Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
My máme jen Romer King. To je sedačka která se odklopí od sedačkového těla a to tělo sedačky se připoutá pásem auta, přiklopí se a dítě se pak ještě převáže 5ti bodovým pásem v sedačce. Ale tu Romer kidfix neznám. Takže jsem ti ani moc neporadila. Ale brala bych asi větší zřetel na sedačky upautané k autu. Tak hodně štěstí při výběru nového auta, nebo koupi jiné sedačky a tuto dát do bazaru. Nevím.
Omlouvám se za neradu.
![]()
Máte zkušenost s Britax Römer Kidfix?
Přidejte zkušenost s Britax Römer Kidfixno, v tomto věku se již běžně dělají autosedačky, které jsou upoutané pouze pásy společně s dítětem. myslím, že větší nebezpoečí je jezdit v autě ve špatném technickém stavu než s dobrým autem a v autosedačce bez isofixu. podle mě to bude úplně v pohodě a pásy to udrží - vždyť musí udržet dospělého člověka, který má určitě větší hmotnost než dítě i s autosedačkou…
Ahoj,
mame stejnou sedacku jako vy. Mame starou Oktavii, kde neni isofix, takze tam sedacky pouzivame bez pripevneni ke konstrukci auta. Jina moznost neni, pokud auto nema isofix. Kidfix je tusim pro deti od 15kg a mam pocit, ze jiny zpusob upevneni u teto skupiny neexistuje. Mozna me Steve az se prijde kouknout na diskuzi opravi. Nebo mu zkus napsat do poradny.
Nekolikrat jsme brzdili dost na prudko a se sedackou to nijak nehnulo, deti se taky ani nehnuly, pasy je udrzely. Tahle sedacka je na vicero let, tak bych se ji zbytecne nezbavovala.
S.
TYhlety sedacky od 15 kil bez isofixu jde jeste zafixovat pomoci upevnovaciho pasku- ten se dava za hlavovou cast a drzi tak lepe v aute, a nepohne se, kdyz treba jedete bez deti
treba tady obrazek
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
alfie píše:
Milé maminky a tatínkové,
mám trošku problém a dilema.
Před půl rokem jsme pořídili sedačku od 15 kil Romer Kidfix…
Mám tedy dotaz, vím z návodu, že se prý dá použív i v autě bez isofixu, když se výklopná ramena schovají. Ale jen tak, že se tam sedačka jen posadí, nijak se nezakotví a dítě se tam jen posadí a zapne pásem. Což mi přijde docela děsivé.
Takhle se poutají všechny sedačky kategorie od 15 kg do aut bez isofixu. Sedačka s isofixem je o něco bezpečnější, ale i na pásy vyhovuje. A nechávat sypající se auto jen proto, že má isofix mi přijde horší.
A drobný OT, škoda octavia mi zas až tak super nepřijde, porovnávám tedy s Opel Vectra, což je vyšší třída než astra, ale co do komfortu pro cestující vzadu, kam se octavie hrabe.
ka-tka píše:
TYhlety sedacky od 15 kil bez isofixu jde jeste zafixovat pomoci upevnovaciho pasku- ten se dava za hlavovou cast a drzi tak lepe v aute, a nepohne se, kdyz treba jedete bez detitreba tady obrazek
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Tak jsem myslela, že sem jdu poradit a najdu tady super tip na ukotvení sedačky, ka-tko díky. ![]()
Máme taky isofixovou sedačku a nyní auto bez isofixu a používáme ji, jako by byla bez isofixu, další dvě sedačky máme bez isofixu a používají se stejně, jen trochu míň váží.
Ona by se správně měla prázdná sedačka v autě poutat, jinak je to neřízená střela, pokud k něčemu dojde. Ten pásek je dobrá vychytávka. ![]()
Díky za typ s páskem.
Sedačka pro děti 15kg+ je hlavně, aby se dítě pásy nezaškrtilo, nebo nepodřízlo. Pás musí vést po rameni a ne krkem.
Jinak pásy fungují stejně jako pro tebe. Při nárazu máš setrvačnost vylítnout ven, ale v tu chvíli pás se jako zasekne a nepustí. Můžeš si to se sedačkou zkusit.
Každopádně prázdnou sedačku bez dítěte zapásat taky!
alfie, jen doplním, standartně všechny sedačky 15-36 ( pokud nemají isofix) jsou pouze položené na sedadle a sedačka se poutá spolu s dítětem 3-bodovým pásem z auta. takže sedačku i díétě drží pás v autě. Výhoda sedaček s isofixem je že sedačku navíc přidržuje isofix, a když sedačku opustí dítě tak sedačka stále drží i prázdná, kdežto tu normální bez isofix je potřeba po vysednutí dítěte zpětně připoutat i samotnou. Ale na to jsou již doplňky, třeba výše zmíněný fixační pásek.
Takže nemusíte prodávat sedačku Kidfix, nechte si ji i v autě bez isofixu, pouze schováte ty isofixová ramena do sedačky a budete poutat pouze pásem.
@steeve ahoj, mám dotaz, před necelým rokem jsme staršímu prckovi koupili Romer Kid plus sict… Teď se situace trošku změnila, máme auto s isofixe, sedačka by měla být kompatibilní… Ale stejně mi včera po první jízdě přišlo, že se sedačka naklápí v zatáčkách na stranu… Ve starým autě jsem si toho nevšimla (což neznamená, že to nedělala
). Každopádně mě to přivedlo k myšlence tuhle „starou“ sedačku prodat a koupit isofixovou, u té bych se toho naklápění ke straně měla zbavit, že?
@kate02 samozřejmě, ta nová sedačka s isofixem bude lépe držet v autě a nebude se naklápět.
u té starší co nemá isofix je možné že to auto mělo jinak tvarované sedáky a opěradlo a tak tam lépe zapadla a držela, u aut, kde není tolik tvarování pak může stát, že v zatáčkách jezdí nebo se naklání, je to u každého auta jinak
@steeve píše:
@kate02 samozřejmě, ta nová sedačka s isofixem bude lépe držet v autě a nebude se naklápět.
u té starší co nemá isofix je možné že to auto mělo jinak tvarované sedáky a opěradlo a tak tam lépe zapadla a držela, u aut, kde není tolik tvarování pak může stát, že v zatáčkách jezdí nebo se naklání, je to u každého auta jinak
Díky, takže je rozhodnuto ![]()