rok vydrží, takže bych se Römeru nebála ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
16.5.10 12:50

mame romerku a ditě ma skoro 4 roky a jeste v ni krasne muze byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
16.5.10 13:39
Marki3 píše:
Ahoj, poradi mi prosim nekdo jaka by byla nejvhodnejsi sedacka pro nasi holcicku. Ma teprve 11 mesicu, ale skoro 11 kg a 82cm. Prosim poradte! Britax Evolva ma „jen“ 3 hvezdicky v bezpecnosti, ale z Romerky (King plus) nam asi brzy vyroste. Co pak? Sedacky od 15kg se uz nedaji vubec polohovat a to mi prijde skoda. (Mala neni baculata, spis opravdu dlouha, takze sirka sedacky neni takovy problem jako „delka“). Predem diky vsem za radu! Marketa

Zeptej se tady na eMiminu v Poradně Steeva. Určitě ti pomůže vybrat. Je fakt dobrý, nám dobře poradil :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
16.5.10 15:08

Ahojky, my jsme měli Britax 0-18kg už skoro od 5 měsíců - do vajíčka se už prostě nevlezl. Byla perfektní, nedala jsem na ní dopustit. Naš syn měl v roce asi 14 kg a 95 cm. Vydržel v ní do cca 2,5 roku a pak už jsem šla do sedačky Recaro pro velké děti. Ale Sebík je fakt obr - nemá jěště tři roky a měří 106 cm a váží 19 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.5.10 15:38

Já bych se toho zas tak nebála, už tak rychle neporoste, jak do teď. Samík byl a je též větší, ale už se srovnává a roste mnooohem pomaleji. Taky máme King Plus, k 80 cm bude mít a tak 11,5 kg a myslím, že ještě dost dlouho vydrží… Tu opěrku hlavy máte už úplně nahoře? Je přece vytahovací. Nepřijde mi možné, aby ta sedačka byla třeba 1,5 ročnímu dítěti malá, ani na délku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
16.5.10 15:48
jargova píše:
Naš syn měl v roce asi 14 kg a 95 cm. Vydržel v ní do cca 2,5 roku a pak už jsem šla do sedačky Recaro pro velké děti. Ale Sebík je fakt obr - nemá jěště tři roky a měří 106 cm a váží 19 kg.

8-o 8-o 8-o 95 cm v roce??? To snad není ani možný. Můj syn měl v roce 84 a ve třech 110, takže fakt zírám, že měl v roce tolik.

My jsme měli pro syna Chicco key 1, jezdil v ní od 8 měsíců do 2 let. To už měl totiž 18 kilo a museli jsme koupit větší. Suma sumárum se v ní vozil 16 měsíců. Teď v ní jezdí dcera, taky od 8 měsíců a vzhledem k tomu, že má 16 měsíců a 15 kilo, asi jí taky nebude mít dlouho. Ale na výšku by byla dětem dýl, bohužel váhově jsem pořádní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
16.5.10 16:05
šamotka píše:
jargova píše:
Naš syn měl v roce asi 14 kg a 95 cm. Vydržel v ní do cca 2,5 roku a pak už jsem šla do sedačky Recaro pro velké děti. Ale Sebík je fakt obr - nemá jěště tři roky a měří 106 cm a váží 19 kg.

8-o 8-o 8-o 95 cm v roce??? To snad není ani možný. Můj syn měl v roce 84 a ve třech 110, takže fakt zírám, že měl v roce tolik.

My jsme měli pro syna Chicco key 1, jezdil v ní od 8 měsíců do 2 let. To už měl totiž 18 kilo a museli jsme koupit větší. Suma sumárum se v ní vozil 16 měsíců. Teď v ní jezdí dcera, taky od 8 měsíců a vzhledem k tomu, že má 16 měsíců a 15 kilo, asi jí taky nebude mít dlouho. Ale na výšku by byla dětem dýl, bohužel váhově jsem pořádní.

:oops: Já jsem se přepsala - 85 cm. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
16.5.10 17:49

ahojky, my máme Römer Duo Plus Isofix a malá má 15kg a 94 cm a je v ní v pohodě. myslím, že ani v brzké době nebudeme měnit. malý z ní šel skoro ve 3 letech, když měl 103cm a to jen proto, že se o ní střídal se sestřičkou :-)
Romerku doporučuji :wink: my máme od malička jen Römer a spokojenost veliká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.5.10 18:22

Ahoj devcata, tak to pocitam, ze nase deti budou zhruba stejne, tech 85cm v roce asi budeme mit taky. Jak se malemu libi v te vetsi, nepolohovaci sedacce? Vyspinka se tam? Diky moc! M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
16.5.10 18:45
Marki3 píše:
Ahoj devcata, tak to pocitam, ze nase deti budou zhruba stejne, tech 85cm v roce asi budeme mit taky. Jak se malemu libi v te vetsi, nepolohovaci sedacce? Vyspinka se tam? Diky moc! M

ta větší (9-18kg) jde dát mírně do lehu, takže když dítko usne, tak se dá napolohovat. né úplně do lehu, ale úplně v sedu taky není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.10 21:55

Ahoj, doporučila bych Cybex Pallas sami ji používáme. Tolerance váhy je pro Vás Ok a z vlastní zkušenosti vím že co se výšky týče tak při maximální poloze bych se vešla do autosedačky i já. Je to sedačka se zádržným systémem, která je navíc prý bezpečnější než sedačky s pásy. A co vím tak Cybex dopadá v testech obstojně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.5.10 07:56
Marki3 píše:

model, Evolva 123 má 3 hvězdičky z bezpečnosti , je to samozřejmé je to vícekategorická sedačka 9-36, takže malé dítě tam „plave“ a nedrží jako v jednokategorické 9-18, která je na míru pro předškolní dítě. Nicméně mezi 9-36 je Evolva jedna z nejlepších. Ono i King plus vydrží výškou do cca 105-110 cm, u mé dcery konkrétně do 106 cm, takže to na chvíli dá, to je nejméne na dva roky. Jinak sedačky 9-18 se dají polohovat i za jízdy, ta Evolva sde dá také polohovat , ale je to nutné udělat před jízdou, a i dalšíé velké sedačky 15-36 se dají také polohovat, ne tolik najko 9-18 ale dají, takže se nemusíte toho bát.
Já osobně bych šel nejdříve do 9-18( King plus) a potom 15-36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.5.10 10:10

Cybex

Ahoj Verunkoakatty, taky jsme nad ni uvazovali, ale prislo nam, ze by si tam dite pripadalo moc „zmacknuty“, ze by tam proste nechtelo byt. Je tam mala spokojena, museli jste tam „zvykat“? Dik!M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.5.10 10:21

Steeve, dekuju. Jeste jsem na netu nasla tuto Cam Viaggio Fix s isofixem za 4 tisice - pripada mi to „podezrele dobra cena“ - pisou o ni, ze ma vynikajici testy Adac a jine nejake italske. V Adacu jsem je ale nenasla - co si o ni myslite - hlavne z hlediska bezpecnosti. Predem diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí